Junior civilingenjör inom el till Sweco!

Junior civilingenjör inom el till Sweco!

Nu söker vi dig som vill arbeta med hållbar energiförsörjning i rollen som energimarknadskonsult hos Sweco. Här kommer du att arbeta med att hjälpa kunderna utveckla en kostnadseffektiv och miljömässigt hållbar energiförsörjning. Du välkomnas till ett innovativt bolag med lång erfarenhet inom branschen som värnar om sina medarbetare och deras personliga utveckling. Låter det som något för dig? Välkommen med din ansökan redan idag!

Information om uppdraget

Vi söker dig med ett brinnande intresse för energimarknadsfrågor till vår kund Sweco. Här kommer du att få arbeta i rollen som energimarknadskonsult med placering i Uppsala/Stockholm. Du kommer arbeta i en mycket dynamisk och inspirerande arbetsgrupp om 10 personer i de mest spännande uppdragen som utformar det framtida energilandskapet, med ett mycket gott arbetsklimat som uppmanar till eget initiativtagande.

Sweco erbjuder tjänster inom alla led av energiförsörjningskedjan. Målet är att hjälpa kunderna att utveckla en kostnadseffektiv och miljömässigt hållbar energiförsörjning. Uppdragen innefattar bl.a. elmarknadsscenarioanalyser, due diligence, kapacitets- och flexibilitetsfrågor samt styrmedel och policys inom energiområdet. Deras kunder är en blandning av energibolag, investerare, myndigheter och andra offentliga aktörer. Sweco arbetar ofta i gränsöverskridande team tillsammans med medarbetare inom andra kompetensområden och från andra länder.

Academic Work erbjuder stora möjligheter för dig att växa professionellt, bygga ditt nätverk och skapa värdefulla kontakter för framtiden. Läs mer om vårt konsulterbjudande.

Arbetsuppgifter
 • Utredningar mot kunder i energibranschen inom både offentlig- och privat sektor
 • Elkraftsmodellering
 • Strategiska utredningar kring elektrifiering av transportsektorn
 • Diverse stödtjänster, exempelvis frekvensmarknad
Vi söker dig som
 • Har en civilingenjörsutbildning inom energi/elkraft
 • God kunskap inom energi, elnät, energimarknad eller elmarknad
 • Har mycket god analytisk förmåga
 • Har mycket goda kunskaper i svenska och engelska, både i skrift och tal
Meriterande för tjänsten:

* Tidigare arbetserfarenhet inom energibranschen

Som person ser vi att du är engagerad med ett stort driv, har en analytisk förmåga och lätt att sätta dig in i nya områden. Du är även en effektiv person som arbetar strukturerat och har hög social kompetens för att vinna kollegors och kunders förtroende.

Övrig information
 • Start: Omgående
 • Omfattning: Heltid, med överrekrytering till Sweco efter 6 arbetade månader förutsatt att samarbetet uppskattats av alla parter
 • Placering: Uppsala/Stockholm
Rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och kundens önskemål är att alla frågor rörande tjänsten hanteras av Academic Work.

Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals- och intervjufasen.
Mer info
Område Uppsala stad
Yrkesroll Teknik & Ingenjör, Ingenjör
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://www.academicwork.se/
Sista ansökningsdag Löpande (58 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Hos Sweco får du möjlighet att forma ett hållbart samhälle genom att arbeta i en organisation som tar ansvar och skapar verklighet av visioner. Du får jobba med kompetenta kollegor som brinner för att skapa smarta lösningar. Deras målsättning är att vara den ledande rådgivaren inom energimarknadsfrågor i Norden. Deras starka varumärke, starks organisation och mycket strukturkapital hjälper dem att nå detta mål, men i slutändan är det för Sweco av största att ha det bästa medarbetarna och det bästa teamet inom området.