Ingenjör med erfarenhet av design och produktionsberedning

Ingenjör med erfarenhet av design och produktionsberedning

Motion Display i Uppsala har utvecklat en världsunik teknik för digitala e-pappersskyltar och potentialen är stor. De söker nu en ingenjör som lockas av möjligheten att påverka företagets fortsatta framgång och sin egen utveckling. Du kommer rita upp komplexa displayprodukter och är involverad i hela processen från kundens beställning till färdig produkt. Motiveras du av att överträffa kundernas förväntningar finns här en stor möjlighet att utvecklas tillsammans med ett litet internationellt företag där allt är möjligt.

Information om uppdraget

Academic Work söker för Motion Displays räkning en ingenjör med erfarenhet av design och produktionsberedning. I tjänsten ingår också produkt- och processutveckling. Teamet som du kommer ingå i är ett litet engagerat team med bred kompetens som de gärna delar med sig av.

Den här rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och Motion Displays önskemål är att alla samtal och mail kring tjänsten går till Academic Work

Tjänsten är en direktrekrytering vilket innebär att rekryteringsprocessen sker genom Academic Work men du kommer anställas direkt hos Motion Display.

Arbetsuppgifter

Som ingenjör på Motion Display är du med och konstruerar/kundanpassar digitala displayprodukter från idé till färdiga produktionsunderlag. Du bereder underlag som används vid produktion men du är också med och säkerställer både funktion och reproducerbarhet. Arbetet omfattar mekanisk uppbyggnad av hela produkten som innehåller display, elektronik, kapsling samt infästning/inbyggnad i otaliga kombinationer. Du ritar även alla delar i displayen som är uppbyggd av flertalet lager med utgångspunkt från ett högupplöst grafiskt tryck från den grafiska avdelningen.

Detta ställer höga krav på noggrannhet och alla underlag granskas i detalj mellan kollegor. Du har ett nära samarbete med både säljare, designers, inköp, underleverantörer, produktionsplanering och fabriken i Kina. Du blir en del av ett dedikerat team som tar fram kundanpassade produkter från design till leverans.

Arbetet omfattar bland annat att:
 • Skapa ritningsunderlag i 2D och 3D (Solidworks), men även kretskorts-CAD ingår för displayens olika lager
 • Arbeta mot produktionsplaneringens deadlines för att säkerställa såväl produktionsprocesser som leverans
 • Bistå försäljning med förslag och skisser
Tjänsten passar dig som söker en bred roll där skapande av detaljerade ritningsunderlag för produktion av kundanpassade produkter är en stor del av arbetsdagen. Förutom design och utformning är du mycket intresserad av att sätta dig in i produktionsprocesserna och se konkreta resultat av ditt arbete. Tjänsten innebär stora utvecklingsmöjligheter och innehåller såväl förbättring av processer som besök hos leverantörer, huvudsakligen i Kina.

Vi söker dig som
 • Har en högskole- eller civilingenjörsutbildning eller motsvarande
 • Har erfarenhet från tillverkning av elektronikprodukter inom: produktionsberedning; produktionsstyrning; säkerställande av produktionsprocesser
 • Har erfarenhet inom måttsättning, toleranser och material
 • Har yrkesmässig erfarenhet av 2D CAD (ex autoCAD)
 • Har mycket goda kunskaper i svenska- och engelska, då båda språken används i arbetet
Det är meriterande om du:
 • Har erfarenhet av Solidworks eller annat 3D CAD-program samt erfarenhet av ritprogram som Visio eller Corel Draw
 • Har erfarenhet av system för material- och produktionsstyrning, gärna Monitor
 • Har erfarenhet och intresse av programmering, t.ex C#/C++, Python, Visual Basic, scriptspråk etc., då produkten kräver omfattande programvarustöd
 • Har arbetat internationellt, gärna mot Asien
Utöver detta ser vi gärna att du bor i Uppsala eller i närheten och söker ett företag där du får ta ett stort ansvar och är intresserad av att vidareutvecklas.

Som person trivs du i en roll där du får möjlighet att fokusera på allt från helhetslösningar till detaljer, du är noggrann och strukturerad i ditt arbete och motiveras av att leverera med hög kvalité inom deadline. Samtidigt ser du också det större perspektivet och är engagerad i företagets utveckling. Du är också flexibel och ihärdig, du ser att varje order är viktig och kan i perioder lägga mer tid på arbetet för att ni tillsammans ska nå era mål som företag. Du har också en god samarbetsförmåga och tycker om att få och ge feedback till kollegor.

Övrig information
 • Start: Omgående
 • Omfattning: Heltid
 • Placering: Uppsala
 • Den här rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och Motion Displays önskemål är att alla samtal och mail kring tjänsten går till
Academic Work.
 • Sök tjänsten genom att klicka på Ansök nedan. Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals och intervjufasen.
 • Vi tar inte emot ansökningar via mail men har du specifika frågor kring tjänsten besvaras dessa på stn06@academicwork.se under kontorstid. Skriv annonstiteln i rubriken och kopiera gärna in länken till annonsen i ditt mail. För generella funderingar kring din ansökan/vår rekryteringsprocess finns vi ofta tillgängliga i chatten här på webben under vardagar så hör gärna av dig där!
OM OSS

Academic Work är Home of the young professionals. Det betyder att de flesta av våra jobb är relevanta för dig som studerar på högskola/universitet eller för dig som är klar med dina studier och är i början av din karriär. Hos oss kan du arbeta som konsult på uppdrag hos någon av våra kunder, bli anställd direkt hos ett kundföretag via vår rekryteringsverksamhet eller börja jobba internt på något av våra Academic Work kontor. Läs mer på www.academicwork.se.
Mer info
Område Uppsala stad
Yrkesroll Industri & Anläggning, Industri & Produktion
Typ av anställning Heltid
Rekrytering hanteras av Academic Work
Hemsida http://www.academicwork.se/
Sista ansökningsdag Löpande (60 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Motion Display, grundat i Uppsala 2005 av Erik Danielsson, är världsledande inom området reklamskyltar för detaljhandeln baserade på elektroniskt papper (e-papper). Motion Display utvecklar blinkande batteridrivna reklamskyltar. Omfattande dokumentation visar på signifikanta effekter på såväl uppmärksamhetsvärde som försäljning. På kundlistan finns många av världens ledande leverantörer inom detaljhandeln, t ex Coca-Cola.

Motion Display har sitt huvudkontor i Uppsala, där även prototypproduktion och utveckling sker. Storskalig produktion sker i Kina. Försäljning sker dels från huvudkontoret i Uppsala, dels från USA där bolaget nyligen etablerat sig med stor framgång. Bolaget är sedan maj 2014 listat på Spotlight Stock Market (f d AktieTorget).
För ytterligare information besök gärna deras hemsida www.motiondisplay.com