Systemadministratör till I.A.R. Systems

Systemadministratör till I.A.R. Systems

Är du en systemadministratör med stort intresse för IT-infrastruktur och teknik? Söker du även ett nästa steg i din karriär och vill arbeta med system i en roll där du får använda din förmåga att lösa problem? Här får du vara en del av ett bolag där systemlösningar har en central roll i verksamheten och där du erbjuds en varierande och omväxlande roll där du får möjlighet att utvecklas.

Om tjänstenDen här tjänsten är en direktrekrytering vilket innebär att rekryteringsprocessen sker genom Bravura och du anställs direkt hos I.A.R. Systems.

Om företagetIAR Systems tillhandahåller världsledande mjukvaruverktyg och tjänster för embedded-utveckling, vilket gör det möjligt för företag över hela världen att skapa dagens produkter och morgondagens innovationer. Sedan 1983 har IAR Systems tekniska lösningar säkerställt kvalitet, tillförlitlighet och effektivitet i utvecklingen av över en miljon inbyggda applikationer. Företaget har sitt huvudkontor i Uppsala och har försäljnings- och supportkontor över hela världen. Sedan 2018 är Secure Thingz, den globala domänexperten inom enhetssäkerhet, inbyggda system och livscykelhantering, en del av IAR Systems Group AB. IAR Systems Group AB är noterat på NASDAQ OMX Stockholm, Mid Cap. Läs mer på www.iar.com.

ArbetsuppgifterSom systemadministratör på IAR Systems är dina huvudsakliga ansvarsområden underhåll, utveckling och drift av bolagets IT infrastruktur och interna system. Idag är ansvarsområdet fördelat mellan fyra personer på kontoret i Uppsala, och en i USA, IT-chefen inkluderad. Målsättning på sikt är att lägga mer fokus på både stora och mindre utvecklingsprojekt som du får ta del av. Stor del av arbetet läggs på säkerhet och molntjänster.

IT-avdelning supporterar alla ca 220 interna medarbetare och utgör en viktig och central funktion på bolaget. Grundinfrastrukturen baserad på HPEs HCI lösning och VMware för virtualisering. Primära system baserad på Microsoft både "on prem" och molnet. I lösning hanteras även ett flertal Linux system.

Då rollen är bred och varierande inkluderar den exempelvis drift och underhåll av interna IT-plattformar, hantering av ett antal molntjänster samt underhåll och drift av virtuella servrar i egen infrastruktur. Vidare hanterar du nätverket på kontoret, hanterar frågor gällande användarhantering samt implementation av specifika lösningar i de interna systemen. Det är främst i samarbetet med utvecklingsavdelningen som stödet till stor del handlar om Linux.

Utbildning, erfarenhet och personliga egenskaper
* Minst 3 års arbetslivserfarenhet av liknande roll som systemadministratör där du förvaltat, underhållit och driftat IT-infrastruktur
Du har goda kunskaper inom:
  • Virtualisering (VMware, vsphere/vcenter)
  • Windows/Linux servermiljö
  • HCI lösningar (tex. HPE/Simplivity)
  • Identitetshantering. Active Directory och Azure AD
  • Azure. (DNS, M365, Defender, Sharepoint/Teams, Intune)
  • Scripting/automation. Powershell/shell
  • Allmän kännedom om nätverk, brandväggar, säkerhet
  • Goda kunskaper i svenska och engelska, tal och skrift
  • Utbildad högskoleingenjör inom datateknik eller liknande ses som meriterande
Vid denna rekryteringsprocess läggs stor vikt vid de personliga egenskaperna. För att lyckas i rollen ser vi att du är en nyfiken person som motiveras av att sätta i gång och driva saker framåt. Du bidrar gärna med nya idéer och tankar och har ett stort intresse för att lära dig nya saker. Vidare är du som person hjälpsam och prestigelös och du ställer alltid upp för att stötta andra, oavsett om det ingår i dina arbetsuppgifter eller inte, laget före jaget. Givet att du samarbetar tätt med ditt team är det viktigt att du uppskattar och förstår vikten av god kommunikation, transparens och ärlighet mot varandra. Slutligen ser vi att du som person enkelt ansvarar för dina egna arbetsuppgifter med förmågan att strukturera och prioritera rätt saker.

Övrig information
Start: Enligt överenskommelse
Plats: Uppsala
Lön: Enligt överenskommelse

Funderingar kring Bravuras rekryteringsprocess? Du finner svar på de vanligast förekommande frågorna här

Är du nyfiken på hur vår rekryteringsprocess är upplagd? Du hittar mer information här: https://www.bravura.se/din-karriar.

Har du frågor om tjänsten eller kring din registrering är du välkommen att kontakta vår kandidatsupport på vår chatt, info@bravura.se eller 08-400 240 50 så hjälper vi dig. Ange vilken tjänst det gäller.

Vi rekommenderar att du skickar in din ansökan omgående då vi gör ett löpande urval. Välkommen med din ansökan!

Sökord: Systemadministratör, Linux, IT, Data, Systemtekniker, IT-miljö, DevOps, Sysadmin, Virtualisering, VMware, Drifttekniker, IT-drift, Uppsala, IAR Systems, heltid, tekniker, teknik
Mer info
Område Uppsala stad
Yrkesroll Data & IT
Typ av anställning Heltid
Sista ansökningsdag Löpande (60 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Bravura är ett bemannings- och rekryteringsföretag för organisationer som vill hitta Next Gen Professionals. Hos oss finns massor av jobbmöjligheter, framförallt för dig i början av karriären med 0-8 års erfarenhet. Via oss kan du jobba som konsult eller bli rekryterad. Hitta ditt drömjobb - vi hjälper dig att lyckas!