Quality Controller till Vivesto

Quality Controller till Vivesto

Har du erfarenhet av labbarbete, studerat kemi och vill komma in på ett familjärt företag i expansionsfas med stora utvecklingsmöjligheter? Vill du dessutom vara en del av ett företag som jobbar med livsavgörande forskning? Då kan du vara Vivestos nya QC. Välkommen in med din ansökan redan idag då vi rekryterar löpande!

Information om uppdraget

Vivesto utvecklar en ny generation av läkemedel inom human- och veterinäronkologi. Produktutvecklingen syftar till att framställa såväl nya formuleringar av väletablerade cytostatika, som nya substanser, som i jämförelse med befintliga alternativ har förbättrade egenskaper, mildare biverkningsprofil samt bredare användningsområden.Produktutvecklingen bygger på egen forskning inom nanoteknik och egna patent. Nu söker Vivesto efter en QC till kvalitetsavdelningen i Uppsala.

Vivesto är ett expansivt, flexibelt företag som tar tillvara på och tror på dig som drivs av att ta eget ansvar och vill utvecklas. Du erbjuds en spännande och dynamisk arbetsplats med stora möjligheter till utveckling, där gemenskap, respekt, lojalitet och engagemang är en del av företagskulturen.

Du kommer ingå i Q-avdelningen, som i dagsläget består av fyra medarbetare.

Arbetsuppgifter

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter är:
 • Analysarbete - både praktiskt och administrativt
 • Instrumentunderhåll
 • Uppdatering av styrande dokument
 • Labbarbete
Vi söker dig som
 • Har en högskoleexamen med inriktning mot bioteknik, kemi eller inom liknande Life Science-område
 • Har goda kunskaper i svenska och engelska i tal och i skrift
Det är meriterande om du har arbetat på labb tidigare.

Vidare har du en egen drivkraft och vilja att snabbt sätta dig in i nya processer och arbetsuppgifter. Tempot är periodvis högt men du kommer till en flexibel verksamhet med korta beslutsvägar och ett öppet klimat där alla arbetar tillsammans för att nå gemensamma mål. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Som person är du:
 • Resultatinriktad
 • Strukturerad
 • Ansvarstagande
 • God samarbetsförmåga
Övrig information
 • Start: Enligt överenskommelse
 • Omfattning: Heltid
 • Placering: Uppsala
Rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och kundens önskemål är att alla frågor rörande tjänsten hanteras av Academic Work.

Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals- och intervjufasen.
Mer info
Område Uppsala stad
Yrkesroll Teknik & Ingenjör
Typ av anställning Heltid
Rekrytering hanteras av Academic Work
Hemsida http://www.academicwork.se/
Sista ansökningsdag Löpande (60 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Vivesto är ett specialty pharma-bolag som utvecklar nya behandlingsalternativ för patienter som lider av svårbehandlad cancer. Bolaget har en växande portfölj av projekt i klinisk fas inriktade mot långt framskriden cancer. Apealea® (paclitaxel micellar) utvecklas för patienter med äggstockscancer genom ett partnerskap med Elevar Therapeutics, Inc. Andra utvecklingsprogram inkluderar Cantrixil, ett kliniskt program inom långt utvecklad äggstockscancer, och docetaxel micellär som utvecklas för spridd prostatacancer. Vivestos egenutvecklade och patenterade teknologiplattform är utvecklad för att förbättra läkemedels vattenlöslighet, effekt och säkerhet.