Följ med Sweco på deras utvecklingsresa inom elkraft som projektör!

Följ med Sweco på deras utvecklingsresa inom elkraft som projektör!

Sök rollen som projektör hos Sweco och få jobba med varierande projekt inom en bred kundstock i en platt organisation. För dig som vill till en arbetsplats med en mix av personligheter inom ett företag fokuserat på hållbarhet detta kan vara ditt nästa karriärsteg!

Information om uppdraget

Academic Work söker projektörer/beredare till Swecos Energiverksamhet. Anledningen till utökningen är att funktionen haft en god tillväxt de senaste åren och spår en fortsatt ökad efterfrågan på elkraftskonsulter framöver. Hos Sweco kommer du jobba som projektör i en grupp på elva personer där du är med och påverkar avdelningens framtid på en ljus arbetsplats präglad av positivitet och innovativt tänk.

Önskan för Sweco är att få in en person så snart som möjligt, men är villiga att vänta någon/några månader på rätt person. Du kommer vara stationerad antingen i Uppsala, Västerås, Gävle, Falun eller Bollnäs, men ska vara beredd på en del resande som en naturlig del av tjänsten.

Detta är ett konsultuppdrag. Du kommer vara anställd av Academic Work och arbeta som konsult hos Sweco. Uppdraget kommer att vara på heltid och för rätt person finns chans att i framtiden bli internt anställd på Sweco.

Arbetsuppgifter

Som projektör/beredare kommer du:
  • Arbeta med förstudier och projektering samt underlag för upphandling
  • Ta fram beredningar innehållande material- och kostnadskalkyler
  • Jobba med tillståndsfrågor och kontakter med myndigheter, leverantörer och kunder
Sweco vill att alla konsulter skall sträva efter att vara väl förankrade i elkraftsmarknaden. Hos dem får du ett stort ansvar att själv påverka dina arbetsuppgifter och din roll i projekten. Samtliga konsulter förväntas vara aktiva i gruppens affärsutveckling och även ansvara för marknadsföring och försäljning till varierande grad.

Vi söker dig som

Har en högskoleingenjörsutbildning inom elkraft, alternativt erhållit branschrelaterad erfarenhet via arbetslivet eller från andra liknande utbildningar. Andra relevanta utbildningar kan vara inom energisystem eller elektronik och kan vara från mer praktiska utbildningar såsom yrkeshögskolor.

För att du ska kunna komma in i rollen på bästa sätt så är det ett krav att du har tidigare erfarenhet som Projektör/Beredare inom elkraft eller motsvarande. Det är även meriterande om du har något/några års erfarenhet av region- och/eller lokalnät eller om du tidigare haft en roll som montör eller servicetekniker. Det är även en merit om du tidigare har projekterat fjärrvärme, fiber eller VA.

Som person är du social och tycker om att skapa långsiktiga relationer. Arbetet innefattar kontakter med en rad olika intressenter, både internt och externt, vilket gör det möjligt att snabbt etablera ett brett kontaktnät och på sikt påverka din framtida karriär på Sweco. På grund av detta är det också viktigt att du kan kommunicera obehindrat på svenska i både tal och skrift.

Övrig information
  • Start: Så snart som möjligt, med hänsyn till eventuell uppsägningstid
  • Omfattning: Heltid
  • Placering: Uppsala, Västerås, Gävle, Falun eller Bollnäs
  • Den här rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och Swecos önskemål är att alla samtal och mail kring tjänsten går till Academic Work.
  • Sök tjänsten genom att klicka på Ansök nedan. Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals och intervjufasen.
  • Vi tar inte emot ansökningar via mail men har du specifika frågor kring tjänsten besvaras dessa på stn06@academicwork.se under kontorstid. Skriv annonstiteln i rubriken och kopiera gärna in länken till annonsen i ditt mail. För generella funderingar kring din ansökan/vår rekryteringsprocess finns vi ofta tillgängliga i chatten här på webben under vardagar så hör gärna av dig där!
OM OSS

Academic Work är Home of the young professionals. Det betyder att de flesta av våra jobb är relevanta för dig som studerar på högskola/universitet eller för dig som är klar med dina studier och är i början av din karriär. Hos oss kan du arbeta som konsult på uppdrag hos någon av våra kunder, bli anställd direkt hos ett kundföretag via vår rekryteringsverksamhet eller börja jobba internt på något av våra Academic Work kontor. Läs mer på www.academicwork.se.

* Vi strävar efter att vara en attraktiv arbetsgivare till våra konsulter. Utöver kollektivavtalsenliga villkor och dedikerad konsultchef erbjuder vi dig som heltidskonsult en konsultportal med förmånliga erbjudanden. Läs mer här
Mer info
Område Uppsala stad
Yrkesroll Teknik & Ingenjör, Energi & Miljö, Elkraft
Typ av anställning Heltid, Projekt- / Visstidsanställd
Hemsida http://www.academicwork.se/
Sista ansökningsdag löpande (60 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Sweco planerar och utformar framtidens samhällen och städer. Resultatet av vårt arbete blir hållbara byggnader, effektiv infrastruktur och tillgång till el och rent vatten. Med 14 500 medarbetare i Europa kan vi erbjuda våra kunder rätt kompetens för varje sammanhang. Vi genomför uppdrag i 70 länder varje år. Sweco är Europas ledande konsultföretag inom teknik och arkitektur med en omsättning på cirka 16,5 miljarder SEK. Företaget är noterat på Nasdaq Stockholm.
Swecos verksamhet inom Energi har idag nära 600 konsulter i Sverige. Tjänsteutbudet omfattar bl.a. rådgivning, utredningar, förstudier, projektering, kontroll och besiktning av elkraftanläggningar och kraftledningar. Målet är att hjälpa kunderna att utveckla en kostnadseffektiv och miljömässigt hållbar energiförsörjning.