Processtekniker / Labbtekniker / Kemist till Ren Fuel

Processtekniker / Labbtekniker / Kemist till Ren Fuel

Är du en högskoleingenjör som tycker om att arbeta praktiskt? Är du intresserad av att arbeta med optimering, uppskalning och processutveckling för framtidens bränslen? RenFuel är ett svenskt innovationsföretag som nu söker en medarbetare som kan förstärka deras team!

Om företagetRenFuel är ett svenskt innovationsföretag inom bioenergi med dedikerade forskare, medarbetare och ägare som med ett gediget kunnande om skogsindustri och grön kemi drivs av tanken att skapa förnybara drivmedel och material med hållbara metoder.

RenFuels affärsidé är att förädla lignininnehållande strömmar från massaindustrin till en bioolja som kan raffineras till förnybara bränslen eller användas i andra applikationer. Företaget bildades 2012 från upptäckter gjorda vid Uppsala universitet och har i dagsläget ett marknadsvärde på över 500 miljoner kronor. För tre år sedan startade RenFuel ett uppskalningsprojekt där de arbetar för att ta fram ligninbaserade produkten Lignol i större skala.

Bolaget växer i rasande fart och i samarbete med Rottneros bruk och Preem ska nu Lignol® produceras i Vallvik utanför Söderhamn. RenFuel AB har också byggt helt nya lokaler för deras forsknings- och pilotlabb vid Uppsala Business Park i Fyrislund. I och med detta söker de nu en labbtekniker som kan stärka teamet.

ArbetsuppgifterSom process- och labbtekniker arbetar du med produktion av Lignol. Du utför självständigt fysikaliska och kemiska analyser på material som tagits fram i de olika anläggningarna. Detta innefattar utvärdering, dokumentation och uppföljning av de prover du hanterar. Din funktion tillsammans med forskningsteamet är att stötta och vara en del i den fortsatta utvecklingen av produktionsprocessen. Ditt huvudsakliga ansvarsområde är att arbeta med pilotuppskalningsrelaterade frågor. I och med detta har du ett nära samarbete med olika konsultföretag som stöttar och arbetar med utvecklingen av den framtida fabriken.

I tjänsten ingår även resor inom Sverige ett par gånger i månaden.

Formella krav
  • Högskoleingenjör inom kemi
  • Viss erfarenhet av arbete i labbmiljö
  • Tidigare arbete inom processindustri är meriterande
Som person är du en positiv person som är duktig på att sammabeta. Du har en god analytisk förmåga och tycker om att arbeta praktiskt. Vi ser att du är prestigelös och öppen för att hantera olika typer av arbetsuppgifter som berör labbet. Vidare är du en driven och proaktiv person som tycker om att ta stort ansvar.

Övrig information
Start: Omgående med hänsyn till uppsägningstid
Plats: Uppsala
Lön: Enligt överenskommelse

Funderingar kring Bravuras rekryteringsprocess? Du finner svar på de vanligast förekommande frågorna här

Är du nyfiken på hur vår rekryteringsprocess är upplagd? Du hittar mer information här: https://www.bravura.se/din-karriar.

Har du specifika frågor om tjänsten eller kring din registrering är du välkommen att kontakta vår kandidatsupport på vår chatt, info@bravura.se eller 08-400 240 50 så hjälper vi dig. Ange vilken tjänst det gäller.

Vi rekommenderar att du skickar in din ansökan omgående då vi gör ett löpande urval. Välkommen med din ansökan!

Sökord: kemi, kemist, kemiingenjör, startup, grön, grönenergi
Mer info

Om arbetsgivaren

Bravura är experter på rekrytering inom tjänstemannaområdet och hjälper företag i hela Sverige att tillsätta allt från nyckelpositioner och andra permanenta tjänster till kortare deltidsuppdrag. Hos oss finns massor av jobbmöjligheter och vi förmedlar jobb både till dig med erfarenhet och till dig i början av karriären. På Bravura brukar vi säga att vi stärker företag genom människor och människor genom jobb. Vår roll är att erbjuda dig jobbmöjligheter och att förenkla för dig som söker jobb via oss. Vi drivs av ett personligt engagemang i varje rekrytering, där dialog, snabbhet och återkoppling är nyckeln till ett lyckat resultat.