Junior systemutvecklare till innovativa Mimer i Uppsala

Junior systemutvecklare till innovativa Mimer i Uppsala

Academic Work söker för Mimer Information Technology ABs räkning en Embeddedutvecklare för ett långsiktigt uppdrag! Till rollen söker vi dig som vill jobba på ett produktbolag, på en arbetsplats där du får möjlighet att delta i utvecklingen av både verksamheten och produkten "Mimer SQL". Detta i en arbetsmiljö som uppmuntrar medarbetarna till att själva komma med idéer och förbättringsförslag.

Information om uppdraget

Mimer levererar datasbaslösningar där visionen är att deras produkt Mimer SQL ska bli den mest flexibla databasen på planeten. Mimer strävar därför ständigt efter att utvecklas för att ligga i framkant vad gäller innovativt tänk och kvalitet. Med anledning av detta söker nu Mimer en person till deras Embedded-avdelningen där du arbetar nära hårdvaran med kreativa lösningar för att anpassa koden till nya plattformar

Hos Mimer jobbar du på ett produktbolag där du får skapa dig förståelse för hela produkten, men framför allt får chansen att grotta ned dig i enskilda delar. Du får möjlighet att lära dig databasteknik på en detaljerad nivå och få den insikt som krävs för att kunna leverera en databashanterare i världsklass.

Detta är ett konsultuppdrag på heltid. Du kommer vara anställd av Academic Work och arbeta som konsult hos Mimer. Upplärningsfasen är lång och Mimer lägger ner en hel del resurser och tid på medarbetarnas utveckling och trivsel, vilket gör att vi ser att du vill stanna långsiktigt. Målet för rätt person är att bli överrekryterad till Mimer.

Arbetsuppgifter

Som medarbetare hos Mimer kommer du arbeta i en miljö som uppmuntrar till utveckling. Du kommer att fokusera på Embedded, men samtidigt få en generell uppfattning och helhetsbild av samtliga delar.

Fokus kommer ligga på ett mer maskinnära arbete där det handlar om att konfigurera den kod som redan finns. Uppgiften blir att ta reda på vilka förutsättningar som gäller för en viss plattform och se till att dessa går att ta hänsyn till när Mimer bygger databas-servern. Du kommer till stor del att arbeta med porteringar, dvs. att anpassa koden till den nya plattformen i ett arbete nära hårdvaran.

Vi söker dig som

Vi söker dig som har en utbildning inom datateknik och inbäddade system. Tidigare erfarenhet av C/C++ eller något närliggande språk är ett krav och har du även tidigare erfarenhet av SQL, datastrukturer och algoritmer är det ett stort plus!

För att passa personlighetsmässigt på Mimer ser vi att du som person är hungrig och nyfiken. Du tar chansen att utveckla både produkten och dig själv och är inte rädd för att ta eget ansvar och driva ditt eget arbete för att på så sätt ingå i ett litet men välfungerande team.

Övrig information
  • Start: Omgående start med hänsyn till eventuell uppsägningstid.
  • Omfattning: Heltid, kontorstider med möjlighet till flex och egna önskemål
  • Placering: Centrala Uppsala
  • Den här rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och Mimers önskemål är att alla samtal och mail kring tjänsten går till
Academic Work
  • Sök tjänsten genom att klicka på Ansök nedan. Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals- och intervjufasen.
  • Vi tar inte emot ansökningar via mail men har du specifika frågor kring tjänsten besvaras dessa på stn06@academicwork.se under kontorstid. Skriv annonstiteln i rubriken och kopiera gärna in länken till annonsen i ditt mail. För generella funderingar kring din ansökan/vår rekryteringsprocess finns vi ofta tillgängliga i chatten här på webben under vardagar så hör gärna av dig där!
OM OSS

Academic Work är Home of the young professionals. Det betyder att de flesta av våra jobb är relevanta för dig som studerar på högskola/universitet eller för dig som är klar med dina studier och är i början av din karriär. Hos oss kan du arbeta som konsult på uppdrag hos någon av våra kunder, bli anställd direkt hos ett kundföretag via vår rekryteringsverksamhet eller börja jobba internt på något av våra Academic Work kontor. Läs mer på www.academicwork.se.

* Vi strävar efter att vara en attraktiv arbetsgivare till våra konsulter. Utöver kollektivavtalsenliga villkor och dedikerad konsultchef erbjuder vi dig som heltidskonsult en konsultportal med förmånliga erbjudanden. Läs mer här
Mer info
Område Uppsala stad
Yrkesroll Data & IT, Utvecklare
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://www.academicwork.se/
Sista ansökningsdag löpande (60 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Mimer Information Technology AB är ett företag som ursprungligen startades som en avknoppning från Uppsala Universitet på 1980-talet. Man har sedan dess utvecklat relationsdatabashanteraren (RDBMS) Mimer SQL som nu spänner från Enterprise-installationer till Embedded-installationer på många olika plattformar, i en mängd olika tillämpningar. Läs mer här