Produktutvecklare inom läkemedelsformulering till Emplicure

Produktutvecklare inom läkemedelsformulering till Emplicure

Är du en noggrann person som trivs i en laborativ miljö? Har du dessutom tidigare kunskaper inom galenisk farmaci där du arbetat med formuleringsutveckling? Emplicure söker produktutvecklare till sitt team som kommer att axla en viktig roll i bolagets fortsatta utveckling.

Om tjänstenDet här är ett konsultuppdrag med goda möjligheter till överrekrytering. I den här rollen får du initialt en anställning hos Bravura, och det är uttalat att Emplicure har för avsikt att erbjuda dig anställning hos dem på sikt. Detta ger både dig och Emplicure en bra möjlighet att lära känna varandra samt utvärdera hur ni trivs med ert samarbete.

Om företagetEmplicure är ett läkemedelsföretag som grundades 2014. Det är ett litet företag med ambition att växa och som kombinerar materialvetenskap och läkemedelsutveckling. Emplicure utvecklar nya produkter baserade på egna patentskyddade teknologiplattformar och befintliga aktiva substanser, både läkemedel och nikotinprodukter. Emplicures vision är att använda sin expertis och kreativa lösningar för att utveckla nya produkter som kan förbättra livskvalitén för patienter och deras familjer.

ArbetsuppgifterDitt huvudsakliga ansvarsområde är formuleringsutveckling där du är med och utvecklar produkter i labskala. Du arbetar med konventionella farmacevtiska metoder för tillverkning av läkemedelsprodukter. I arbetet ingår att utveckla tillverkningsprocesser och förbereda för uppskalning av tillverkningen. Resultat av arbetet dokumenteras i standardiserade rapportformat, i huvudsak på engelska. Du planerar eget arbete och är med i planeringensfasen där du förväntas föreslå förbättringar baserade på erhållna resultat.

I rollen ligger tonvikten på det laborativa arbetet. Du arbetar i nära samarbete med flera kollegor i Uppsala Business Park.

Formella krav
  • Eftergymnasial utbildning inom galenisk farmaci, förslagsvis som apotekare, civilingenjörsutbildning med inriktning mot läkemedel eller materialvetenskap
  • Erfarenhet av uppskalning
  • Du talar och skriver obehindrat både på svenska och engelska
Meriterande;
  • Disputerat inom relevant område
  • Arbetslivserfarenhet av farmacevtisk formuleringsutveckling inom pulver, granulering eller tablettering
  • Erfarenhet av technology transfer
I rollen som produktutvecklare hos Emplicure är det viktigt att du trivs att arbeta i samarbete med andra, detta då du kommer att ingå i en växande grupp med olika kompetenser och ansvarsområden. Du är van att arbeta strukturerat och noggrant. Du är som person prestigelös och delar gärna med dig av din kunskap och erfarenheter. Du trivs i en roll där du får ta eget ansvar och har utvecklingsmöjligheter.

Övrig information
Start: Enligt överenskommelse
Plats: Uppsala
Lön: Enligt överenskommelse

Funderingar kring Bravuras rekryteringsprocess? Du finner svar på de vanligast förekommande frågorna här

Är du nyfiken på hur vår rekryteringsprocess är upplagd? Du hittar mer information här: https://www.bravura.se/din-karriar.

Har du frågor om tjänsten eller kring din registrering är du välkommen att kontakta vår kandidatsupport på vår chatt, info@bravura.se eller 08-400 240 50 så hjälper vi dig. Ange vilken tjänst det gäller.

Vi rekommenderar att du skickar in din ansökan omgående då vi gör ett löpande urval. Välkommen med din ansökan!

Sökord: prodututveckling, produktuvecklare, farmaci, farmaceut, apotekare, läkemedel, gelnisk, uppsala, heltid
Mer info
Område Uppsala stad
Yrkesroll Teknik & Ingenjör
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag Löpande (57 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Bravura är ett bemannings- och rekryteringsföretag för organisationer som vill hitta Next Gen Professionals. Hos oss finns massor av jobbmöjligheter, framförallt för dig i början av karriären med 0-8 års erfarenhet. Via oss kan du jobba som konsult eller bli rekryterad. Hitta ditt drömjobb - vi hjälper dig att lyckas!