Bygglovhandläggare, föräldravikariat

Bygglovhandläggare, föräldravikariat

Samhällsbyggnadsavdelningen förvaltar och utvecklar attraktiva livsmiljöer i Sollentuna, en dynamisk plats mitt i regionen där klassiska villaområden, stadsdelscentrum, ett växande näringsliv och bostadsområden från rekordåren möter naturreservat och sjöar.

Samhällsbyggnadsavdelningen består av drygt hundra kollegor som jobbar med samhällsplanering, miljö- och klimatarbete, bygglov och tillsyn, mät- och kartuppdrag, utbyggnad av allmän plats samt drift och förvaltning av såväl grönska som gata i kommunen. Avdelningen tillhör kommunledningskontoret och rapporterar till kommunstyrelsen och fyra nämnder. Bygglovsenheten ansvarar för att samhällskraven följs i byggandet i Sollentuna kommun. Enheten består av ca 20 medarbetare och vi levererar till miljö- och byggnadsnämnden.

Vi söker nu en bygglovshandläggare för ett föräldravikariat till och med 31 januari 2022.

Några av de stadsutvecklingsområden som vi arbetar med är Tureberg med Färgskrapan och stadsparken Malmparken samt Mässområdet, Väsjön nära stad och natur, Häggvik där förbifart Stockholm kommer upp och Helenelund dit tvärbanan dras.

Arbetsuppgifter
Som bygglovshandläggare handlägger du olika typer av bygglovsärenden, förhandsbesked och till viss del även tillsynsärenden. Utifrån detaljplan, översiktsplan och aktuell lagstiftning vägleder och svarar du på frågor om byggande som kommer från våra medborgare, myndigheter och företag. Du är med och verkar för en estetiskt tilltalande stads- och landskapsmiljö som får människor att trivas i Sollentuna.

Inom bygglovsenheten samlar vi både bred och djup kompetens. Här arbetar bygglovshandläggare, byggnadsinspektörer samt administratörer och vi ingår i den större samhällsbyggnadsavdelningen med kompetens inom hela samhällsbyggnadsprocessen.

Vi deltar i den spännande utvecklingen av samhällsbyggnadsprocessen inom Sollentuna kommun och en del av denna tjänst blir att tillsammans med enheten förbättra och utveckla verksamheten. Vårt fokus just nu är en digital samhällsbyggnadsprocess.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har relevant högskoleutbildning inom arkitektur, byggnadsteknik, samhällsbyggnad eller kunskaper som arbetsgivaren bedömer vara likvärdiga. Några års erfarenhet av att ha arbetat som bygglovshandläggare samt med verksamhetsutveckling av bygglovsprocessen är meriterande. Du behöver ha goda kunskaper om PBL och Boverkets byggregler liksom mycket god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska.

Eftersom tjänsten innebär samarbete med många olika grupperingar behöver du ha god samarbetsförmåga, vara flexibel och tydlig i din kommunikation. Du agerar på ett moget sätt och är resultatorienterad.

Vi erbjuder
För oss är det viktigt att våra medarbetare har ett hållbart arbetsliv och kan kombinera ett professionellt arbete med familj och fritid. Vi arbetar också för att alla medarbetare får utvecklas i sin roll och att kompetenser tas till vara. Vi tillämpar flextid, erbjuder kompetensutveckling, friskvårdsbidrag och semesterväxling.

Välkommen med din ansökan!

Med engagemang växer vi tillsammans - vi skapar värde och gör Sollentuna lite bättre varje dag. Vi vill ge dig möjligheten att kunna påverka, utvecklas, växa i din yrkesroll och trivas med kollegor. Vi söker dig som är nytänkande, ansvarstagande och välkomnande. Jämlikhet och mångfald är viktigt för oss och vi behöver olika kompetenser i våra verksamheter. Välkommen till oss!
Mer info
Område Upplands Väsby
Yrkesroll Bygg & Hantverk
Typ av anställning Heltid, Projekt- / Visstidsanställd
Hemsida https://sollentuna.varbi.com
Sista ansökningsdag 9 mars 2021 (8 dagar kvar)