Frontend-utvecklare till ReadSpeaker

Frontend-utvecklare till ReadSpeaker

Kanske är du på jakt efter ditt första riktiga jobb efter några års studier, och bara längtar efter att få sätta din teoretiska kunskap inom programmering i praktiken. Har du kanske läst annonser med det ständiga kravet några års arbetslivserfarenhet? ReadSpeaker vill satsa på Dig som vill utvecklas inom frontend-utveckling och är redo att ta första steget till att blomma ut som utvecklare.

Information om uppdraget

ReadSpeaker verkar för att göra innehåll tillgängligt för alla genom sina molntjänster som talsätter webbplatser, mobila applikationer, onlinekurser, onlinedokument, nyhetsflöden etc. Organisationen består idag av omrking 200 medarbetare, varav ett fyrtiotal placerade i Uppsala. Här kommer du till en arbetsplats med känslan av ett mindre företag, som samtidigt har ägarna HOYA Corporation i ryggen och därmed tryggheten.

I rollen som frontend-utvecklare kommer du att tillhöra ett av utvecklingsteamen där fokus ligger på just frontend. Detta team leds av Andreas som blir din närmsta chef och som jobbat på ReadSpeaker i 12 år. Vad kan påvisa nöjda medarbetare mer än många år på ett företag? För Andreas är det viktigt att du som medarbetare får komma med egna tankar och idéer. I en prestigelös miljö hjälps ni åt och strävar mot ett och samma mål. Har du en tanke på hur ni ska komma närmre målet? - Tveka inte att lyfta den!

ReadSpeaker erbjuder en flexibel arbetsvardag. Ibland passar det bättre att jobba hemifrån, ibland ifrån kontoret i centrala Uppsala. Oavsett vilket värnar ReadSpeaker om att du ska kunna uppnå en sund Work Life Balance.

För att få en djupare inblick i ReadSpeakers produkter, kika in filmen nedan:

Tjänsten är en direktrekrytering vilket innebär att rekryteringsprocessen sker genom Academic Work men du kommer anställas direkt hos ReadSpeaker.

Arbetsuppgifter

Som frontend-utvecklare hos ReadSpeaker jobbar du med programmering och utveckling av deras spännande produkt som gör skillnad på riktigt. I ditt team jobbar ni främst med webbtekniker som HTML, CSS, JavaScript och PHP, men även andra programmeringsspråk som är av värde för frontendutveckling.

I början kommer du kliva in och jobba inom flera olika områden och på så vis få möjligheten att skaffa dig en bred kunskapsbank. Med tiden blir du så pass varm i kläderna att du kan ta eget ansvar över ett visst område och vara experten inom det. Självklart ser ReadSpeaker till att du besitter den kompetens som krävs för dessa arbetsuppgifter.

Du kommer även delta på vissa kundmöten för att i dessa dialoger säkerställa att ni erbjuder bäst lösning och där din tekniska kunskap kommer till nytta. I rollen kommer du även få hjälpa till med lite mer avancerad support och bidra med din kompetens till företagets medarbetare. Målet är att ni tillsammans ska hitta de bästa lösningarna till ReadSpeakers kunder.

Vi söker dig som
 • Har testat på frontend-utveckling, antingen i skolan, på arbetet eller kanske på hemmaplan genom ett genuint intresse
 • Kan arbeta i flera olika operativsystem, såsom Windows, Mac och Unix
 • Har en universitets- eller högskoleutbildning i systemvetenskap, datavetenskap eller liknande
 • Har goda kunskaper i svenska och engelska då båda språken används internt och externt
ReadSpeaker ser gärna att du bor i Uppsala med omnejd, men de kan även vara öppna för om du bor inom Mälardalsområdet. Detta för att du lättare ska kunna bidra till kulturen genom att vara på kontoret. Även fast ReadSpeaker är öppna för flexibilitet vad gäller arbetsplats så tror vi att du kommer trivas så bra att du gärna sitter mestadels på kontoret med dina likasinnade kollegor.

Som person är du:
 • Resultatinriktad
 • Flexibel
 • Kommunikativ
 • Duktig på att samarbeta
Ovan egenskaper kommer att gå som en röd tråd igenom hela rekryteringsprocessen då vi jobbar med kompetensbaserade intervjuer och värderar din personlighet högt.

Övrig information
 • Start: Så fort vi hittat dig
 • Omfattning: Heltid med viss flex
 • Placering: Uppsala
 • Rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och ReadSpeakerönskemål är att alla frågor rörande tjänsten hanteras av Academic Work.
Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals- och intervjufasen.
Mer info
Område Uppsala stad
Yrkesroll Data & IT, Utvecklare
Typ av anställning Heltid
Rekrytering hanteras av Academic Work
Hemsida http://www.academicwork.se/
Sista ansökningsdag Löpande (60 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

ReadSpeaker är ett globalt ledande företag inom text-till-tal teknologi som tillhandahåller dussintals språk och verklighetstrogna röster. Med sin egen branschledande teknologi levererar företaget några av de mest naturliga syntetiserade rösterna på marknaden. ReadSpeaker använder nästa generations Djupa Neurala Nätverk (DNN)-teknologi för att kontinuerligt förbättra röstkvalitén på alla nivåer. ReadSpeaker är ett dotterbolag till Memory Disk Division (MD) inom HOYA Corporation, och har kontor i 15 länder och över 10 000 kunder i 65 länder. ReadSpeaker tillhandahåller kompletta text-till-tal-lösningar som inkluderar såväl Software-as-a-Service (SaaS)-tjänster som licensierade lokala lösningar. ReadSpeaker omfattar alla HOYAs toppmoderna teknologier (NeoSpeech, Voiceware, VoiceText och rSpeak) och erbjuder ett stort utbud av applikationer för olika kanaler och enheter i flertalet branscher. ReadSpeaker ger företag och organisationer möjlighet till integrering av röster inbäddat i sina applikationer, online-, i PC- och serverlösningar samt för talproduktion och utveckling av kundanpassade röster med mera. Med över 20 års erfarenhet leder ReadSpeaker vägen inom text-till-tal. ReadSpeaker är Pionjärer inom röstteknologin.