Rädda liv tillsammans med ScandiDos som mekanikkonstruktör!

Rädda liv tillsammans med ScandiDos som mekanikkonstruktör!

Är du en person som tycker om att jobba utefter tydliga ramar och riktlinjer? Som trivs bäst med att få dina arbetsuppgifter tilldelade och gillar när saker är som det alltid har varit? Då är du tyvärr inte rätt för tjänsten som mekanikkonstruktör hos ScandiDos. Skulle du däremot vara en person som gärna tar initiativ till förbättringar och trivs i miljöer med snabba vändningar - då tror jag att du skulle trivas som fisken i vattnet i denna roll.

Information om uppdraget

ScandiDos är ett världsledande företag som jobbar med förbättring av cancerbehandling. Inom organisationen jobbar ett 40-tal personer, varav 28 av dessa sitter i Uppsala. Med kunder i 50 olika länder tillverkar och säljer ScandiDos mätsystem som ska kvalitetssäkra strålbehandling av cancer.

Som mekanikkonstruktör hos ScandiDos kommer du in i en spännande digitaliseringsfas där dina idéer och tankar värdesätts högt. Här kommer du in i en roll där du redan från dag ett kommer kunna påverka både ditt eget arbete, men också ScandiDos arbetssätt i stort. Du kommer på så vis bli en viktig stomme i att forma arbetssätt och strukturer och få ett helhetsansvar i en dynamisk miljö.

Du kommer tillhöra ett litet och tight team innehållande mycket kompetens. Kanske sitter du på en konstruktörsroll idag, men känner efter några år att du nu vill applicera dina färdigheter i en bransch där du verkligen får bidra till samhällsnytta. Det viktiga är att du har erfarenhet av att vara med från start till mål och förstår processen. Det, tillsammans med ditt driv, är precis vad ScandiDos behöver.

I denna roll kommer du få sitta med olika projekt som du växer tillsammans med. Med olika konstruktioner och designer leder du projekt inom allt från elektronik till val av vilket papper en förpackning ska ha. På så vis får du möjlighet att både fördjupa och bredda din kompetens.

Tanken är att du kommer onboardas av en erfaren konstruktör som kommer finnas vid din sida. Däremot är planen framåt att du ska axla konstruktionsbiten på egen hand och så småningom blir experten inom området!

Känns detta intressant? Då rekommenderar jag dig att läsa vidare.

Arbetsuppgifter

Som mekanikkonstruktör kommer du att jobba med konstruktion i CREO-miljö. Från början kommer det vara mycket dokumentationshantering för att skapa dig koll och en bild på allt underlag. Dina främsta arbetsuppgifter kommer däremot att handla om:
 • Framtagning av nya och befintliga konstruktioner och tekniska specifikationer i projektform
 • Framtagning och utveckling i 3D med ritningsdokumentation i 2D
 • Uppdatera och underhålla befintliga projekt
 • Säkerställa att förändringar hanteras regulatoriskt korrekt
Vidare kommer du tillsammans med dina kollegor jobba för att hitta de bästa möjliga lösningarna för att hela tiden ligga i framkant. Därav träffas kollegorna ofta för att brainstorma och utmana rådande sätt att arbeta för att hela tiden komma framåt.

Vi söker dig som
 • Har en civilingenjörsutbildning med inriktning mekanik eller motsvarande. Skulle du ha en annan utbildning som kan ses som intressant för denna roll kan även det vara intressant för oss
 • Har konstruerat i CREO och har förståelse för verktyget
 • Har god förståelse för såväl 3D- som 2D-konstruktion
 • Har erfarenhet av att driva och konstruera avancerade produkter från ax till limpa där dokumentation inkluderats
 • Har goda kunskaper i både svenska och engelska
Har du erfarenhet av att jobba med konstruktion inom specifikt med-tech eller industri- och/eller -tillverkningsverksamhet är detta ett stort plus. Det är även meriterande om du haft ett praktiskt jobb tidigare som givit dig förståelse för hur saker och ting fungerar i praktiken.

Som person är du:
 • Flexibel
 • Ansvarstagande
 • Problemlösande
 • Strukturerad
 • Duktig på att samarbeta
Då vi jobbar med kompetensbaserade rekryteringar där vi tillsammans med ScandiDos kommit fram till dem mest värdefulla egenskaperna (se ovan), så kommer dessa gå som en röd tråd igenom hela rekryteringsprocessen.

Övrig information
 • Start: Så snart som möjligt med hänsyn till uppsägningstid
 • Omfattning: Heltid, tillsvidareanställning med provanställning
 • Placering: Uppsala
 • Rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och ScandiDos önskemål är att alla frågor rörande tjänsten hanteras av Academic Work.
Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals- och intervjufasen.
Mer info
Område Uppsala stad
Yrkesroll Teknik & Ingenjör, Ingenjör
Typ av anställning Heltid
Rekrytering hanteras av Academic Work
Hemsida http://www.academicwork.se/
Sista ansökningsdag Löpande (58 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Vi är ett bemannings- och rekryteringsföretag för studenter och akademiker i början av karriären, young professionals. Vi startade som tre studenter som levde vår egen affärsidé. Men snart ledde kraften affärsidén bort från pannrummet mot stadig expansion. Nu är vi en internationell verksamhet där young professionals påbörjar sina karriärer, varje dag. Sedan starten har vi hjälpt över hundratusen till jobb och vi hoppas på att hjälpa många, många fler. Just nu har vi över 1000 lediga jobb över hela Sverige, extrajobb för dig som fortfarande studerar och heltidsjobb för dig som är i början eller i mitten av din karriär. Gemensamt för de företag vi jobbar med är att de, precis som vi, tror på young professionals. Vill du veta mer om oss? Läs mer på www.academicwork.se