Junior elkonstruktör till Forsmark

Junior elkonstruktör till Forsmark

Är du en junior ingenjör som vill jobba hos en av de största elproducenterna i Sverige? Forsmark har flera spännande projekt på gång för att ständigt utveckla säkerheten på anläggningen. Kärnkraftverket beräknas vara i drift minst 20 år till. Detta skapar möjlighet för dig att starta din karriär i ett tryggt företag som investerar miljardbelopp varje år, varav större delen på just el- och automationssystem.

Information om uppdraget

Kärnkraften står i snitt för 40 procent av svensk elproduktion och på Forsmark uppgår den normalt till cirka 75 GWh dagligen. Forsmarks tre reaktorer levererar ungefär en sjättedel av all el i Sverige, det räcker för att försörja hela Stor-Stockholm med el tre gånger om varje år. Reaktorerna har genomgått stora moderniseringar och säkerhetshöjande åtgärder för att kunna leverera en säker och stabil elproduktion. Anläggningarna är konstruerade för att leverera svensk el långt in på 2040-talet.

Arbetsuppgifter

Du kommer att få delta i olika projekt som antingen har fokus på utveckling av elsystemen eller fokus på att bibehålla funktionen trots att vissa produkter eller komponenter byts ut. I projekten kommer du att analysera, förnya och modernisera ritningar samtidigt som du ska behålla en hållbar grundkonstruktion. Några av de större projekten Forsmark arbetar med är exempelvis:
 • Program Reservkraft - Säkerställande av att befintlig nödkraft ska fungera i ytterligare 30 år
 • Program Combi-X - Säkerställande av att befintlig reglerteknik och reläskydd ska fungera i ytterligare 30 år
 • Förstärkt kraftförsörjning - Förstärka anläggningen från påverkan av störningar i yttre elnätet
Verksamheten präglas av ett bra samarbetsklimat där kollegor tar stöd av varandra. För att underlätta introduktionen till arbetsplatsen erbjuds grundkurs i elMaster Design och mentorskap.

Vi söker dig som
 • Har en ingenjörsutbildning inom automtion, el, elkraft, elektroteknik eller energi från Universitet, Högskola eller Yrkeshögkola. Vi är också intresserad av dig som har flerårig erfarenhet som elmontör.
 • Har goda kunskaper i svenska då all dokumentation sker på svenska
Det är meriterande om du har erfarenhet av arbetsledning, praktiskt elkraftsarbete eller av att arbeta i processindustrin.

Som person är du:
 • Samarbetsvillig
 • Noggrann
 • Problemlösande
Övrig information

Tjänsten är säkerhetsklassad vilket innebär att en säkerhetsprövning kommer att genomföras innan anställning. Säkerhetsprövningen omfattar registerkontroll samt säkerhetsprövningssamtal i enlighet med säkerhetsskyddslagen. Utöver säkerhetsprövningen kommer ett drogtest att genomföras.
 • Som konsult för Academic Work erbjuder vi stora möjligheter för dig att växa professionellt, bygga ditt nätverk och skapa värdefulla kontakter för framtiden. Läs mer om vårt konsulterbjudande.
 • Start: Enligt överenskommelse
 • Omfattning: Heltid
 • Placering: Forsmark, med pendlingsavstånd från exempelvis Uppsala eller Gävle
 • Rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och Forsmarks önskemål är att alla frågor rörande tjänsten hanteras av Academic Work.
Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals- och intervjufasen.
Mer info
Område Uppsala stad
Yrkesroll Teknik & Ingenjör, Ingenjör
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://www.academicwork.se/
Sista ansökningsdag Löpande (58 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Läs mer om Forsmark här eller kolla in Vattenfalls sociala medier: