Rekrytering av systemutvecklare till Akademiska

Rekrytering av systemutvecklare till Akademiska

Informationstekniken spelar en allt större roll inom hälso- och sjukvården och idag är olika IT-lösningar en naturlig del av sjukvårdens vardag. Genom funktionell teknik kan resurser i vården användas effektivare och genom tekniken kan vi verka för en hög vårdkvalitet i vår region.

Inom IT-sektionen arbetar idag ca 110 engagerade och kompetenta medarbetare fördelade på fyra avdelningar; Infrastruktur, Arbetsplats, Drift och Verksamhetsstöd.

Arbetsuppgifter

Du kommer att driva systemutvecklingsprojekt från inhämtande av krav och kravanalys, via systemutveckling till förvaltning. Du har flera parallella projekt samtidigt, allt från mindre anpassningar till större utvecklingar med kunder som finns inom hela organisationen. Det innebär att du har många kontaktytor inom hela Region Uppsala.

Integrationsutvecklingen sker främst i Java. Vi arbetar enligt ITIL och som medarbetare hos oss är du också delaktig i den interna processutvecklingen.

Bakgrund och kompetens

Vi söker dig som har mångårig arbetslivserfarenhet av systemutveckling bl a inom området integration. Du har högskoleutbildning inom relevant område eller motsvarande kompetens inhämtad på annat sätt. Du arbetar idag med Java. Har du också erfarenhet av MULE ESB är det meriterande, liksom erfarenhet av att arbeta i en större, komplex IT-miljö. Du har goda kunskaper i svenska och engelska i såväl tal som skrift.

Som person är du serviceinriktad, flexibel och ansvarsfull. Vi lägger stor vikt vid förmåga att samarbeta och ha en god kommunikation med kollegor och uppdragsgivare. Du är en person som drivs av att få skapa kvalitativa lösningar, som förstår din roll i organisationen där IT är ett verktyg för kärnverksamheten

Krav
Mångårig erfarenhet av systemutveckling
Flera års erfarenhet av integration
Goda kunskaper i Java
Kunskap inom XML/WSDL
Kunskap inom REST
Högskoleutbildning inom relevant område eller motsvarande kompetens inhämtad på annat sätt
God talad och skriven svenska och engelska

Meriterande
Erfarenhet av en stor, komplex IT-miljö
Goda kunskaper i MULE ESB
Har kunskap inom IT-säkerhet

Akademiska sjukhuset

Med 8 000 anställda, 1 000 vårdplatser och omfattande öppenvård är Akademiska sjukhuset ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är Akademiska leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Verksamhetsområdet Medicinsk teknik, sjukhusfysik och it - MSI, verkar inom Region Uppsala för att betjäna patienten genom att stödja de medicinska och administrativa verksamheterna. Vi utvecklar, förvaltar och underhåller verksamhetens IT-stöd och medicintekniska utrustningar. Verksamhetsområdet består f n av ca 190 medarbetare fördelade på tre avdelningar: IT, Sjukhusfysik och Medicinsk teknik.

Fackliga representanter
Vision: Jonas Wärnsberg, 018-611 21 91
Sveriges ingenjörer: Leif Sandberg, 018-611 60 65
Naturvetarföreningen: Gert-Ove Stångberg, 018-611 29 50
Mer info
Område Uppsala stad
Yrkesroll Data & IT, Utvecklare
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Poolia
Sista ansökningsdag 20 jan (3 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Poolia har ett fokus: att tillsätta kvalificerad kompetens på tjänstemannaområdet. Avgränsningen är vår styrka och det som gör oss till branschens kanske mest erfarna rekryteringskonsulter. Vi har en gedigen erfarenhet inom en rad specialistområden. Vi förstår företagen och deras affärsvillkor. Och vi har en urvalsfilosofi som identifierar varje individs unika förmågor. Tillsammans med en kvalitetssäkrad process, modern kandidatwebb och ledande digitala verktyg är detta grunden i vårt erbjudande - Rätt individ. På rätt plats. Alltid.