IT-tekniker med inriktning Cloud

IT-tekniker med inriktning Cloud

En av våra kunder behöver förstärka sin IT-avdelning med en 2nd och 3rd line inom Microsoft Azure / Cloud. Har du erfarenhet och/eller tydlig kunskap inom Windows Server och Cloudtjänster med fokus på Microsofts tjänsteutbud? Då väntar spännande läsning nedan!

Tjänsten är en direktrekrytering så anställningen blir direkt hos vår kund.

Placering: Bålsta/Enköping
Start: Enligt överenskommelse, gärna omgående. Vi går igenom urvalet löpande
Omfattning: Heltid, tillsvidare

Arbetsuppgifter
Arbetsuppgifterna kommer att bestå av att installera, driftsätta, supportera och felsöka olika IT-tjänster till kunder runt om i Mälardalen. Just nu arbetar kunden även i ett projekt där vi migrerar kunder från vårt datacenter till MS Azure och där du kommer vara en viktig spelare i detta.

Som en flerfaldigt certifierad silverpartner till Microsoft inom flera områden så arbetar kunden nu ännu tydligare och aktivare för att förstärka sig ytterligare inom detta. Du kommer vara en otroligt viktig faktor till detta vilket också gör att din utveckling förväntas accelerera ytterligare.

Din profil
Hur lyckas du i denna roll? Jo, genom att:
 • du har erfarenhet av djupare felsökning såsom att kunna läsa loggar och urskilja vad som framgår i dessa (för att bl.a. snabbare kunna lösa uppkomna eventuella problem)
 • du har erfarenhet av Windows Server 2012 och uppåt så att du kan både kan sätta upp en server som drifta befintliga servrar
 • du har tydlig erfarenhet och/eller kunskap inom Microsoft 365 inkl. Azure Domain Services
 • du har erfarenhet av planering och genomförande av system-migrering vare sig det gäller OS, affärssystem eller andra applikationer etc. Bolagets kunder arbetar ex. med Monitor, Visma, Pyramid, m.fl. (ERP)
 • du har erfarenhet av klientmanagering (RMM-system)
 • du har god nätverksförståelse. Självständigt kunna såväl designa som att konfigurera och felsöka nätverk
 • du har erfarenhet kring olika backuplösningar
Du är en ansvarstagande, serviceminded och lyhörd person. Utöver ett tekniskt kunnande skall du också har lätt för team work då bolagets målsättning är att genuint omhänderta och serva sina kunder på absolut bästa sätt.

Kundarbetet sköts primärt digitalt men kan i vissa fall även ske på plats. Därför förväntas du kommunicera flytande på svenska såväl i i tal som i skrift.

Du innehar B-körkort.

Det är meriterande om du även har erfarenhet, kunskap och utbildning inom:
 • Djupgående Azure-kunskap (AZ 104, AZ 300/301, AZ500 etc.)
 • Virtualizing: Hyper-V (VMware)
 • Cisco Routing & Switching, Cisco Security & Cisco Wifi
 • Sharepoint
 • IT-säkerhet (proaktivt tänkande och reaktivt lösningsfokus)
 • RMM/ MDM - lösningar eller motsvarande
 • Flytande engelska i både tal och i skrift (innefattande tekniska termer)
Vi kan erbjuda dig
Kunden är ett mycket framgångsrikt och aktivt företag med egen sälj- och supportorganisation som återfinns på flera orter i Sverige och omsätter ca 40MSEK genom våra ca 20 st. viktiga medarbetare. Företagets affärsidé består av att ständigt förbättra våra kunders effektivitet och lönsamhet genom att vara påläst, trygg och marknadsuppdaterad leverantör som tillhandahåller lösningar inom IT, telefoni, skrivare/dokumenttjänster, fordonstjänster och videotjänster. Företaget har innehaft högsta kreditvärdighet flera år i rad och blev under 2016, som enbart 1 av 580 företag i Sverige, utsedd till Superföretag av Dagens Industri. Detta är något som är få företag förunnat och som därför blir ett tydligt kvitto på att vi arbetar med våra anställda och för våra kunder vilket bidrar till en otroligt levande och kul arbetsplats.

VAD ERBJUDS DU?
 • Kunden ser på kund- och medarbetarservice som något oerhört värdefullt och här får du, i en mycket varierande roll, arbeta med teknik såväl på ytan som på djupet - och givetvis också med människor och de vanliga problemställningar som kan uppstå på användarsidan.
 • Ett MYCKET bra ersättningspaket i form av en hög grundlön (styrs utifrån erfarenhet och kunskap) samt övriga bra förmåner såsom av ett väl tilltaget friskvårdsbidrag, tjänstepension samt välutrustad tjänstebil/förmånsbil m.m.
 • Personlig utveckling med möjlighet att gå diverse IT-kurser och utöka dina kompetenser för att även fullfölja dessa i form av en certifiering.
Kontakt information

Har du några frågor kring tjänsten?
Kontakta Elise Haglund på tfn: 0733-571793 eller elise.haglund@centric.eu.
Mer info
Område Uppsala stad
Yrkesroll Data & IT
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://www.centric.eu
Sista ansökningsdag 4 okt 2022 (47 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Centric är ett IT-företag med 370 anställda, med kontor i Stockholm, Göteborg, Malmö och Linköping. Vi specialiserar oss på uthyrning av generalister och förmedling av specialister samt erbjuder outsourcing och systemlösningar inom retail. Vi är medlem i Almega Kompetensföretagen och följer deras tecknade kollektivavtal med Unionen. Som konsult på Centric får du en trygg anställning och samlar på dig värdefull arbetslivserfarenhet på uppdrag hos våra kunder. Din konsultchef stöttar dig i din utveckling där du hela tiden fyller på med nya erfarenheter och kunskaper. En utmärkt möjlighet att göra karriär. Våra anställda ska hela tiden kunna fortsätta att utvecklas, oavsett i vilken fas i karriären de befinner sig. Alla våra konsulter ges möjligheten att lägga upp en individuell utbildningsplan, där vi bekostar såväl studiematerial som själva certifieringarna. Att vara certifierad är ett värdefullt kvitto på din kompetens som du har nytta av oavsett arbetsgivare och uppdrag.