Elektronikutvecklare till innovativ avdelning på ChromoGenics!

Elektronikutvecklare till innovativ avdelning på ChromoGenics!

Har du någonsin hamnat i en situation där du har så många spännande lösningar du vill prova men inte har tiden? Det har Mats på ChromoGenics, och därför behöver han nu din hjälp! I denna roll kommer du att testa och optimera styrsystem till en produkt som bidrar till både miljö och bekvämlighet. Nu söker vi dig som brinner för elektronikutveckling och vill arbeta i en praktisk tjänst på ett företag med höga ambitioner.

Information om uppdraget

Academic Work söker en elektronikutvecklare till ChromoGenics i Uppsala. ChromoGenics arbetar med tillverkningen av dynamiska glas med kontrollerbart värme- och ljusinsläpp som bidrar till energieffektivitet och bättre arbetsmiljö. Du kommer att arbeta i ett utvecklingsteam som i dagsläget består av två heltidsanställda, och som arbetar mot att ta fram elektroniklösningar och styrsystem utifrån kundens behov. Nedan ser du ett exempel av en av ChromoGenics produkter.

Detta är ett konsultuppdrag. Du kommer vara anställd av Academic Work och arbeta som konsult hos ChromoGenics. Uppdraget kommer att vara på heltid och sträcka sig långsiktigt. Det finns goda möjligheter att bli rekryterad direkt till företaget efter en viss tid, förutsatt att alla parter är nöjda med samarbetet.

Arbetsuppgifter

Som elektronikutvecklare kommer du främst att stötta Mats i att utveckla, genomföra och testa förslag på lösningar som inkommit från kunder, sälj- och marknadsavdelning samt andra aktörer. Du kommer tillsammans med ditt team att själv ge förslag på exempelvis val av teknik och anslutningsmetoder. Rollen innebär en hel del praktiskt arbete så som att löda och limma.

Som ny medarbetare på ChromoGenics kommer du att gå ett introduktionsprogram där du får insyn i samtliga avdelningar. För dig med rätt kompetens finns även möjlighet att assistera i kretsdesign och att leta upp rätt komponenter. På sikt kommer du även att kunna ta mer ansvar och växa i rollen utifrån dina egna intressen.

Tjänsten passar dig som är praktiskt lagd och trivs i en varierad och problemlösande roll, där du uppskattar att testa och optimera lösningar och arbeta med deadlines. Vidare passar tjänsten dig som brinner för teknik och driver ditt egna arbete framåt.

Vi söker dig som

För denna tjänst kommer vi att lägga stor vikt vid ditt intresse för elektronikutveckling. Om du har arbetat med egna hobbyprojekt är detta mycket meriterande och du får därför gärna beskriva dessa i din ansökan. Detta kan exempelvis vara egna larmsystem, ljussystem, Rasberry Pi ect. Vidare söker vi dig som:
 • Har relevant utbildning inom elektronik
 • Har mycket goda kunskaper i svenska i tal och skrift, då du kommer att ha kontakt med kunder
Det är meriterande om du:
 • Har tidigare erfarenhet eller kompetens inom EMC-testing, kretskortslayout eller komponentval
 • Har tidigare arbetslivserfarenhet inom inbyggda system
 • Har B-körkort
Som person är du en teknisk nörd av rang där du älskar att prova nya lösningar. Du är samtidigt lyhörd för andras perspektiv och besitter en god samarbetsförmåga med kollegor. Vidare har du ett problemlösande förhållningssätt där du bryter ned problem i mindre beståndsdelar och även ser långsiktiga konsekvenser av olika lösningsförslag. Slutligen arbetar du självständigt och kan ta dig an arbetsuppgifter utan tydliga ramar och riktlinjer.

Övrig information
 • Start: Omgående med hänsyn till uppsägningstid
 • Omfattning: Heltid, 8-17 med flex
 • Placering: Uppsala, Librobäck
 • Den här rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och ChromoGenics önskemål är att alla samtal och mail kring tjänsten går till
Academic Work.
 • Sök tjänsten genom att klicka på Ansök nedan. Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals och intervjufasen. Om du har ett satt slutdatum för ansökningsprocessen, tänk på att du inte får stänga annonsen tidigare och att alla ansökningar måste gås igenom.
 • Vi tar inte emot ansökningar via mail men har du specifika frågor kring tjänsten besvaras dessa på stn06@academicwork.se under kontorstid. Skriv annonstiteln i rubriken och kopiera gärna in länken till annonsen i ditt mail. För generella funderingar kring din ansökan/vår rekryteringsprocess finns vi ofta tillgängliga i chatten här på webben under vardagar så hör gärna av dig där!
OM OSS

Academic Work är Home of the young professionals. Det betyder att de flesta av våra jobb är relevanta för dig som studerar på högskola/universitet eller för dig som är klar med dina studier och är i början av din karriär. Hos oss kan du arbeta som konsult på uppdrag hos någon av våra kunder, bli anställd direkt hos ett kundföretag via vår rekryteringsverksamhet eller börja jobba internt på något av våra Academic Work kontor. Läs mer på www.academicwork.se.

* Vi strävar efter att vara en attraktiv arbetsgivare till våra konsulter. Utöver kollektivavtalsenliga villkor och dedikerad konsultchef erbjuder vi dig som heltidskonsult en konsultportal med förmånliga erbjudanden. Läs mer här
Mer info
Område Uppsala stad
Yrkesroll Teknik & Ingenjör, Ingenjör, Elektronik
Typ av anställning Heltid, Projekt- / Visstidsanställd
Hemsida http://www.academicwork.se/
Sista ansökningsdag löpande (59 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

ChromoGenics erbjuder dynamiska glas med kontrollerbart värme- och ljusinsläpp. Bolagets unika teknologi ConverLight® ger ett hållbart solskydd för ökad inomhuskomfort och energieffektivitet. ConverLight® bidrar även till fastigheters miljöcertifieringar. Under 2016 påbörjades kommersiell försäljning till fastighetsprojekt i Skandinavien.

ChromoGenics är baserat i Uppsala och härstammar från världsledande forskning på Ångströmlaboratoriet vid Uppsala universitet. Bolagets produktionsanläggning har delvis finansierats med ett villkorslån från Energimyndigheten. ChromoGenics aktie (CHRO) är noterad på Nasdaq First North Stockholm med G&W Fondkommission som Certified Adviser.