Redovisningschef och förändringsprojektledare till läkemedelsföretag i Uppsala, Heltid ca 9...

Redovisningschef och förändringsprojektledare till läkemedelsföretag i Uppsala, Heltid ca 9...

Vår kund är ett internationellt läkemedelsföretag som söker en redovisningschef för den nordiska verksamheten till huvudkontoret i Uppsala. Företaget är del i en Schweizisk koncern och uppdraget innebär ansvar för att driva stora process- och organisationsförändringar inom den nordiska ekonomiverksamheten samt leda det operativa arbetet inom redovisningsgruppen.

Information om uppdraget

I uppdraget rapporterar du till Nordisk Head of Finance men ingår även i internationella projektgrupper för transformationsprojektet som drivs från koncern i Schweiz. Projektet innebär nya systemplattformar att implementera i den nordiska verksamheten och uppdraget innebär att utforma och implementera nya processer och arbetssätt inom ekonomifunktionen för en mer effektiv ekonomiavdelning.

Idag består redovisningsteamet av fyra ekonomer och processerna är väldigt manuella. Som redovisningschef ansvarar för bokslut och rapportering för det nordiska bolaget in till koncernen, samt agerar kontaktperson mot externa parter som revisorer, banker, etc.

Arbetsuppgifter

Ansvarsområdena i uppdraget innebär i huvdsak att:
  • Leda redovisningsteamet genom stora förändringar
  • Driva förändringsprojekt med kontaktytor inom hela koncernen
  • Utifrån förändringsintiativ och ny systemplattform från koncernen, sätta upp och implementera nya processer och arbetssätt inom redovisning i den lokala organisationen
  • Ansvara för all löpande legal rapportering till koncern
Vi söker dig som

Vi söker dig med gedigen erfarenhet av processförändringar och change management inom ekonomifunktionen och redovisningsprocessen. Du har jobbat många år med redovisningsansvar och kan självständigt ansvara för bokslut och rapporteringsarbetet. Du har en akademisk utbildning inom ekonomi och är helt flytande i engelska och svenska.

Erfarenhet från Konsult- eller revisionsbyrå är meriterande. Liksom erfarenhet från läkemedelsindustri eller annan regulatorisk verksamhet.

Som person har du stor förmåga att vinna förtroende och vana att driva förändringsprojekt som involverar och engagerar teammedlemmar.
Mer info
Område Uppsala stad
Yrkesroll Organisation & ledning, Chefsbefattningar, Ekonomi, Redovisningsekonom
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://www.academicwork.se/
Sista ansökningsdag Löpande (59 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Vi är ett bemannings- och rekryteringsföretag för studenter och akademiker i början av karriären, young professionals. Vi startade som tre studenter som levde vår egen affärsidé. Men snart ledde kraften affärsidén bort från pannrummet mot stadig expansion. Nu är vi en internationell verksamhet där young professionals påbörjar sina karriärer, varje dag. Sedan starten har vi hjälpt över hundratusen till jobb och vi hoppas på att hjälpa många, många fler. Just nu har vi över 1000 lediga jobb över hela Sverige, extrajobb för dig som fortfarande studerar och heltidsjobb för dig som är i början eller i mitten av din karriär. Gemensamt för de företag vi jobbar med är att de, precis som vi, tror på young professionals. Vill du veta mer om oss? Läs mer på www.academicwork.se