IP-Only söker Drifttekniker till blivande Plattformsägare i Uppsala

IP-Only söker Drifttekniker till blivande Plattformsägare i Uppsala

Dina arbetsuppgifter

Du kommer tillsammans med systemarkitekt, systemadministratörer och övriga tekniker i systemgruppen se till att vi har en bra teknisk grund på plats för vår tjänsteproduktion. Din viktigaste uppgift inledningsvis blir att ta ansvar för vår backupplattform, se till att den är precis så robust som den ska vara och att vi kan fortsätta utveckla den i takt med såväl externa som interna krav.

Vi vill dock inte att du fastnar där utan att du involverar dig i allt vad server och lagring heter även gällande virtualiseringsplattformarna och det fysiska. Vi tror att framtiden är att gå mot en så gemensam och enhetlig serverinfrastruktur som möjligt, oberoende av vilken tjänst som ska levereras.

Just nu bygger det mesta hos oss på typiska VMware-miljöer med Fibre Channel-lagring, men i nästa plattformsgeneration blir grunden hyperkonvergerad infrastruktur. Du kommer aktivt delta i det projektet, men framförallt kommer du att vara drivande i arbetet med den tänkta kompletterande objektlagringsplattformen. På backupsidan använder vi både IBM Spectrum Protect och Veeam Backup & Replication.

I din roll ansvarar du för att vi håller rätt nivå på dina plattformar och du är drivande i planeringen för att fortsätta hålla tekniken i framkant. Tillsammans med gruppen ser du helt enkelt till att allt fungerar och att övervakningssystemen fångar upp när något inte gör det.

Angående att teknik inte alltid fungerar så kommer du vara en del av tredje linjens expertis som stöttar vår serviceorganisation när de inte själva kan lösa problem. Och den hjälpen kan ju behövas utanför kontorstid så när du kommit in ordentligt i rollen kommer du ingå i gruppens beredskapsrotation.

Din profil

Tjänsten har stor fokus på såväl fysiska som virtualiserade server- och lagringsmiljöer, så det är något som verkligen intresserar dig. Du har säkert både en och två gånger tänkt att det inte vore så dumt med ett eget 19-tumsrack därhemma, eller så står det kanske redan på plats?

Du bör vara väl bekant med system för backup- och återläsning, och är du inte redan det så är du typen som gillar att lära sig nytt. Du tar till dig nya kunskaper snabbt och självständigt och är förtjust i learning-by-doing. Vi värdesätter nyfikenhet, personligt driv och engagemang.

Det ingår en hel del ansvar i rollen så ser vi helst att du har några års relevant arbetslivserfarenhet och en vana att arbeta med tjänster som ständigt förväntas vara tillgängliga. x86-virtualisering är inte främmande, och du är väldigt bekväm i såväl Windows- som Linuxmiljöer. Du gillar att underlätta i vardagen med hjälp av Bash, PowerShell, Python och liknande. Kan du inte automatisera en uppgift så skriver du en rutin så att någon annan kan utföra den nästa gång.

Gällande dokumentationsarbete och för att kunna kommunicera med leverantörer och kunder så är det viktigt att du är obehindrad i både svenska och engelska. Du behöver ha körkort, för även om vi utför nästan allt arbete från kontoret så behöver datorhallarna besökas då och då.

Om du är civilingenjör eller helt självlärd spelar inte så stor roll. Du är dock väldigt förtjust i teknik och sätter ett stort värde på din tekniska kunskap, vilket även vi gör, men du glömmer heller inte bort det sociala och trivs bra på ett ställe där man pratar med och inte om varandra.

Framförallt trivs du i ett dynamiskt företag och förväntar dig inte att det ska finnas färdiga svar på alla frågor; du tycker det är roligt att själv hitta vägen framåt. Du har dock ingen lust att uppfinna hjulet igen, så om någon annan redan har en lösning på ett snarlikt problem så återanvänder du den med glädje efter lite anpassning.

Är det dig vi söker? Ansök idag då intervjuer sker löpande. Har du frågor är du välkommen att kontakta ansvarig rekryterare, Joel Claeson.

Om 2Complete

2Complete är ett auktoriserat rekryterings- och bemanningsföretag som arbetar med personligt engagemang, är professionella och har en passion för personal. Det är viktigt för oss att de personliga förutsättningarna stämmer överens mellan kund och kandidat, likväl som kompetensen. För att uppnå detta vill vi som arbetar på 2Complete skapa en så nära och personlig relation med kunder och kandidater som möjligt. Ett arbete efter dessa riktlinjer skapar förtroende och trygghet, värden som är självklara för en lyckad rekrytering eller bemanning. Det ska vara enkelt att arbeta med oss. Vi rekryterar och bemannar under tjänstemannaavtalet såväl som arbetaravtalet, från juniora tjänster till chefer- och specialister.

2Complete är auktoriserade medlemmar inom Almega bemanningsföretagen sedan 2012
Mer info
Kontaktperson Joel Claeson
Telefon 084454344
Område Uppsala stad
Yrkesroll Data & IT, Utvecklare, IT-Arkitektur
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 27 nov (10 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Vi på IP-Only älskar det fria och öppna Internet. Vi är telekomutmanaren som digitaliserar hela Sverige. Vår passion är såväl tekniken som människorna som gör allt möjligt. Hos oss får våra kunder personlig och nära service och du som medarbetare har möjlighet att verka i en organisation som ser individen och där du kan påverka. Vi växer så det knakar och i dagsläget är vi ca 500 medarbetare med huvudkontor i Uppsala.

IP-Only älskar Internet men vi vet att Internet är mer än bara nät, och har därför även ett brett spektra av nätnära plattformstjänster. Nu söker vi dig som liksom vi är passionerad för Internets serverbaserade infrastruktur.

I våra datorhallar har vi byggt upp plattformar för att kunna leverera virtuella servrar, datacenter, avancerade backuplösningar samt effektiv lagring. Nu letar vi efter en vass plattformsägare som vill vara med och fortsätta utveckla våra tjänsteplattformar.

Vi sitter i stora, ljusa lokaler precis vid Uppsala station och är lika stolta över vår fantastiska utsikt som över vårt goda kaffe!