Marknadskommunikatör till innovativa Q-linea

Marknadskommunikatör till innovativa Q-linea

För dig med en kreativ ådra och ett stort engagemang finns nu chansen att arbeta i en roll där du får använda ditt strategiska tänkande för att driva Q-lineas marknadskommunikation mot nya höjder. När du kommer i kontakt med marknadsavdelningen hos det expansiva företaget får du träffa ett glatt och drivet gäng vars teamkänsla verkligen smittar av sig. Ta chansen och sök jobbet där ditt arbete med marknadskommunikation faktiskt bidrar till att rädda liv. Vi ser fram emot din ansökan.

Information om uppdraget

Q-linea, ett företag som utvecklar ett instrument för test av antibiotikakänslighet där ambitionen är att effektivisera vägen till rätt vård för patienter med sepsis samarbetar med Academic Work för att hitta en Marknadskommuniktör. I rollen kommer du, tillsammans med teamets 8 andra personer, arbeta med uppgifter kopplat till att identifiera vilka produkter som ska utvecklas i linje med bolagets strategi. Här får du chansen att vara kundens röst in i företaget samtidigt som du får arbeta med att marknadsföra Q-linea externt. Du kommer välkomnas in i en energifylld grupp där klimatet beskriv som öppet, hjälpsamt och engagerat.

Rollen hos Q-linea är ett konsultuppdrag vilket innebär att du kommer vara anställd av Academic Work och arbeta som konsult hos Q-linea. Uppdraget kommer att vara på heltid och är i dagsläget ett vikariat för en föräldraledighet som kommer pågå ca ett år framåt. Det kan finnas möjlighet till förlängning av uppdraget, förutsatt att utrymme för det finns och att alla parter är nöjda med samarbetet.

Du erbjuds
 • En arbetsplats med korta och snabba beslutsvägar där initiativ och kreativitet värdesätts
 • En arbetsplats med låg personalomsättning, vilket är ett resultat av bra personalpolitik där medarbetarna vill stanna
 • Möjligheten att få vara med och driva fram en hållbar sjukvård
Som konsult för Academic Work erbjuder vi stora möjligheter för dig att växa professionellt, bygga ditt nätverk och skapa värdefulla kontakter för framtiden. Läs mer om vårt konsulterbjudande.

Arbetsuppgifter

I rollen som Marknadskommunikatör kommer du ha en bredd av uppgifter där du bland annat kommer arbeta med att:
 • Ta fram en aktivitetsplan och samordna med övriga kommunikationsaktiviteter utifrån förväntat resultat och mål
 • Skapa rörlig digital marknadsföring till olika kanaler
 • Ansvara för hemsidan och se till att den är uppdaterad med rätt material
 • Göra layouter för den grafiska profilen i både bild och text
 • Planera och skapa material inför mässor
 • Utforma presentationer till exempelvis kick offer eller andra evenemang
Kika gärna på Q-lineas lanseringsfilm om deras Future-proof Healthcare-narrativ som du också kommer få arbeta med.

Vi söker dig som
 • Har en akademisk utbildning kopplat till exempelvis marknadsföring och kommunikation eller har annan utbildning/erfarenhet som vi bedömer passande
 • Har arbetat som kommunikatör tidigare (det går bra om du tex arbetat deltid vid sidan av studierna)
 • Är en van användare av InDesign, Illustrator och Adobe Photoshop
 • Har erfarenhet av Wordpress
 • Är mycket bekväm med svenska och engelska i både tal och skrift
Det är meriterande, men inget krav, om du har:

* Erfarenhet av en liknande roll inom life science-branschen sedan tidigare

Som person är du självdrivande, lösningsorienterad och prestigelös. Du har ett stort intresse för att knyta sociala kontakter och du är kommunikativ. Du bör tycka om att ta egna initiativ och är inte rädd för att testa nytt för att föra arbetet framåt. Du är strukturerad i ditt arbetssätt och eftersom du kommer att arbeta i team är det viktigt att du besitter en god samarbetsförmåga.

Övrig information
 • Start: Augusti
 • Omfattning: Heltid, kontorstider med flex
 • Placering: Uppsala Science Park
Rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och kundens önskemål är att alla frågor rörande tjänsten hanteras av Academic Work.

Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals- och intervjufasen.
Mer info
Område Uppsala stad
Yrkesroll Marknadsföring, Marknadskoordinator
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://www.academicwork.se/
Sista ansökningsdag Löpande (60 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Q-linea har ambitionen att rädda liv och säkerställa att antibiotika fortfarande är en effektiv behandling för kommande generationer. De utvecklar och levererar lösningar för vårdgivare så att de kan diagnostisera och behandla infektionssjukdomar på så kort tid som möjligt.