Site Manager till expansiva RenFuel

Site Manager till expansiva RenFuel

Är du högskoleingenjör och tycker om att dela din tid mellan skrivbordet och laboratoriet? Nu kan du bli en del av det mest innovativa gröna projektet på marknaden som syftar till framtidens bränsleproduktion.

Om företagetRenFuel är ett svenskt innovationsföretag inom bioenergi med dedikerade forskare, medarbetare och ägare som med ett gediget kunnande om skogsindustri och grön kemi drivs av tanken att skapa förnybara drivmedel och material med hållbara metoder.

RenFuels affärside är att förädla lignininnehållande strömmar från massaindustrin till en bioolja som kan raffineras till förnybara bränslen eller användas i andra applikationer. Företaget bildades 2012 från upptäckter gjorda vid Uppsala universitet och har i dagsläget ett marknadsvärde på över 500 miljoner kronor. För tre år sedan startade RenFuel ett uppskalningsprojekt där de arbetar för att ta fram ligninbaserade produkten Lignol i större skala.

Bolaget växer i rasande fart och i samarbete med Rottneros bruk och Preem ska nu Lignol® produceras i Vallvik utanför Söderhamn. RenFuel AB har också byggt helt nya lokaler för deras forsknings- och pilotlabb vid Uppsala Business Park i Fyrislund. I och med detta söker de nu en Site Manager för att hjälpa dem med den dagliga driften av deras site i Uppsala. Vid denna anläggning arbetar fem anställda och utöver det arbetar fyra personer i Stockholm.

ArbetsuppgifterI rollen som Site Manager är ditt huvudsakliga ansvarsområde att säkerställa att den helt nya anläggningen fungerar. Som ansvarig är det du som säkerställer att anläggningen drivs enligt de lagar och föreskrifter som finns och du har säkerhetsansvar för hela anläggningen. För att passa in i rollen ser vi att du har god förståelse för kemi och att din utbildning speglar detta område.

Som Site Manager har du även fullt ansvar för de material som köps in och all tillhörande dokumentation. Du ansvarar för att hantering av kemikalier sker enligt rådande föreskrifter samt dokumenterar och strukturera alla varuprover av inkommande och utgående biomassa.

Formella krav
  • Ingenjörsexamen inom kemi
  • Högst meriterande med erfarenhet av att arbeta med kemikalier
  • Kunskap inom HSE-arbete är högst meriterande
  • Erfarenhet av inköp meriterande
  • Svenska och engelska
Som person är du strukturerad, noggrann och har ett genuint intresse för kemi. Vi ser att du är prestigelös och öppen för att hantera olika typer av arbetsuppgifter som berör labbet. Vidare är du en social och utåtriktad person som har lätt för att skapa och vidareutveckla professionella relationer.

Övrig information
Det här är en annons där företagets namn inte framgår. Ibland väljer vi eller företaget själva att inte gå ut med namnet. Självklart kommer vi att berätta vilket företag det är. Senast om vi ses på intervju.

Start: Omgående, med hänsyn till uppsägningstid
Plats: Uppsala
Lön: Enligt överenskommelse

Funderingar kring Bravuras rekryteringsprocess? Du finner svar på de vanligast förekommande frågorna här

Är du nyfiken på hur vår rekryteringsprocess är upplagd? Du hittar mer information här: https://www.bravura.se/din-karriar.

Har du specifika frågor om tjänsten eller kring din registrering är du välkommen att kontakta vår kandidatsupport på vår chatt, info@bravura.se eller 08-400 240 50 så hjälper vi dig. Ange vilken tjänst det gäller.

Vi rekommenderar att du skickar in din ansökan omgående då vi gör ett löpande urval. Välkommen med din ansökan!

Sökord: Uppsala, Kemi, kemikalier, ingenjör, högskoleingengör, ansvarig, civilingenjör, kemiteknik, grön energi, grönt drivmede, olja, bensin
Mer info
Område Uppsala stad
Yrkesroll Organisation & ledning, Chefsbefattningar, Teknik & Ingenjör, Ingenjör, Kemi, Fysik & Biologi
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag löpande (60 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Bravura är experter på rekrytering inom tjänstemannaområdet och hjälper företag i hela Sverige att tillsätta allt från nyckelpositioner och andra permanenta tjänster till kortare deltidsuppdrag. Hos oss finns massor av jobbmöjligheter och vi förmedlar jobb både till dig med erfarenhet och till dig i början av karriären. På Bravura brukar vi säga att vi stärker företag genom människor och människor genom jobb. Vår roll är att erbjuda dig jobbmöjligheter och att förenkla för dig som söker jobb via oss. Vi drivs av ett personligt engagemang i varje rekrytering, där dialog, snabbhet och återkoppling är nyckeln till ett lyckat resultat.