Ekonomi- och Juridikchef till en av Sveriges bästa arbetsplatser

Ekonomi- och Juridikchef till en av Sveriges bästa arbetsplatser

Nu söker vi dig som har en högskoleutbildning inom ekonomi samt erfarenhet av arbete med fastighetsekonomi och vill ta nästa steg i din karriär. Är du som person strukturerad och gillar att skapa relationer? Har du dessutom haft erfarenhet av att leda andra och tycker att det låter intressant att få arbeta med andras utveckling? Då passar tjänsten som Ekonomi- och Juridikchef på Väsbyhem som hand i handske för dig!

Om tjänsten
Som chef för enheten Ekonomi och Juridik kommer du att leda och ha personalansvar för sex medarbetare med olika roller inom ekonomi, lön och juridik. I personalansvaret ingår avstämningar, uppföljningar och utveckling av personal. Som Ekonomi- och Juridikchef kommer du agera kontaktperson gentemot Upplands Väsby kommun angående de koncerngemensamma funktionerna; IT, Upphandling och Finans. Vidare kommer du att ansvara för ekonomiuppföljning och sammanställning samt analys av ekonomiska rapporter. Eftersom vi ser ett ökat behov av digitalisering framöver kommer du att ansvara för att driva detta arbete inom Ekonomi.

Tjänsten är placerad på avdelningen Affärsstöd och du rapporterar till Affärsstödschef.

Om dig
Vi ser gärna att du som person är analytisk och har lätt för att samarbeta. Eftersom tjänsten innebär att ha ansvar för personal är det av stor vikt att du är lyhörd för dina medarbetares behov. Som Ekonomi- och Juridikchef kommer du att ha många kontaktytor både internt och externt. Därför är det viktigt att du har god förmåga att kommunicera kring ekonomi med såväl ekonomer som icke-ekonomer.

Formella krav på din bakgrund
  • Civilekonomexamen med inriktning mot redovisning, controller, revision eller motsvarande.
  • Erfarenhet av ekonomiarbete på operativ nivå.
  • Erfarenhet av fastighetsekonomi.
  • Erfarenhet av att leda arbetsgrupper i projekt och processer.
  • Goda kunskaper i Excel
Önskemål och meriterande
  • Kunskaper om lön-, försäkring- och pensionsfrågor.
  • Kunskaper inom hyres- och fastighetsjuridik.
  • God vana av att driva utvecklingsarbete inom ekonomi och att hålla presentationer.
  • Tidigare haft personalansvar.
  • Erfarenhet av ekonomiarbete på strategisk nivå
Tjänsten är på heltid med tillträde efter årsskiftet. Sista ansökningsdag är 21 oktober 2020. Urval och intervjuer sker löpande vilket innebär att tjänsten kan komma att tillsättas före sista ansökningsdag. Välkommen med din ansökan!
Mer info
Område Upplands Väsby
Yrkesroll Ekonomi, Ekonomichef
Typ av anställning Heltid
Sista ansökningsdag 23 okt 2020 (2 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Väsbyhem är ett kommunalägt bostadsbolag som har arbetat med samhällsnytta och socialt ansvarstagande sedan 1948 i Upplands Väsby.

Som allmännyttigt bostadsbolag värnar vi om varje människas rätt till ett hem som en del i vårt dagliga arbete. Vi tror att våra kunder är de som bäst kan tala om för oss vad vi lyckas med och vi behöver förbättra. Vi utvecklar ständigt våra arbetssätt och värdesätter att ha en god dialog med våra hyresgäster för att ge dem möjlighet att påverka, vara delaktiga och tycka till.

Väsbyhem äger och förvaltar drygt 30 600 kvm lokalyta, 4 500 lägenheter och bygger i en takt om 200 nya bostäder/år. Varje dag ges vi möjligheten att leva vår slogan - En värd för alla.