Pythonutvecklare med biologiintresse Q-linea

Pythonutvecklare med biologiintresse Q-linea

Vill du skapa kod som räddar liv? För Pythonutvecklaren med intresse för biologi finns nu möjligheten att kombinera dessa i strävan mot snabbare vård för patienter som drabbats av blodförgiftning. För dig med en stor nyfikenhet och förmågan att se detaljer kan det här vara helt rätt roll!

Information om uppdraget

Academic Work söker just nu en Pythonutvecklare till ett innovativt team där du får stor möjlighet att påverka färdigställandet av ett instrument under utveckling. Q-linea arbetar med att utveckla instrumentet ASTar som ska effektivisera analysen av blodprov hos blodförgiftade patienter. Här får du arbeta med kunniga kollegor, främst inom bildanalys och algoritmer, som gärna delar med sig av sin kompetens för att just du ska utvecklas.

I rollen kommer du arbeta aktivt med att implementera ramverk för automatisk analys och utvärdera resultat från bildanalysalgoritmer. På avdelningen arbetas det även med att ta fram en resultatdatabas med relevanta provdata som gjorts av instrumentet under utveckling. Du samarbetar i rollen tätt med flera interna avdelningar för att uppnå resultat, vilket innebär att du som är intresserad av exempelvis biologi kommer få utlopp för din nyfikenhet.

Detta är ett konsultuppdrag. Du kommer vara anställd av Academic Work och arbeta som konsult hos Q-linea. Uppdraget kommer sträcka sig 6 månader till ett år fram i tiden med möjlighet till förlängning.

Arbetsuppgifter

Som Pythonutvecklare hos Q-linea kommer du till exempel att:
 • Implementera ramverk för automatisk analys och utvärdering av resultat från bildanalysalgoritmer
 • Filtrera samt sortera relevant data och jämföra i Excel
 • Bidra till utveckling av resultatdatabas för hantering av stora mängder experimentdata
 • Medverka på interna möten, främst med mjukvaru- och biologiavdelningen
Tjänsten passar dig som vill få chansen att jobba i ett team med mycket kompetens inom varierande områden där man verkligen får chansen att lära av varandra! Är du exempelvis intresserad av algoritmer så finns möjligheten att stötta upp i utvecklingen av dessa tillsammans med dina kollegor.

Vi söker dig som
 • Har goda kunskaper i Python och Excel
 • Har erfarenhet av att jobba i databaser, särskilt MongoDB är meriterande
 • Har ett intresse av biologi
 • Kunskaper i JavaScript och PHP är meriterande
Då arbetsgruppen är relativt liten så är det viktigt att du har ett självständigt angreppssätt och trivs i en roll där du får ta mycket egna initiativ. Då du även kommer hantera stora mängder data och ha ett tätt samarbete med andra interna avdelningar så kommer tjänsten att ställa höga krav på din samarbetsförmåga och noggrannhet.

Övrig information
 • Start: Omgående
 • Omfattning: Heltid
 • Placering: Uppsala Science Park
 • Den här rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och Q-lineas önskemål är att alla samtal och mail kring tjänsten går till
Academic Work.
 • Sök tjänsten genom att klicka på Ansök nedan. Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals och intervjufasen.
 • Vi tar inte emot ansökningar via mail men har du specifika frågor kring tjänsten besvaras dessa på stn06@academicwork.se under kontorstid. Skriv annonstiteln i rubriken och kopiera gärna in länken till annonsen i ditt mail. För generella funderingar kring din ansökan/vår rekryteringsprocess finns vi ofta tillgängliga i chatten här på webben under vardagar så hör gärna av dig där!
OM OSS

Academic Work är Home of the young professionals. Det betyder att de flesta av våra jobb är relevanta för dig som studerar på högskola/universitet eller för dig som är klar med dina studier och är i början av din karriär. Hos oss kan du arbeta som konsult på uppdrag hos någon av våra kunder, bli anställd direkt hos ett kundföretag via vår rekryteringsverksamhet eller börja jobba internt på något av våra Academic Work kontor. Läs mer på www.academicwork.se.

* Vi strävar efter att vara en attraktiv arbetsgivare till våra konsulter. Utöver kollektivavtalsenliga villkor och dedikerad konsultchef erbjuder vi dig som
Mer info
Område Uppsala stad
Yrkesroll Data & IT, Utvecklare
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://www.academicwork.se/
Sista ansökningsdag Löpande (60 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Q-linea är ett företag med ambitionen att rädda liv och säkerställa att antibiotika fortfarande är en effektiv behandling för kommande generationer. De utvecklar och levererar föredragna lösningar för vårdgivare, så att de kan diagnostisera och behandla infektionssjukdomar på så kort tid som möjligt.