Systemtekniker till Akademiska sjukhuset

Systemtekniker till Akademiska sjukhuset

IT på Akademiska består av fyra avdelningar; IT infrastruktur, IT Arbetsplats, IT drift och IT Verksamhetsstöd. IT är sammansatt av medarbetare med skiftande kompetens som spänner över ett systems hela livscykel. IT-stödet är idag en viktig del av Region Uppsalas verksamhet. Vi använder ärendehanteringssystemet EasIT.

Arbetsuppgifter

Primärt kommer du att arbeta som systemtekniker inom vår server- och klientplattform för Citrix Xenapp.
Du kommer att ingå i ett team som ansvarar för vår servermiljö vilket innebär att utveckla och underhålla den plattformen.
Tjänsten innebär att omvärldsbevaka, ta fram och underhålla tekniska lösningar.
Du kommer att föra dialoger med externa leverantörer samt hantera frågor kring vägval inom plattformen.
Arbetet innebär att utveckla vår plattforms stöd för olika servertyper, tjänster, infrastruktur och programvaror.
För att lyckas i din roll behöver du vara kommunikativ och kvalitetsfokuserad. Vi vill att du har en gedigen bakgrund och ett genuint teknikintresse med ett stort intresse för användarupplevelsen.
Vidare har du: minst 5 års erfarenhet av system, tjänster, infrastruktur inom Citrix Xenapp/XenDesktop samt minst 4 års erfarenhet av att arbeta i servervirtualisering (VMware).

Du kommer att vara med och påverka de val som Region Uppsala gör inom portallösningar. Tack vare de höga krav på tillförlitlighet och tillgänglighet som finns på vår plattform förväntas du jobba proaktivt för att säkerställa en hög driftkvalitet. Förståelse för verksamheten och en ödmjuk inställning är viktiga egenskaper. Du är van vid att arbeta självständigt, vara drivande och ha helhetssyn. Samarbete över avdelnings- och gruppgränser är en självklarhet. För den intresserade medarbetaren finns goda möjligheter till en stimulerande arbetsmiljö med personliga utvecklingsmöjligheter.

Inom Region Uppsala arbetar vi huvudsakligen i en Windowsbaserad miljö. Även på serversidan arbetar vi primärt med operativsystemen Windows Server men även Linux förekommer.

I arbetet ingår att:
 • tekniskt underhålla och utveckla vår portalplattformar
 • övervaka, felsöka och avhjälpa fel
 • ta fram och underhålla dokumentation
 • medverka vid utvärdering och införande av nya moduler/system
 • medverka vid upphandlingar
 • livscykelhantering
Utbildning/erfarenhet

Utbildning / Erfarenhet
Vi ser att du som söker har en högskoleutbildning inom IT eller motsvarande och arbetslivserfarenhet av liknande arbetsuppgifter. Vidare har du kunskaper i svenska i tal och skrift samt vana av att läsa arbetsrelaterad information på engelska och att få support på engelska. Vi söker dig som är kvalitetsmedveten, service- och lösningsinriktad och har egenskaper som starkt kundfokus, flexibilitet, vana av att arbeta i projektform och förstår vikten av kundnyttan och gillar samarbete.

Vi ser gärna ITIL-certifierad och du bör även ha kompetens inom Microsoft System Center-familjen samt VMware.

Sammanfattning
 • Högskoleutbildning eller motsvarande
 • Minst ha gymnasieutbildning inom IT
 • Vi ser gärna att du har arbetslivserfarenhet av liknande arbetsuppgifter
 • Du har erfarenhet av projektarbete
 • Förutom svenska talar och skriver du engelska
 • God erfarenhet av Citrix XA/XD
 • Erfarenhet av andra portalplattformar
 • Erfarenhet av att scripta i PowerShell
 • Grundläggande kunskap VMware vCenter.
Avdelningen

Med 8 000 anställda, 1 000 vårdplatser och omfattande öppenvård är Akademiska sjukhuset ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är Akademiska leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Verksamhetsområdet Medicinsk teknik, sjukhusfysik och it - MSI, verkar inom Region Uppsala för att betjäna patienten genom att stödja de medicinska och administrativa verksamheterna. Vi utvecklar, förvaltar och underhåller verksamhetens IT-stöd och medicintekniska utrustningar. Verksamhetsområdet består f n av ca 190 medarbetare fördelade på tre Sektioner: IT, Sjukhusfysik och Medicinsk teknik.

Fackliga representanter
Vision: Jonas Wärnsberg, 018-611 21 91
Sveriges ingenjörer: Leif Sandberg, 018-611 60 65
Naturvetarföreningen: Gert-Ove Stångberg, 018-611 29 50
Mer info
Område Uppsala stad
Yrkesroll Data & IT, Support
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Poolia
Sista ansökningsdag 27 jan (6 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Poolia har ett fokus: att tillsätta kvalificerad kompetens på tjänstemannaområdet. Avgränsningen är vår styrka och det som gör oss till branschens kanske mest erfarna rekryteringskonsulter. Vi har en gedigen erfarenhet inom en rad specialistområden. Vi förstår företagen och deras affärsvillkor. Och vi har en urvalsfilosofi som identifierar varje individs unika förmågor. Tillsammans med en kvalitetssäkrad process, modern kandidatwebb och ledande digitala verktyg är detta grunden i vårt erbjudande - Rätt individ. På rätt plats. Alltid.