NOC-tekniker till IP-Only

NOC-tekniker till IP-Only

IP-Only har som mål att erbjuda den bästa infrastrukturen och närliggande tjänster för det digitala hållbara samhället. För att det ska vara möjligt behöver dom ett team med riktigt vassa NOC-tekniker som arbetar målinriktat med att företagets fibernät ska hålla vad det lovar. Du kommer i den här rollen arbeta skift med problemlösning tillsammans med kollegor som verkligen värderar att ha kul på jobbet!

Information om uppdraget

Academic Work söker nu flertalet NOC-tekniker med nätnära kunskaper till IP-Only i Uppsala. Du kommer arbeta med driftövervakning av företagets brett utbyggda fibernät, en mycket viktig uppgift för att IP-Only ska kunna nå sina kvalitetsmål.

Tillsammans med dina kollegor kommer du arbeta i centrala och moderna lokaler där du under rasterna kan passa på att utmana kollegorna i pingis eller njuta av en baristakaffe. Avdelningens chefer och skiftledare är alltid öppna för förändringsförslag, vilket gör att just dina idéer har stor påverkan på gruppens förbättringsarbete. Din närmaste chef har själv inlett sin resa på företaget i en roll som NOC-tekniker och har därför god insyn i vad din roll innebär. Hans resa är även ett exempel på de goda utvecklingsmöjligheterna som finns internt. Kanske blir den här rollen även bli din start på en lång karriärresa hos IP-Only?

Detta är ett konsultuppdrag. Du kommer vara anställd av Academic Work och arbeta som konsult hos IP-Only. Uppdraget kommer att vara på heltid och kommer pågå löpande, förutsatt att alla parter är nöjda med samarbetet. På sikt är intentionen att du kommer bli anställd direkt hos IP-Only.

Arbetsuppgifter

Som NOC-tekniker kommer du arbeta med driftövervakning av IP-Onlys nät. Främst kommer du fokusera på tre huvuduppgifter: övervaka, logga och rapportera. NOC-avdelningen är verksam både dygnet- och året runt, vilket innebär att du kommer arbeta varierande tider fördelat på dygnets alla timmar. Oavsett vilket skift du arbetar så inleds ditt pass alltid med en gedigen överlämning från tidigare skiftgång. Under arbetspassets gång kommer du sedan att arbeta självständigt med dina tre huvuduppgifter för att se till att driften sker med så hög kvalitet som möjligt och att eventuella avbrott löses effektivt. Du kommer även ha viss kontakt med företagets kunder, både via telefon och mail. Utöver detta kommer du, tillsammans med dina kollegor, vara en viktig del i utvecklandet av verktyg och rutiner på arbetsplatsen.

Vi söker dig som
 • Har en avslutad gymnasieutbildning, alternativt en eftergymnasial utbildning, inom nätverk eller programmering
 • Har god datavana för att kunna hantera ärenden snabbt och effektivt
 • Har tidigare arbetslivserfarenhet som gett dig nätnära kunskaper
 • Har mycket goda kunskaper i engelska och svenska i både tal och skrift
Det är meriterande om du även har:
 • Kunskaper inom Linux
 • Arbetat i C# och/eller Python
Då du dagligen kommer jobba med att lösa problem så ser vi att du är ihärdig i din jakt på dom bästa lösningarna. Även om du alltid jobbar tillsammans med minst en annan kollega så kommer du genomföra dina uppgifter självständigt. Detta ställer krav på din självgående förmåga och vi tror även att du är orädd som person.

Övrig information
 • Start: Omgående
 • Lön: Timbaserad månadslön
 • Omfattning: Heltid, skift (dag, natt och kväll)
 • Placering: Centrala Uppsala
 • Den här rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och IP-Only har som önskemål är att alla samtal och mail kring tjänsten går till
Academic Work.
* Sök tjänsten genom att klicka på Ansök nedan. Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals och intervjufasen.
* Vi tar inte emot ansökningar via mail men har du specifika frågor kring tjänsten besvaras dessa på stn06@academicwork.se under kontorstid. Skriv annonstiteln i rubriken och kopiera gärna in länken till annonsen i ditt mail. För generella funderingar kring din ansökan/vår rekryteringsprocess finns vi ofta tillgängliga i chatten här på webben under vardagar så hör gärna av dig där!
Mer info
Område Uppsala stad
Yrkesroll Data & IT, Nätverkstekniker
Typ av anställning Heltid, Projekt- / Visstidsanställd
Hemsida http://www.academicwork.se/
Sista ansökningsdag löpande (60 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

"Vi, IP-Only, är stolta över att vara en viktig länk i Sveriges fibersatsning. Vi älskar internet med allt vad det möjliggör och vi bygger fiber till alla! Vår dörr står därför öppen för dig som vill ta dig an utmaningen att hjälpa oss att fortsätta och expandera den satsningen. Vi är ett starkt värderingsdrivet företag där initiativförmåga och motor står högt i kurs. Vi jobbar i högt tempo med positiva kollegor och erbjuder dig möjlighet att påverka och utveckla både dig själv och vår verksamhet."