QA-ingenjör till globalt läkemedelsföretag

QA-ingenjör till globalt läkemedelsföretag

Nu finns möjligheten för dig som vill arbeta som QA på ett växande, globalt bolag inom läkemedelsindustrin. Vill du dessutom vara en del av förbättringsarbetet av innovativa och säkra lösningar inom det ögonmedicinska området är det här helt rätt roll för dig. Här erbjuds du en händelserik vardag. Vi ser fram emot din ansökan.

Information om uppdraget

Academic Work söker för Abbott Medical Optics/Johnson & Johnsons räkning en QA-ingenjör till avdelningen QA/QC. Avdelningen ansvarar för kvalitetssäkring och förebyggande valideringsarbete. Gruppen beskrivs som hjälpsam och välkomnande där du erbjuds ett utvecklande arbete.

Det är ett konsultuppdrag där du kommer vara anställd av Academic Work och arbeta som konsult hos Abbott Medical Optics/Johnson & Johnson. Det är start omgående och uppdraget kommer pågå i 6 månader framåt. Förutsatt att alla parter är nöjda med samarbetet finns chans till förlängning.

Arbetsuppgifter

I rollen kommer du bland annat:
 • QA-granska och godkänna valideringsdokumentation inom projekt
 • Agera som QA-specialist inom bedömning av ändringar eller riskhantering
 • Kvalitetssäkring av avvikelser och kvalitetssäkra korrigerande och förebyggande åtgärdsplaner under validering
 • Agera som QA i valideringsaktiviteter inom projekt och tar beslut som QA för valideringssteg
Vi söker dig som
 • Har en akademisk utbildning inom farmacevtisk eller med naturvetenskaplig eller teknisk inriktning
 • Har några års erfarenhet av arbete i en liknande roll som QA har således kunskap och erfarenhet av olika koncept inom QA
 • Har goda kunskaper gällande stadarder och regelverk
 • Har erfarenhet av att arbeta enligt GMP, antingen från laboratorie/kvalitetsarbete eller produktion inom läkemedelsindustrin
 • Har mycket goda kunskaper i svenska och engelska då arbetet sker på båda språken
Det är meriterande om du:

* Har tidigare erfarenhet av arbete med kvalitetssystem, produktion, lab och/eller inspektionsverksamhet

Som person är du en problemlösare som på ett strukturerat sätt kan driva aktiviteter i mål. Du har inga problem med att ta tag där det behövs och du är en självklar teamspelare som har enkelt för att kommunicera med andra. Vidare är du en person som kan ta initiativ till arbetsuppgifter som driver arbetet framåt. Du ska även kunna agera lugnt, effektivt och metodiskt i svåra situationer då snabba beslut behöver fattas.

Övrig information
 • Start: Omgående
 • Omfattning: Heltid, kontorstider
 • Placering: Uppsala, Fyrislund
 • Rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och kundens önskemål är att alla frågor rörande tjänsten hanteras av Academic Work.
Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals- och intervjufasen.
Mer info
Område Uppsala stad
Yrkesroll Teknik & Ingenjör
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://www.academicwork.se/
Sista ansökningsdag Löpande (57 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

AMO Uppsala AB är en del av Abbott Medical Optics (Vision Care), ett världsledande företag som har fokus på förbättrad livskvalitet genom innovativa och säkra lösningar inom det ögonmedicinska området. Abbott Medical Optics har ungefär 4000 anställda världen över och finns representerade i ca 60 länder. Huvudkontoret finns i Santa Ana, Kaliforninen, USA. Abbott Medical Optics utgör i sin tur den del av Abbott som heter Vision Care. Abbott är ett läkemedel- och hälsoproduktföretag med ca 70 000 anställda världen över. Företaget grundades av Dr. Abbott 1888 i Chicago, USA, där huvudkontoret finns kvar än idag. Vid anläggningen i Uppsala tillverkas Healon och andra produkter av samma karaktär, samtliga världsledande i sitt slag. Tillsammans förbättrar vi människors liv.