E-Commerce Manager till Himla

E-Commerce Manager till Himla

Till Himla söker vi dig som vill vara med och ta e-handeln till nästa nivå genom att stärka organisationen digitalt i rollen som E-Commerce Manager. Du kommer in i en expansiv fas där satsningen i digitala kanaler nu växlas upp ytterligare. Har du erfarenhet av att driva digitala satsningar, är passionerad inom e-handel och vill ansluta till ett framgångsrikt bolag i tillväxt? Då kan du vara den vi söker!

Om Himla
Himla står för skandinavisk enkelhet och kreativa variationer och är ett svenskt varumärke på en global marknad. I över 30 år har de levt efter samma framgångsrika idé - att skapa vackra kvalitativa textilier för hemmets alla rum. På Himla värdesätts omfattande kompetens och man strävar alltid efter att utveckla den innovativa andan. Läs gärna mer om oss

Om tjänsten
I rollen som E-commerce Manager är ditt huvudfokus att verka för att e-handelsverksamheten levererar bästa kundupplevelse, innehåll, konvertering och försäljning, detta i linje med Himlas varumärkesstrategi. Du kommer planera och genomföra kampanjer från ax till limpa och ansvara för det redaktionella innehållet på siten. Du ansvarar för e-handelns försäljnings- och utvecklingsbudget och genomför löpande webbanalys och försäljningsuppföljning. Du kommer ta fram material för både Himlas egen e-handel men även hos externa e-tailers samt ansvara för säljstyrning och online merchandising. Rollen ingår i marknadsteamet och du kommer rapportera till VD. Du kommer ha nära samarbete med andra interna avdelningar men är också kravställare mot externa leverantörer. Följande ingår också i rollen:
 • Ansvar för att nå e-handelns uppsatta KPI:er, löpande uppföljning samt rapportering
 • Kontakt med och ansvar för samarbete med digital marknadsföringsbyrå
 • Kravställning mot webbyrå och rapportera/felsöka tekniska fel samt driftrelaterade frågor
 • Löpande hantering av Himlas konto på Amazon DE tillsammans med försäljningschef
 • Planering, utformning och uppföljning av digitalt marknadsföringsmaterial
 • Ansvar för utveckling och administration av Himlas kundklubb
Din bakgrund
För att lyckas i rollen ser vi att du har 3+ års erfarenhet från en roll som E-commerce Manager och innehar en relevant utbildning inom e-handel/digital marknadsföring. Du har goda kunskaper inom digitala affärer utifrån analys, kundbeteenden, merchandising, säljstyrning och konverteringsoptimering. Du är analytiskt lagd samtidigt som du har en kreativ och stilistisk förmåga samt känsla för layout och design. Med engagemang och struktur har du god förmåga att få projekt i mål i nära samarbete med andra, du drivs av att jobba både operativt och strategiskt och tänker helhet. Har du även följande erfarenheter har du goda förutsättningar att lyckas i rollen:
 • Goda kunskaper i Adobe Creative Suite och Google Analytics
 • Kunskap inom sociala medier och andra digitala verktyg
 • Erfarenhet av utlandsexpansion/exportförsäljning inom e-handel
 • Erfarenhet inom Amazon eller andra marketplaces
 • Erfarenhet av arbete med e-handelsplattformen Magento 2
 • God kommunikatör, flytande i svenska och engelska i både tal och skrift
Som person är du prestigelös, ansvarsfull, kundorienterad och kreativ. Du är nyfiken och har ett intresse av att ständigt utveckla din kompetens genom ett intresse för branschen och omvärldsbevakning inom e-handel och digital marknadsföring. Du är en social person som trivs att arbeta i team och är en lagspelare.

Himla erbjuder
Du ansluter till ett familjärt bolag som är inne i en spännande fas i sin digitala satsning och utlandsexpansion. I rollen ges du möjlighet att påverka både ditt eget arbete och verksamhetens fortsatta digitala utveckling. Medarbetarna är Himlas viktigaste resurs och tillsammans värnar man om hög trivsel på arbetsplatsen, man arbetar aktivt för ett välkomnande och inkluderande arbetsklimat med tydlig vi-känsla!

Placering & start
Himlas huvudkontor är beläget i Uppsala. Möjlighet till arbete från annan ort finns, till exempel Stockholm, men arbete på kontor kan komma att behövas periodvis. Tillträde är snarast/enligt överenskommelse.

Kontakt
Har du frågor om tjänsten är du varmt välkommen att kontakta rekryteringsansvarig Daniel Hilvardén på info(at)ecommercerecruit.se, alternativt 072-6006421

Ansökan
Då vi tillämpar löpande urvalsarbete uppmanar vi dig att skicka din ansökan snarast för att säkerställa att ansökan kommer med i processen. Vi ser fram emot din ansökan.

#himla #ehandel #ecommercemanager # #ecommerce #ecommercerecruit #GROWWITHPASSION #GROWWITHHIMLA
Mer info
Område Uppsala stad
Yrkesroll Försäljning, Marknadsföring, Direkt marknadsföring
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 31 jan 2021 (3 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

E-commerce Recruit är Sveriges enda renodlade rekryteringsbolag inom e-handelssektorn. Våra samarbeten grundar sig i långsiktiga och strategiska förhållningssätt med hög leveransprecision. Detta i kombination med att vi har Sveriges största kandidatnätverk inom e-handelssektorn gör oss till din självklara branschspecialist när du är i behov av personallösningar och vill säkerställa rekryteringsprocesser som når hela kandidatmarknaden.

Behöver du rekrytera inom e-handel och digitalt? Läs mer om våra tjänster här.