Projektingenjör inom elkraft till Trafikverket

Projektingenjör inom elkraft till Trafikverket

För dig med ett genuint teknikintresse och ett stort engagemang finns nu chansen att arbeta i en roll där du får använda din problemlösningsförmåga för att komma med idéer kring hur vi kan få till ett smartare underhåll av järnvägssystemet avseende elkraft. I den här rollen får du möjligheten att arbeta med att förbättra Sveriges framtida infrastruktur och fördjupa din tekniska kunskaper hos Trafikverket. Vi ser fram emot din ansökan.

Information om uppdraget

Trafikverket, Sveriges ledande beställare av infrastruktur samarbetar med Academic Work för att hitta två projektingenjörer med inriktning elkraft. Du kommer ingå i ett av sex regionala team på sektionen Regional Teknik som består av järnvägsingenjörer inom elkraft samt spår- och signalteknik. I rollen kommer du arbeta tätt ihop med en av de seniora järnvägsingenjörerna där ni tillsammans kommer arbeta med att skapa en helhetssyn där ni lyfter olika perspektiv och ger tekniskt stöd till interna parter med målet att få till ett smartare underhåll av det svenska järnvägssystemet.

Det här är ett konsultuppdrag vilket innebär att du kommer vara anställd av Academic Work och arbeta som konsult hos Trafikverket. Uppdraget kommer att vara på heltid och är långsiktigt.

Du erbjuds
 • För att ge dig de bästa förutsättningar att lyckas i din nya roll kommer vi erbjuda dig ett skräddarsytt utbildningsprogram kopplat till tjänsten. Programmet har tagits fram i samråd med Trafikverket och är anpassat för dig som nyligen tagit ut din examen. Programmet erbjuder kurser inom projektledning, självledarskap och entreprenadjuridik. Förutom utbildningen kommer du även få löpande coaching för att ge dig bästa stöd att utvecklas såväl professionellt som personligt. Tjänsten som projektingenjör med inritning mot elkraft ger dig en unik start på karriären där du på sikt har möjligheten att växa in i en roll som exempelvis specialist.
 • En god introduktion och en arbetsmiljö med kollegor som besitter unik kompetens inom branschen.
Som konsult för Academic Work erbjuder vi stora möjligheter för dig att växa professionellt, bygga ditt nätverk och skapa värdefulla kontakter för framtiden. Läs mer om vårt konsulterbjudande.

Arbetsuppgifter

I rollen kommer du att arbeta med kontakt- och hjälpkraftledningar samt lågspänningsanläggningar nära en senior järnvägsingenjör med stor bredd och variation i arbetsuppgifter där du snabbt får möjligheten att ta eget ansvar. Du kommer exempelvis arbeta med att:
 • Biträda i olika förekommande arbetsuppgifter i form av analyser, utredningar och uppföljningar mm
 • Delta vid framtagning av underhållskontrakt och underhållsplaner
 • Vara med och planera regionala reinvesteringar och underhåll
 • Läsa remisser för anläggningsspecifika krav och upprätta anläggningsspecifika krav för järnväg
 • Stötta distrikten med verksamhetsplaner, utföra åtgärder, lägga budget mm
Utvecklingsmöjligheter

Tjänsten som projektingenjör ger dig en unik start på karriären och möjlighet att utvecklas till en nyckelperson i en rikstäckande organisation där du på sikt har möjligheten att växa in i en roll som exempelvis utredare, förvaltare, projektledare eller specialist. Tillsammans med det skräddarsydda utvecklingsprogrammet och löpande coachningen får du bästa möjliga stöd för att snabbt ta dig an eget ansvar och utvecklas hos Trafikverket.

Vi söker dig som
 • Har minst en högskoleutbildning om 180 hp inom elkraft eller motsvarande (Examensbevis kommer att efterfrågas)
 • Har stort driv och viljan att snabbt axla eget ansvar med en orädd attityd gentemot nya arbetsuppgifter
 • Har mycket god datorvana och kunskaper i Office-paketet
 • Är mycket bekväm med svenska och engelska i både i tal och skrift.
Det är meriterande, men inget krav, om du har:

* Erfarenhet av arbete inom elkraftsområdet

Som person är du självdrivande, lösningsorienterad och prestigelös. Du har ett logiskt angreppsätt och tar dig an problem ur ett analytiskt perspektiv. Du bör tycka om att ta egna initiativ och du är noggrann i ditt arbetssätt. Eftersom du kommer att arbeta i team är det viktigt att du besitter en god samarbetsförmåga. Vidare är du nyfiken på att lära dig och du känner stort ansvar för det du tar dig an.
 • Start: september eller enligt överenskommelse
 • Omfattning: Heltid, kontorstider
 • Placering: Uppsala
Rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och kundens önskemål är att alla frågor rörande tjänsten hanteras av Academic Work.

Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals- och intervjufasen.
Mer info
Område Uppsala stad
Yrkesroll Teknik & Ingenjör, Ingenjör
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://www.academicwork.se/
Sista ansökningsdag Löpande (59 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Läs mer om hur Trafikverket presenterar sig på sin hemsida - HÄR!