Anläggningstekniker till Uppsala

Anläggningstekniker till Uppsala

Vi söker en anläggningstekniker till vårt affärsområde Communication Build.

Vårt affärsområde Communication Build ansvarar för att planera och bygga nya fasta och mobila tele- och datanät. Vi har ett brett erbjudande med högkvalitativa Infranettjänster. Vi finns representerade med lokalkontor i hela landet.

Dina arbetsuppgifter
Att arbeta som anläggningstekniker på teamet innebär bl.a. att du skarva och terminerna optisk fiber i våra kunders nät. Det ingår även anläggning av kanalisation och kabel. Beroende på typ av uppdrag kan arbetet utföras av dig enskilt eller tillsammans med någon annan tekniker inom geografin.

Vem är du
Som person har du ett starkt ansvarstagande och engagemang för arbetet. Du har lätt för att ta initiativ och jobba självständigt. Du uppvisar en god social förmåga i dina kontakter och ditt samarbete med andra, både internt och externt. Du vill vara en del av ett lösningsorienterat team som har roligt på jobbet.

Du har minst 1 års dokumenterad erfarenhet av arbete med fiberinstallationer eller andra elinstallationer.
Du behärskar svenska i tal och skrift.
Du har körkort med minst behörighet B.
Du är noggrann, intresserad av utmaningar och beredd att jobba inom olika teknikområden.
Du är flexibel och ger god service och kvalitet i våra kunduppdrag och fullgör dina arbetsuppgifter på ett affärsmässigt sätt.
Du har gymnasiekompetens med teknisk inriktning, yrkesskola eller motsvarande.
Du vill arbeta på ett företag där det finns stor utvecklingspotential för dig.
Du har erfarenhet av hela eller delar av nedan:
 • Arbete i driftsatta nät
 • Arbete med kundinstallationer/montering
 • Fibersvetsning
 • Arbete med fiberblåsning
 • Skarvning av Ribbon-fiber
 • Mätning av fiber med hjälp av OTDR-instrument
 • Felsökning
 • Dokumentation, läsning och tolkning av nätschema
 • Framtagning av skarvschematik
 • Rapportering
 • Arbete i projektform
 • Arbete med FTTH-relaterad utrustning/instrument och stödsystem
Meriterande
Det är meriterande om du är certifierad och har kännedom om telenätets och/eller fibernätets uppbyggnad, erfarenhet av anläggnings-/entreprenadverksamhet samt om du innehar behörighet inom el. Vi ser att kompetens inom aktiv utrustning, ex switchar/routrar, också är meriterande.

Ansökan och frågor
Sista ansökningsdag är 2019-04-14. Urval och intervjuer kommer ske löpande, så vänta inte med att skicka in din ansökan. Vi tar ej emot ansökningar via mail utan enbart via vårt rekryteringssystem.

Tjänsten är en tillsvidareanställning på 100% där vi tillämpar 6 månaders provanställning. Grund för anställning är godkänd bakgrundskontroll och tillträde sker enligt överenskommelse. Vi eftersträvar mångfald och välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi uppnår detta.

Har du frågor kring tjänsten vänligen kontakta: Teamchef Andreas Falk, 072-595 47 51.

Välkommen med din ansökan !

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
Mer info
Område Uppsala stad
Yrkesroll Industri & Anläggning, Anläggningsarbete, Teknik & Ingenjör
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.eltelnetworks.com/sv/Svenska/
Sista ansökningsdag 14 apr (24 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Eltel arbetar med att planera, bygga, ansluta och underhålla el- och telenät. Det gör vi på uppdrag av våra kunder som i huvudsak är teleoperatörer, elnätsägare och myndigheter samt statliga verk.

Vi på Eltel är stolta över att skapa värde för våra kunder och för samhället i stort – vi kombinerar kunskap och kompetens med en praktisk inställning till arbete. Som ledare av utvecklingen inom infranetindustrin söker vi efter engagerade människor som kan bli en del av vårt företag. Vi vill vara den bästa arbetsplatsen för dig som gillar utmaningar och att ta ett samhällsansvar. Vi arbetar nära våra kunder genom en stark lokal närvaro och effektiva centrala funktioner. Det är Eltels 7 400 medarbetare, varav de flesta är engagerade i koncernens 300 kompetenta och specialiserade team, som är grunden till företagets framgångsrika verksamhet. Deras engagemang, erfarenhet och gedigna kunskaper är Eltels största tillgång – och en garanti för att skapa värde för våra för kunder och ägare. Det finns mycket mer att berätta om vår verksamhet – om du vill lära dig mer om oss, gå in på vår hemsida www.eltelnetworks.se

Eltel är en ledande nordeuropeisk leverantör av tekniska tjänster för kritiska infrastrukturnätverk – Infranets – inom segmenten Power, Communication och Other, med verksamhet i Norden, Polen och Tyskland. Eltel erbjuder ett brett och integrerat tjänsteutbud som spänner från underhåll och uppgraderingstjänster till projektleveranser. Eltel har en diversifierad kontraktsportfölj och en växande kundbas av stora nätägare. Under 2018 hade Eltel en omsättning på 1,2 miljarder euro. Antalet anställda uppgår för närvarande till cirka 7 400. Sedan 2015 är Eltel AB noterat på Nasdaq Stockholm.