Business Specialist Residual Products till Fortum Recycling and Waste

Business Specialist Residual Products till Fortum Recycling and Waste

Har du kunskap om restprodukter från avfallsförbränning och erfarenhet av deponi? Vill du använda den kunskapen i en riktigt spännande och utmanande roll och därigenom bidra till både kund- och klimatnytta? Fortum Recycling and Waste fortsätter att utveckla avfallshanteringen i Sverige och söker nu dig som vill ta dig ann uppgiften som Affärsspecialist inom restprodukter. Välkommen med din ansökan!

Om Fortum

Fortum Recycling and Waste erbjuder tjänster inom miljövård och materialeffektivitet i Norden. Vårt mål är att spara på naturresurser och främja en cirkulär ekonomi. Vi förbättrar material- och energieffektiviteten för våra kunder genom att erbjuda lösningar för återanvändning, återvinning, avfallshantering och slutdeponering samt tjänster för marksanering och miljöbyggnation. Fortum Recycling and Waste Solutions har nästan 650 medarbetare i Sverige, Finland, Danmark och Norge.

Om rollen
Fortum Recycling and Waste söker nu en Affärsspecialist för restprodukter inom affärsområdet Ash and Slag Sverige. Du kommer att ingå i en marknadsgrupp som tillsammans arbetar med offentliga upphandlingar, kundkontakter och proaktivt driver företagets affärer framåt. I din roll ingår att ha ansvar för alla nedströmslösningar av företagets behandlade restprodukter. Du har det övergripande ansvaret för att hitta nya avsättningar och lösningar för framför allt restprodukter från avfallsförbränning och förvalta de existerande avtalen och kundrelationerna.

Du kommer att utveckla hanteringen av restprodukterna i nära samarbete med Fortum Recycling and Waste övriga organisation. Som Affärsspecialist är ditt främsta fokus att säkerställa värdeskapande lösningar till kunder och stärka bolagets marknadsposition och driva lönsamhet.

Ansvarsområden
  • Upprätta och genomföra affärsplan för att driva lösningar för avsättning av restprodukter i Sverige.
  • Identifiera nya affärsmöjligheter samtidigt som du etablerar och utvecklar långsiktiga kundrelationer samt strategiska partnerskap för att expandera affärer och lönsamhet.
  • Koordinera interna och externa aktiviteter för att hitta nya avsättningar för restprodukter.
  • Ansvarig för kundrelationshantering av nya och befintliga kunder.
  • Ansvarig för planering, uppföljning och utveckling av restproduktsaffärer.
  • Ansvarig för anbud och offerter, förhandling och avtalshantering.
  • Kontinuerligt samla information från marknaden för öka konkurrenskraften samt vara uppdaterad och insatt gällande klassningsregler och tillstånd för att kunna nyttja restprodukter.
Prioriterat område för denna typ av restprodukter är i framför allt Mellansverige och Stockholmsregionen, varav en lämplig placering kan vara i denna region. Om du bor nära någon av våra siter kan du utgå därifrån, annars utgår du från hemmakontor. Givetvis ingår förmånsbil i tjänsten då du till stor del kommer att vara på resande fot och besöka våra kunder.

Din profil
Vi tror att du har erfarenhet från deponi och/eller konstruktion inom exempelvis bygg och anläggningsentreprenad eller har arbetat med restprodukter och avfall. Försäljning och kundkontakter är meriterande, likaså kunskap inom relevant lagstiftning. Vidare är det meriterande om du har en akademisk utbildning, med fördel inom konstruktion eller miljö alternativt annan relevant erfarenhet förvärvad genom arbetslivserfarenhet. Du behöver även kunna kommunicera obehindrat på både svenska och engelska.

Dina personliga egenskaper

Som person är du empatisk och kundorienterad med en hög servicenivå och besitter en förmåga att etablera och upprätthålla långsiktiga relationer. Du är driven, självgående och har ett starkt engagemang för att hitta nya kundlösningar. Du förstår grunderna i en säljande roll och vad det innebär att utveckla ett affärsområde från första kundkontakt till avtalssignering. Du inser också vikten av långsiktigt strategiarbete och att driva förändringar över tid. Därför är uthållighet ytterligare en viktig egenskap för att trivas i rollen.

Vidare är det viktigt att du har god problemlösningsförmåga som tillsammans med dina kunskaper bidrar till goda lösningar för kunden både nu och i framtiden. Även om du behöver ha förmågan att självständigt driva ditt ansvarsområde framåt omges du av ett starkt team som löser frågor tillsammans. Därför är det viktigt att du har god samarbets- och kommunikationsförmåga.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Varför Fortum?
Är du redo för ditt livs största utmaning? För att kunna driva på övergången till en renare värld måste vi omforma energisystemet. En öppen kultur är nyckeln till att nå våra mål. Med ömsesidigt förtroende, en tro på människors förmåga och genom att se till att alla mår bra kan vi nå ännu bättre resultat. Flexibilitet är det nya normala och vårt hybrida arbetssätt tillämpas när det är möjligt.

För dig innebär ett arbete på Fortum spännande möjligheter att utveckla din expertis och skapa en meningsfull karriär - och vi kommer stötta dig på den resan. Vi tror att mångfald och inkludering inspirerar oss alla att vara innovativa och växa tillsammans. Därför strävar vi efter att bygga team där alla känner sig inkluderade och behandlas lika.


Information och ansökan

I den här rekryteringen samarbetar Fortum Waste Solutions med AxÖ Consulting. Rekryteringsprocessen sköts av AxÖ Consulting men du kommer att anställas direkt av Fortum Recycling and Waste. Vi jobbar med löpande urval. Vi svarar gärna på frågor. Ring eller mejla rekryteringskonsult på kajsa.rosen@axoconsulting.se eller 072 - 398 02 67.

Alla ansökningar behandlas konfidentiellt. Varmt välkommen med din ansökan!

AxÖ Consulting AB har lång och gedigen erfarenhet från rekryterings- och konsultbranschen och har arbetat med såväl privat marknad som inom offentlig sektor. För mer information och ansökan besök www.axoconsulting.se. Vi tar tyvärr inte emot ansökningar via brev eller e-post.
Varmt välkommen med din ansökan.
Mer info
Område Upplands Väsby
Yrkesroll Organisation & ledning, Affärsutvecklare
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av AxÖ Consulting AB
Hemsida https://axoconsulting.varbi.com
Sista ansökningsdag 5 mars 2023 (26 dagar kvar)