BioDriv Öst söker sin nästa projektledare inom elektrifiering!

BioDriv Öst söker sin nästa projektledare inom elektrifiering!

Bli en del av BioDriv Östs strävan mot hållbar utveckling! Kliv in i en roll som projektledare i en organisation som riktar in sig mot förnybara alternativ inom transportsektorn. Tillsammans med dina kollegor ser ni till att göra skillnad i samhället och stöttar andra aktörer i övergången till fossilfrihet!

Information om uppdraget

BioDriv Öst samlar aktörer som vill verka för bland annat hållbara transporter i Uppsala, Stockholm, Västmanland, Södermanland, Östergötland och Örebro län. Detta för att underlätta samverkan, forskning, utveckling, regional produktion och distribution av biodrivmedel och insatser kopplat till laddinfrastruktur och elfordon. För att BioDriv Öst ska kunna fortsätta denna resa och möta den växande efterfrågan behöver de nu öka upp sitt expertteam med en projektledare inom elektrifiering.

Som projektledare kommer du in i en liten och familjär organisation där du tillsammans med ditt tiotal kollegor hjälps åt för att nå nya höjder. Här är det laget före jaget som gäller! Utöver teamwork är det viktigt för BioDriv Öst att du som medarbetare ska utvecklas, känna balans mellan arbets- och privatliv och din hälsa. För att få ihop vardagspusslet är de därför öppna för flexibilitet som arbete hemifrån någon/några dagar i veckan för den som underlättas av det. Däremot tror vi att du kommer trivas så pass bra på företaget, med din roll och dina kollegor att du kommer vilja vara på plats . BioDriv Öst inser vikten av rörelse varför de bland annat erbjuder friskvårdstimmar och friskvårdsbidrag. För att du inte ska stanna upp i din utveckling får du även möjlighet till kompetensutveckling och löpande utbildningar.

Jag har tidigare jobbat på en statlig myndighet och på ett större konsultföretag. En sak jag verkligen gillar med att arbeta på BioDriv Öst är att det är en snabbfotad organisation som genom att stötta kommuner, regioner och företag i omställningen gör konkret skillnad här och nu. Dessutom har vi stora möjligheter att vara med och påverka utvecklingen på nationell nivå. Den kombinationen är väldigt givande säger Ulf Troeng, projektledare på BioDriv Öst.

Arbetsuppgifter

Som projektledare kommer du arbeta med att driva viktiga frågor inom BioDriv Östs verksamhetsområde, ofta i samarbete med en eller flera medlemsorganisationer, myndigheter eller andra aktörer i branschen. Projekt som drivs av BioDriv Öst är av olika karaktär och kan innefatta marknadsstrategier, handfast stöttning till kommuner och företag i deras konkreta omställning. Du kommer därmed att arbeta i många utmanande och varierande uppdrag.

Med din kunskap inom projektledning och elektrifiering har du i din roll stor möjlighet att påverka verksamhetsområdet och målgrupper i de aktiviteter som du initierar och driver. Du kommer vara drivande i att söka nya projekt och medlemmar, i kombination med att se till att befintliga medlemmar är nöjda.

Tjänsten passar dig som tycker det är lika kul, motiverande och inspirerande att utveckla nya satsningar som att utföra leveransen och samtidigt inspirera andra inom området förnybara drivmedel.

Vi söker dig som
 • Har en avslutad universitetsutbildning inom exempelvis miljövetenskap, statsvetenskap med inriktning hållbarhet eller inom ingenjörsområdet (skulle din utbildning ej vara riktad mot det tekniska hållet alt. miljöinriktat ser vi att du istället har fördjupat dig inom hållbarhet/fordon/förnybara drivmedel i yrkeslivet)
 • Har erfarenhet av elektrifiering och vill grotta ännu mer i området. Kanske har du gjort ditt exjobb inom fordon- och drivmedelsbranschen och vill lära dig mer
 • Har intresse och viss förståelse för fordon och drivmedel
 • Stort intresse för hållbarhet och att göra skillnad i samhället
 • Mycket god kommunikativ förmåga i svenska och engelska, både i tal och skrift.
Det är meriterande om du har:
 • God kunskap, eller är specialiserad, inom elektrifiering inom transportsektorn
 • Kunskap om, eller erfarenhet kring, offentlig upphandling, i första hand kopplat till fordon och transporttjänster
Som person är du kommunikativ, muntligt såväl som skriftligt, det vill säga att du på ett tydligt sätt får fram ditt budskap. Du är relationsskapande och du inser att ni som organisation och medlemmarna ska lyckas tillsammans. Du är noggrann och strukturerad och tar ansvar för att driva och fullfölja projekt på ett engagerat och målinriktat sätt. Du har en god förmåga att på ett effektivt sätt arbeta självständigt, du tar egna initiativ och du tar snabbt till dig ny kunskap. Vidare är du flexibel och trivs med att ha flera arbetsuppgifter pågående parallellt.

Enligt ovan beskrivning kommer nedan egenskaper löpa som en röd tråd genom rekryteringsprocessen:
 • Relationsskapande
 • Initiativtagande
 • Strukturerad
 • Kommunikativ
Övrig information
 • Start: Våren/hösten 2021
 • Omfattning: Heltid. Tjänsten är en tillsvidareanställning som inleds med sex månaders provanställning.
 • Placering: Uppsala
 • Rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och BioDriv Östs önskemål är att alla frågor rörande tjänsten hanteras av Academic Work.
Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals- och intervjufasen.
Mer info
Område Uppsala stad
Yrkesroll Organisation & ledning, Chefsbefattningar, Teknik & Ingenjör
Typ av anställning Heltid
Rekrytering hanteras av Academic Work
Hemsida http://www.academicwork.se/
Sista ansökningsdag Löpande (59 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

BioDriv Öst är en storregional samverkansorganisation som verkar i sex län i Mälardalsregionen. De arbetar med att stärka lokal och regional samverkan och utgöra en kunskaps- och kommunikationsresurs för regionen och dess aktörer samt jobbar för att främja utvecklingsprojekt som leder till en bättre miljö och en hållbar regional utveckling. Genom samverkan mellan olika aktörer driver organisationen på omställningen till förnybara alternativ lokalt och regionalt. Verksamheten finansieras bland annat genom medlemsavgifter och offentligt sökta medel.