Finsktalande redovisningsekonom till Rusta

Finsktalande redovisningsekonom till Rusta

Rusta fortsätter att satsa starkt och vi söker nu en finsktalande redovisningsekonom till vårt huvudkontor i Upplands Väsby. I rollen som redovisningsekonom blir du en del av vår ekonomiavdelning och arbetar mot Finland som en följd av vårt förvärv av kedjan Hong Kong. I denna roll får du arbeta nära vår finska VD med ansvar för den finska redovisningen.

Arbetsuppgifter
I rollen som redovisningsekonom är din främsta uppgift att självständigt ansvara för löpande redovisning mot Rustas dotterbolag i Finland. Redovisningen ska vara effektiv och med god intern kontroll för att säkerställa korrekt värdering av tillgångar, skulder och ett korrekt resultat. De vanligaste arbetsuppgifterna blir att:
  • Ansvara för planering och genomförande av bokslutsprocessen i enlighet med koncernens tidsplan
  • Myndighetsrapportera skatt, sociala avgifter samt moms för de finska bolagen
  • Delta i utredningar önskade av verksamheten samt i anslutning till detta föreslå eventuella förbättringar av arbetsprocesser
  • Kontinuerligt arbeta med genomgång av processer och rutiner inom ansvarsområdet så att detta görs på bästa och mest effektivast sätt
Din profil
Då du arbetar mot Finland förutsätter vi att du har kunskap och erfarenhet inom finsk redovisning samt god förståelse för den finska marknaden. Du har även goda kunskaper i ekonomi och det är meriterande om du arbetat med redovisning i bolag inom detaljhandeln. Sannolikt har du erfarenhet av IFS och Excel. Som person är du positiv, social och anpassningsbar då Rusta är ett företag där saker rör på sig i snabb takt. Sannolikt har du även lätt för att bygga nätverk och skapa kontakt med nya människor samtidigt som du är van vid att arbeta mot deadlines. Självklart är du även flytande i finska, både i tal och skrift.

Våra värderingar
Rusta står för värderingarna Enkelhet, Mod, Engagemang och Tillsammans. Värderingarna stärks genom att alla medarbetare har varit med i arbetet med att identifiera och forma dem. De ska fungera som styrmedel vid sidan av vision och affärsidé samt som kompass och vägledning i det dagliga arbetet. Med hjälp av dessa ska Rusta klara sin fortsatta expansion och tillväxt utan att tappa sitt ursprung, fokus eller flexibilitet.

Din ansökan
Låter detta som en roll för dig? Ansök redan idag, dock senast den 27 mars 2019. I din ansökan ber vi dig inkludera CV samt personligt brev. Om du inte har ditt CV och personliga brev tillgängligt just nu kan du även registrera en ansökan via mobilen med din LinkedInprofil. Har du frågor om tjänsten kontakta ansvarig rekryterare Oscar Stiernceutz på 072 224 8530.

Rusta är detaljhandelskedjan som erbjuder hem- och fritidsprodukter i Sverige, Norge, Tyskland och Finland. Vi vill att våra kunder ska känna sig välkomna, bli inspirerade och tycka att det är roligt att handla hos oss. På Rusta gör vi det lätt för många människor att köpa produkter av god kvalitet till bästa pris. Det första varuhuset öppnades 1986 och idag har Rusta över 140 varuhus i Sverige, Norge, Tyskland och i Finland under namnet "Hong Kong". Rustas koncept bygger på enkla inköpsprocesser utan dyra mellanhänder, ett brett sortiment, stora volymer, effektiv logistik och en intensiv trendbevakning.
Mer info
Område Upplands Väsby
Yrkesroll Ekonomi, Redovisningsekonom
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.rusta.com
Sista ansökningsdag 27 mars (6 dagar kvar)