Laboratorieingenjör till snabbt växande Q-linea

Laboratorieingenjör till snabbt växande Q-linea

Nu finns chansen för dig som älskar att arbeta laborativt och som vill att dina timmar i labbet ska bidra till att rädda liv. Blodförgiftning är den vanligaste dödsorsaken på svenska sjukhus och snabb vård är nyckeln till överlevnad. Nu finns möjligheten att vara en del av att testa och utveckla ett instrument som kan effektivisera vägen till rätt vård för drabbade patienter. Om du ser på laborativt arbete med en stor nyfikenhet och är observant även på små detaljer är detta rollen för dig. Vi ser fram emot din ansökan.

Information om uppdraget

Q-linea behöver stärka upp sin Biologiavdelning med en kollega som brinner för att arbeta laborativt. I dagsläget består teamet av 16 personer med olika erfarenhetsnivåer. Du kommer arbeta med mikrobiologiska metoder, bland annat blododling och resistenstestning av bakterier. Som laboratorieingenjör hos Q-linea har du en chef och en arbetsgrupp som arbetar aktivt med gruppdynamik. De har ett öppet klimat där allas åsikter värderas högt. Tillsammans arbetar ni med testning och utveckling av produkten ASTar som ska hjälpa behandlande läkare att snabbare ge korrekt antibiotikabehandling vid blodförgiftning.

Rollen hos Q-linea är ett konsultuppdrag vilket innebär att du kommer vara anställd av Academic Work och arbeta som konsult hos Q-linea. Uppdraget kommer att vara på heltid och är långsiktigt. På sikt finns det goda möjligheter att bli överrekryterad direkt till Q-linea, förutsatt att alla parter är nöjda med samarbetet.

Som konsult för Academic Work erbjuder vi stora möjligheter för dig att växa professionellt, bygga ditt nätverk och skapa värdefulla kontakter för framtiden. Läs mer om vårt konsulterbjudande

Arbetsuppgifter

Du kommer att arbeta laborativt enligt rådande rutiner, både självständigt och tillsammans med dina kollegor. Dagar i labbet kommer att kombineras med dokumentationsdagar och möten, därför är det viktigt att du trivs i en miljö där du behöver vara flexibel i din planering.

Du kommer till exempel att:
 • Arbeta med hantering och testning av blodprover
 • Stryka ut bakterier på agaplattor
 • Spika blododlingsflaskor
 • Dokumentera och rapportera genomförda tester
Vi tror att du, precis som Q-linea, drivs av möjligheten att få rädda liv och att du har ett flexibelt förhållningssätt gällande att anta nya uppgifter. Då hantering av blod och bakterier är en del av vardagen, är detta något du behöver känna dig bekväm med.

Vi söker dig som
 • Har en akademisk utbildning inom Biologi, främst mikrobiologi kommer vara meriterande
 • Har erfarenhet av att arbeta på labb inom mikrobiologi, minst ett års erfarenhet
 • Har goda kunskaper i svenska och engelska både i tal och skrift
 • Känner dig bekväm med att arbeta i Officepaketet
Då arbetsplatsen karaktäriseras av ett starkt internt samarbete där alla hjälps åt, är det viktigt att du har en god samarbetsförmåga. Du behöver även vara flexibel för att kunna anpassa dig till förändringar som kan ske, exempelvis vid omplanering av veckans agenda. I labbet krävs det även att du är noggrann och att du tycker det är roligt att utföra liknande uppgifter varje dag.

Övrig information
 • Start: Omgående, med hänsyn till uppsägningstid
 • Omfattning: Heltid, 8-17 med viss flextid
 • Placering: Uppsala Science Park
I din ansökan ska det återfinnas ett välskrivet och tydligt CV samt personligt brev, glöm därför inte att bifoga dessa dokument.

Rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och Q-lineas önskemål är att alla frågor rörande tjänsten hanteras av Academic Work.

Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals- och intervjufasen.
Mer info

Om arbetsgivaren

Q-linea är ett företag med ambitionen att rädda liv och säkerställa att antibiotika fortfarande är en effektiv behandling för kommande generationer. De testar,utvecklar och levererar föredragna lösningar för vårdgivare, så att de kan diagnostisera och behandla infektionssjukdomar på så kort tid som möjligt.