Forskningsingenjör som vill rädda liv sökes!

Forskningsingenjör som vill rädda liv sökes!

Nu ges du möjligheten att få meningsfull erfarenhet som Forskningsingenjör hos Cavidi som är ett biotekniskt företag med fokus på virus diagnostik.

Information om uppdraget

Cavidi är ett biotekniskt företag med fokus på virus diagnostik. Cavidi har länge arbetat med diagnostik av virusnivåer i människor som lever med HIV. Detta är en avgörande del i en effektiv behandling med anti-HIV läkemedel genom att möjliggöra uppföljning och förutsägbarhet gällande behandlingsframgång. Cavidi arbetar även med utveckling av högkänslig protein diagnostik inom andra områden samt i kundsamarbeten.

Som Forskningsingenjör kommer du att arbeta i ett team om sex personer och hjälpa till att utveckla Cavidis produkter och deltaga i kundsamarbeten.
Denna tjänst passar dig som har tidigare erfarenhet av att arbeta i labb, antingen från skolan eller från arbetslivet, där du fått god vana av att pipettera, följa instruktioner och använda instrument/utrustning. Har du erfarenhet av att arbeta med humana serum/plasmaprover är det ett stort plus. Då man kommer hantera potentiellt smittsamma prover är det viktigt att det är något man känner sig bekväm med.

Som konsult för Academic Work erbjuder vi stora möjligheter för dig att växa professionellt, bygga ditt nätverk och skapa värdefulla kontakter för framtiden. Läs mer om vårt konsulterbjudande.

Arbetsuppgifter
 • Självständigt planera, utföra och analysera experiment och rapportera resultat
 • Delta i nuvarande och kommande projekt
 • Ansvara för att instruktioner och rutiner kring lokaler, instrument och utrustning följs
Vi söker dig som
 • Har en utbildning från högskola eller universitet inom kemi, biomedicinsk analys, bioteknik eller motsvarande
 • Talar och skriver obehindrat på både svenska och engelska
Som person är du:
 • Bra på att samarbeta då stor del av arbete sker i projektgrupper
 • Flexibel och kan snabbt skifta fokus
 • Noggrann i ditt arbetssätt då det är viktigt att det blir rätt
Övrig information
 • Start: Omgående med hänsyn till uppsägningstid
 • Omfattning: Heltid
 • Placering: Uppsala Business Park
Rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och Cavidis önskemål är att alla frågor rörande tjänsten hanteras av Academic Work.

Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals- och intervjufasen.
Mer info
Område Uppsala stad
Yrkesroll Hälsa & Sjukvård, Medicinsk forskning & Laboratorieverksamhet, Teknik & Ingenjör
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://www.academicwork.se/
Sista ansökningsdag Löpande (60 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Cavidi är ett bioteknik företag med fokus på diagnostik.
Cavidis stora fokus är att utveckla högakänsliga immunoassays för detektering av proteiner så som biomarkörer och virus, i samarbete med industri och forskningsbolag.

Cavidi har utvecklat ett helautomatiserat system för monitorering av virus nivåer i människor som lever med HIV. Detta är en avgörande del i en effektiv behandling med anti-HIV läkemedel genom att möjliggöra uppföljning och förutsägbarhet gällande behandlingsframgång. Cavidis diagnos minskar kostnaden för behandling och spridningen av hiv. Cavidi tillhandahåller också verktyg och kit för virusforskning vid många av världens ledande laboratorier.