Hoppa till innehåll
Försvarsmakten logotyp

Planeringsofficer OR 7 vid J78, Mellersta Militärregionens stab, Kungsängen

Ansök nu
Om Regional stab Mitt (RS M)
RS M är en av Sveriges fyra militära regionala staber som inrättades 2013. RS M är grupperad i Kungsängen och stödjer chefen för Mellersta Militärregion (MR M) som omfattar de sex länen: Dalarna, Gävleborg, Västmanland, Uppsala, Stockholm och Södermanland.

Staben är under stark utveckling inom ramen för ledning för ett starkare försvar och expanderar nu. Regional stab Mitt är egen organisationsenhet (OrgE) med tillhörande sex utbildningsgrupper fr.o.m 2020-01-01. Nu söker vi en planeringsofficer OR 7 till vår stab.

Uppgifterna för staben är bland annat att:
  • Leda territoriell verksamhet vid insatser och operationer inom regionen
  • Leda regional underrättelse och säkerhetstjänst inklusive regional samverkan med lokala aktörer samt näringslivet
  • Leda underställda förband och genomföra regional försvarsplanering inklusive stöd till mobilisering samt att i samverkan med främst länsstyrelser utveckla den regionala totalförsvarsförmågan
Huvudsakliga arbetsuppgifter i tjänsten:
Som planeringsofficer är din huvudsakliga uppgift att biträda stabens produktionschef med att samordna och planera verksamheten inom MR M. Övriga arbetsuppgifter är bl.a. att delta i olika arbetslag inom staben och bidra med allmän försvarskompetens inom förbandsproduktionen.

Krav

Kvalifikationer
  • Yrkesofficer ELLER 7
  • B-körkort
Personliga egenskaper
Du är mycket ansvarsfull, strukturerad och noggrann. Du är resultatinriktad. Du tycker om samarbete och samordning och ser själv vad som behöver göras och tar initiativ. Du är intresserad av att utvecklas såväl inom eget ansvarsområde som mot bredare stabskompetens. Du har en hög personlig integritet och förmåga att skapa och bibehålla förtroende.

Stor vikt kommer läggas vid personlig lämplighet.

Meriterande
  • God förmåga att uttrycka sig i tal och skrift på svenska
  • Erfarenhet av stabstjänst på taktisk nivå eller förbandsnivå
  • Förmåga att arbeta i ISUS och SWECCIS samt god förmåga att hantera Microsoft Office applikationer
Övrig information
Anställningsform: Tillsvidareanställning

Sysselsättningsgrad: heltid

Tillträde snarast
Arbetsort: Kungsängen

Lön: Enligt avtal

För upplysningar om tjänsten kontakta:

Håkan Berglind 070-206 77 39.

Fackliga företrädare:
OFR/O Per-Erik Pallin
SEKO Thomas Klasson
SACO Margareta Hessling
OFR/S Anders Hamrén

Samtliga nås via växeln: 08-584 54000.

Sista ansökningsdatum:
Välkommen med din ansökan senast 2023-06-15. Vi kommer att hantera ansökningarna löpande under ansökningstiden. Din ansökan ska innehålla CV samt ett ansökningsbrev.

Välkommen med din ansökan!

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Mellersta Militärregionen (MR M) är ett krigsförband och en Organisationsenhet där Chef och Stab är lokaliserad till Kungsängen. Organisationen består av Chef med stab, sex utbildningsgrupper för utbildning och stöd av hemvärn samt ca 7000 hemvärnssoldater organiserade i elva bataljoner och ett antal fristående enheter.

Chefen för Mellersta Militärregionen med regional stab leder underställda förband, samverkar med regionala och lokala aktörer, leder säkerhets- och underrättelsetjänsten samt stödjer operativ- och taktisk chef som löser uppgift inom regionen. Regionen fungerar också som en länk mellan Försvarsmakten och civilsamhället, har ett aktivt samarbete med länsstyrelse och region. Vid behov leder även MR M insatser, exempelvis vid nationella krissituationer och stöd till samhället. Militärregionen löser uppgifter i fred, kris och krig.

Mellersta Militärregionens organisation och verksamhetsområde omfattar de geografiska länen Stockholms, Uppsala, Södermanlands, Västmanlands, Dalarnas och Gävleborgs län. Utbildningsgrupp och hemvärn finns i varje län.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands.
Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
Mer info
Typ av anställning
Sista ansökningsdag
15 juni 2023 (11 dagar kvar)
Ansök nu

Liknande jobb

Fler från samma arbetsgivare