Redovisningsekonom till bred och utvecklande roll på dynamiska Orexo

Redovisningsekonom till bred och utvecklande roll på dynamiska Orexo

Har du ett par års erfarenhet av redovisning eller revision och vill ta nästa steg karriären? I denna roll jobbar du i ett litet team på ett företag med högt i tak och stora möjlighet att ta ansvar och påverka. I denna tjänst får du dessutom vara del av ett läkemedelsföretag där du faktiskt kan följa en produkt från idé till marknad!

Information om uppdraget

Academic Work söker en redovisningsekonom till Orexos kontor i Uppsala. Orexo är ett internationellt läkemedelsbolag som kännetecknas av samhörighet och god stämning. De har fördelaktiga anställningsförmåner och erbjuder bland annat gruppträning utomhus för medarbetarna året om!

Redovisningsteamet består i dagsläget av en redovisningsekonom, en redovisningsassistent och en redovisningschef. Då Johanna som har tjänsten idag kommer att bli teamets nya redovisningschef söker de ett nytt stjärnskott till teamet för att ersätta henne. Under din introduktion kommer du att gå bredvid Johanna, som även löpande kommer finnas till hands för att säkerställa att du känner dig trygg i din nya roll.

I teamet arbetar man brett och får möjligheten att ta mycket eget ansvar. Här värderas även att man har roligt tillsammans på jobbet och hjälps åt när det behövs.

Tjänsten är en direktrekrytering vilket innebär att rekryteringsprocessen sker genom Academic Work men du kommer anställas direkt hos Orexo.

Arbetsuppgifter

Som redovisningsekonom kommer du att arbeta brett, men även ansvara för att löpande lösa oförutsedda uppgifter som kan uppstå samt utreda dessa.

Du kommer till exempel att:
 • Ansvara för månadsbokslut och årsredovisning
 • Ansvara för treasury
 • Driva projekt inom redovisning, IFRS och systemutveckling
 • Sköta deklarering, moms och skatt
Tjänsten passar dig som har tidigare erfarenhet av kvalificerat redovisningsarbete eller revision och vill ta nästa steg i karriären. Vidare passar rollen dig som är ödmjuk inför varierande arbetsuppgifter och uppskattar att få ta mycket ansvar.

Vi söker dig som
 • Har en högskole- eller universitetsutbildning inom ekonomi
 • Antingen har några års erfarenhet av kvalificerat redovisningsarbete, där du arbetat med mer avancerad redovisning och har en förståelse för sammanhangen eller har ett par års erfarenhet av att arbeta inom revision.
 • Har mycket goda kunskaper i både engelska och svenska i tal och skrift, då du dagligen kommer att kommunicera på båda språken.
Det är meriterande om du
 • Tidigare har arbetat i Agresso
 • Har erfarenhet av att arbeta med moms, skatt och deklarationer
 • Har goda kunskaper i Excel
På Orexo står samarbete, ambition och frihet under ansvar i fokus! Vi söker därför dig som är van att arbeta självgående samtidigt som du är en teamplayer som sprider mycket energi till dina kollegor. Då tjänsten innebär många ad hoc lösningar är det viktigt att du är strukturerad och kan driva ditt eget arbete framåt både mot långsiktiga mål och i rutinuppgifter, samtidigt som du är prestigelös och även gillar löpande redovisningsuppgifter. Slutligen är du ansvarstagande samt förstår vikten av att arbeta i ett börsnoterat bolag där effektivitet och kvalitet går hand i hand.

Övrig information
 • Start: Omgående
 • Omfattning: Heltid
 • Placering: Uppsala, Business Park
 • Den här rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och Orexos önskemål är att alla samtal och mail kring tjänsten går till
Academic Work.
 • Sök tjänsten genom att klicka på Ansök nedan. Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals och intervjufasen.
 • Vi tar inte emot ansökningar via mail men har du specifika frågor kring tjänsten besvaras dessa på stn06@academicwork.se under kontorstid. Skriv annonstiteln i rubriken och kopiera gärna in länken till annonsen i ditt mail. För generella funderingar kring din ansökan/vår rekryteringsprocess finns vi ofta tillgängliga i chatten här på webben under vardagar så hör gärna av dig där!
Om oss

Academic Work är Home of the Young Professionals. Det betyder att de flesta av våra jobb är relevanta för dig som studerar på högskola/universitet eller för dig som är klar med dina studier och är i början av din karriär. Hos oss kan du arbeta som konsult på uppdrag hos någon av våra kunder, bli anställd direkt hos ett kundföretag via vår rekryteringsverksamhet eller börja jobba internt på något av våra Academic Work kontor. Läs mer på www.academicwork.se.
Mer info
Område Uppsala stad
Yrkesroll Ekonomi, Redovisningsekonom
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Academic Work
Hemsida http://www.academicwork.se/
Sista ansökningsdag löpande (59 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Orexo utvecklar förbättrade läkemedel baserade på innovativa Drug Delivery teknologier. Inriktningen är främst opioidberoende och smärta men ambitionen är att även verka inom andra terapiområden där vår kompetens och våra teknologier kan skapa värden. Produkterna kommersialiseras i egen regi i USA eller genom noga utvalda partners över hela världen. Huvudmarknaden är idag den amerikanska marknaden för buprenorfin/naloxon produkter där Orexo säljer läkemedlet Zubsolv®. Orexo är börsnoterat och den totala nettoomsättningen 2017 uppgick till SEK 643,7 miljoner. Huvudkontoret, där även forskning och utvecklingsarbetet bedrivs, ligger i Uppsala och där arbetar 55 personer. Vill du arbeta i en dynamisk, snabbt föränderlig miljö och där din insats verkligen betyder något? Vill du dessutom vara del av ett företag där du faktiskt kan följa en produkt från idé till marknad! Då ska du söka tjänsten som redovisningsassistent till Orexo!