Digital kommunikatör sökes till Rusta!

Digital kommunikatör sökes till Rusta!

Är du utbildad inom kommunikation/marknad och har en god administrativ förmåga? Är du noggrann, prestigelös och strukturerad? Då kan du vara den vi söker!

Information om uppdraget:

Rusta är ett framgångsrikt detaljhandelsföretag sedan 1986 med över 160 varuhus i Sverige, Norge, Tyskland och Finland. Företagets affärsmodell bygger på enkelhet i verksamheten, centrala inköp utan mellanhänder och effektiv distribution. De har idag över 3 400 anställda och huvudkontor i Upplands Väsby.

Till huvudkontoret söker vi nu en digital kommunikatör som kommer arbeta med produkt-, kategori-, och inspirationstexter till Rustas digitala kanaler samt med utveckling av kommersiellt korrekta produkttexter i Rustas PIM-system. Detta för användning i Rustas kommunikationskanaler, på samtliga marknader. I tjänsten ingår även koordinering av översättningar till Rustas olika språk, både avseende produktkommunikation och annat innehåll.

Som digital kommunikatör är du en del av Rustas marknads- och kommunikationsavdelning och du arbetar med följande arbetsuppgifter:
  • Utveckling av kommersiellt stark produktkommunikation för kommunikationskanaler så som DR, webb, förpackning och varuhuskommunikation
  • Skriva produkt-, kategori-, och inspirationsinnehåll till Rustas digitala kanaler, med fokus på hemsidan rusta.com
  • Bevakning och hantering av inkorgen för Produktkommunikation, med motsvarande ändringar/uppdateringar i PIM
  • Tillhandahålla och kvalitetssäkra text- och produktkommunikation för användning i olika kanaler, exempelvis vid produktion av Rustas magasin
  • Samverkan internt med Inköpsavdelningen samt berörda funktioner inom Marknad
  • Koordinering av översättningar tillsammans med Rustas översättningsbyrå och berörda inom Marknad
Detta är en direktrekrytering som beräknas starta omgående, vilket innebär att du blir anställd direkt av Rusta AB och StudentConsulting sköter rekryteringsprocessen. Tjänsten är på heltid och inleds med en provanställning på 6 månader med chans till förlängning. För denna tjänst tillämpas vanliga kontorstider 08.00-17.00 med flex. Vid uppstart ges en gedigen introduktion.

Detta söker vi:

Vi söker dig som har en bakgrund inom marknad/kommunikation och är i början av din karriär. Har du arbetat i en liknande roll tidigare är detta meriterande för tjänsten. För att passa in i rollen besitter du en god förmåga av att uttrycka dig i skriftlig svenska och engelska med god tonalitet i den skriftliga kommunikationen. Har du tidigare erfarenhet av att arbeta i PIM-system och kunskap/utbildning inom SEO-anpassade texter är detta meriterande.
Vi söker dig som är strukturerad, systematisk och noggrann. Vidare är du prestigelös och drivs av att skapa affärs- och kundnytta genom kommunikation. Du är en vass kommunikatör som besitter en god samarbetsförmåga och är van att arbeta med ett brett kontaktnät. För att passa in i rollen förstår du hur lättillgänglig och relevant kommunikation för kunden skapas, oavsett om det rör en produkttext eller en inspirationstext. Vidare har du en god systemvana samt är driven till att utveckla arbetssätt och arbetsflöden.

Passar beskrivningen bra in på dig? Sök tjänsten redan idag då urval sker löpande!

Sökord: Webbkommunikation, Kommunikatör, Digital kommunikatör

Sökord: Webbkommunikation, Kommunikatör, Digital kommunikatör
Mer info
Område Upplands Väsby
Yrkesroll Marknadsföring, PR & Kommunikation
Typ av anställning Heltid, Projekt- / Visstidsanställd
Rekrytering hanteras av StudentConsulting
Sista ansökningsdag 2 nov 2020 (13 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Mångfaldigt prisbelönta StudentConsulting är ett av Skandinaviens största och ledande rekryterings- och bemanningsföretag specialiserade på studenter, akademiker och yrkesutbildade. Tack vare ett stort nätverk och lång erfarenhet tillsätter vi över 11 000 tjänster varje år. Vi erbjuder intressanta och utmanande tjänster inom områden som IT, teknik, ekonomi, administration, HR, marknadsföring, kundtjänst, försäljning, industri, produktion, logistik och transport. Hitta din framtid på: www.studentconsulting.com