Chemical Development Engineer till innovativa ChromoGenics!

Chemical Development Engineer till innovativa ChromoGenics!

I denna roll får du möjlighet att sätta dina egna idéer på prov tillsammans med kollegor som, liksom du, brinner för utveckling av produkter med elektrokemiska processer. Här får du dessutom arbeta på ett företag vars produkt genom energieffektivitet bidrar till reducerad miljöpåverkan. Det är endast ditt egna intresse och driv som sätter stopp för vad du kan uppnå! Sök tjänsten redan idag då vi rekryterar löpande.

Information om uppdraget

Academic Work söker en Chemical Development Engineer till ChromoGenics utvecklingsavdelning. Teamet består i dagsläget av två erfarna kollegor med forskningsbakgrund under ledning av Greger, som är en av företagets grundare. De har en nära sammanhållning i gruppen som grundar sig i ett gemensamt driv för utveckling och innovation.

ChromoGenics arbetar med tillverkningen av dynamiska glas med kontrollerbart värme- och ljusinsläpp som bidrar till energieffektivitet och bättre arbetsmiljö. Detta görs med hjälp av elektrokrom teknologi, och du kommer i denna roll arbeta med att utveckla och optimera polymerbaserade elektrolyter som används i tillverkningen. Du kommer även att arbeta med att testa och utvärdera nya elektrolyter. Nedan ser du ett exempel på en av ChromoGenics produkter.

Detta är ett konsultuppdrag. Du kommer vara anställd av Academic Work och arbeta som konsult hos ChromoGenics. Uppdraget kommer att vara på heltid och sträcka sig långsiktigt. Det finns goda möjligheter att bli direktrekryterad till företaget efter en tid, förutsatt att alla parter är nöjda med samarbetet.

Arbetsuppgifter

Som Chemical Development Engineer kommer du att arbeta med att optimera elektrolytsammansättningen i produkten. Du kommer dels att testa, analysera och tillverka olika komponenter och sammansättningar enligt en testmatris som du kommer att få vara med att utforma. På sikt kommer du även att få möjlighet att designa och driva egna experiment baserade på dina egna idéer och kunskaper, vilket det finns stort utrymme för då företaget har korta beslutsvägar.

Som ny medarbetare på ChromoGenics kommer du att få genomgå ett introduktionsprogram där du får möjlighet att få en inblick i företagets övriga avdelningar i syfte att få en bättre helhetsbild.

Tjänsten passar dig som brinner för polymerkemi, elektrokemi och ny teknik, där du inte har problem med att framföra egna idéer och förslag. Vidare passar tjänsten dig som tycker om labbmiljön och uppskattar en roll där du får arbeta med stor frihet under ansvar.

Vi söker dig som
 • Har en högskoleutbildning inom kemi, kemiteknik eller motsvarande där du med fördel riktat in dig på polymerkemi eller elektrokemi. I utbildningen ska du även ha fått laborativ erfarenhet.
 • Har ett brinnande intresse för elektrokemisk utveckling
 • Har goda kunskaper i engelska i tal och skrift
Det är meriterande om du
 • Har goda kunskaper i svenska i tal och skrift, då mycket av internkommunikationen sker på svenska
 • Har relevant arbetslivserfarenhet inom polymerkemi eller elektrokemi, exempelvis från färg- eller limindustrin
Som person är du problemlösande, där du bryter ned problem och även förstår långsiktiga konsekvenser av olika lösningsförslag. Vidare har du en god samarbetsförmåga där du respekterar och lyssnar in dina kollegors perspektiv. Slutligen är du prestigelös och har ett inre driv som motiverar dig, där du på ett självgående sätt driver dina arbetsuppgifter framåt i målets riktning.

Övrig information
 • Start: Omgående med hänsyn till uppsägningstid
 • Omfattning: Heltid, 8-17 med flexibla arbetstider
 • Placering: Uppsala, Librobäck
 • Den här rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och ChromoGenics önskemål är att alla samtal och mail kring tjänsten går till
Academic Work.
 • Sök tjänsten genom att klicka på Ansök nedan. Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals och intervjufasen.
 • Vi tar inte emot ansökningar via mail men har du specifika frågor kring tjänsten besvaras dessa på stn06@academicwork.se under kontorstid. Skriv annonstiteln i rubriken och kopiera gärna in länken till annonsen i ditt mail. För generella funderingar kring din ansökan/vår rekryteringsprocess finns vi ofta tillgängliga i chatten här på webben under vardagar så hör gärna av dig där!
OM OSS

Academic Work är Home of the young professionals. Det betyder att de flesta av våra jobb är relevanta för dig som studerar på högskola/universitet eller för dig som är klar med dina studier och är i början av din karriär. Hos oss kan du arbeta som konsult på uppdrag hos någon av våra kunder, bli anställd direkt hos ett kundföretag via vår rekryteringsverksamhet eller börja jobba internt på något av våra Academic Work kontor. Läs mer på www.academicwork.se.

* Vi strävar efter att vara en attraktiv arbetsgivare till våra konsulter. Utöver kollektivavtalsenliga villkor och dedikerad konsultchef erbjuder vi dig som heltidskonsult en konsultportal med förmånliga erbjudanden. Läs mer här
Mer info
Område Uppsala stad
Yrkesroll Teknik & Ingenjör, Kemi, Fysik & Biologi
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://www.academicwork.se/
Sista ansökningsdag löpande (60 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

ChromoGenics erbjuder dynamiska glas med kontrollerbart värme- och ljusinsläpp. Bolagets unika teknologi ConverLight® ger ett hållbart solskydd för ökad inomhuskomfort och energieffektivitet. ConverLight® bidrar även till fastigheters miljöcertifieringar. Under 2016 påbörjades kommersiell försäljning till fastighetsprojekt i Skandinavien.

ChromoGenics är baserat i Uppsala och härstammar från världsledande forskning på Ångströmlaboratoriet vid Uppsala universitet. Bolagets produktionsanläggning har delvis finansierats med ett villkorslån från Energimyndigheten. ChromoGenics aktie (CHRO) är noterad på Nasdaq First North Stockholm med G&W Fondkommission som Certified Adviser.