Redovisningsekonom med inriktning skatt till Kia i Upplands Väsby

Redovisningsekonom med inriktning skatt till Kia i Upplands Väsby

Med en fantastisk försäljningsframgång under senaste åren är vi idag Sveriges tredje största bilmärke och fortsätter med energi att utveckla såväl vår affär som vår organisation. Vår nuvarande Redovisningsekonom kommer att gå vidare till en annan roll internt hos oss, därför söker vi dig som med engagemang, driv och goda erfarenheter av liknande uppgifter vill ta vid och säkerställa kvalitet, korrekthet och effektivitet i vår redovisning med inriktning på skattefrågor!

Om tjänsten

Som Redovisningsekonom på Kia så blir du en del i ett högpresterande team om 5 personer där samarbete och kommunikation är nyckelord. Du rapporterar till Redovisningschefen. Du har en viktig roll inom teamet genom att bidra med värdefull input i aktuella frågor och förbättringsområden, därför söker vi dig som har en förmåga att lyfta blicken och tänka utanför boxen.

Tjänsten är en bred ekonomiroll med uppgifter både inom redovisning, analys, uppföljning och rapportering, där du även har huvudansvar för skatt-, tull- och momsfrågor. I bokslutsarbetet svarar du för såväl värdering, periodisering, bokningar, reserver, avstämningar samt för koncernintern IFRS rapportering. Därtill arbetar du med lönerelaterade frågor för personalen gällande bl.a. skatt och förmåner samt är delaktig i transfer pricing arbete. Du är en del av finansavdelningen och arbetar, tillsammans med övriga teamet, för att uppnå avdelnings övergripande mål avseende god intern kontroll och compliance. I rollen arbetar du verksamhetsnära och kommer att ha många kontaktytor exempelvis som ansvarig ekonom i projekt tillsammans med andra avdelningar.

Placeringen av denna tjänst är på Kia's huvudkontor i Upplands Väsby.

Din bakgrund

För att lyckas och trivas i den här rollen har du antingen en akademisk examen inom ekonomiområdet med minst 3 års erfarenhet inom redovisning, revision och/eller skatt. Alternativt att du har läst en YH/KY-utbildning och har minst 5 års erfarenhet inom redovisning, revision och/eller skatt. Därtill ser vi att du är van användare av Excel och det är meriterande om du har erfarenhet av SAP. Du behärskar engelska i såväl tal som skrift eftersom det är vårt koncernspråk.

Som person är du driven, noggrann och analytisk samt med en mycket god problemlösningsförmåga. Utöver det är du serviceinriktad, självgående och ambitiös samt trivs med att arbeta både självständigt och i samarbete med andra. För att ta dig fram i arbetet på bästa sätt använder du ditt prestigelösa förhållningssätt och din välutvecklade kommunikativa förmåga.

Vi erbjuder

På Sverigekontoret i Upplands Väsby norr om Stockholm arbetar idag ca 75 personer. Vår företagskultur domineras av ett dynamiskt förhållningssätt där vi är snabbfotade och förändringsbenägna i vårt arbetssätt. Vi är säljorienterade och sätter kunden i fokus, vilket gör att vi kontinuerligt försöker optimera vår affär och lansera produkter och tjänster som efterfrågas på marknaden. Lokalt har vi en platt organisation där allas insats är värdefull och där vi tillsammans hjälps åt för att skapa bästa möjliga förutsättningar för en lyckosam affär och en miljö där vi trivs och vill bidra.

Vi tror på en kontinuerlig utveckling och satsar mycket på att vara en lärande organisation där du får möjlighet att påverka, delta, lära och bidra.

Din ansökan

I denna rekrytering har Kia valt att samarbeta med SJR. För mer information är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Karin Van Egeraat på 070 4715908. Vi gör urval och intervjuar kandidater löpande.

Tänk på att din ansökan inte ska innehålla uppgifter kring hälsa, medborgarskap, sexuell läggning eller medlemskap i fackförening. Notera även att vi tyvärr inte kan ta emot CV via e-post.

Varmt välkommen med din ansökan!

Om företaget

Kia Motors Corporation (www.kia.com/worldwide) bildades 1944 och är Koreas äldsta biltillverkare. Kia har som mål att bli ett av världens främsta bilmärken. Kias 15 fabriker och monteringsanläggningar i tio länder producerar över 2,5 miljoner bilar per år som säljs i 149 länder. Kia har idag mer än 50 000 anställda. Vi är huvudsponsor av Australian Open och officiell bilsponsor av FIFA world Cup.

Kia Motors Sweden AB (www.kia.com) etablerades 2004 och har växt mycket snabbt de senaste åren. Idag är Kia Sveriges tredje största bilmärke. Vi har för närvarande 83 återförsäljare och ca 90 serviceverkstäder spridda över landet och det rullar över 200 000 Kia-bilar ute på de svenska vägarna. Vi ansvarar för import, produktplanering, försäljning, service, utbildning, reservdelsadministration, marknadsföring och information för Kia i Sverige.

Titel: Redovisningsekonom
Mer info
Kontaktperson Karin Van Egeraat
Telefon 070-4715908
Område Upplands Väsby
Yrkesroll Ekonomi, Redovisningsekonom
Typ av anställning Heltid
Sista ansökningsdag 11 maj 2021 (24 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

SJR är specialiserat på rekrytering och konsultverksamhet inom ekonomi, bank och finans samt karriärvägledning vid omstruktureringar. Vårt arbete kännetecknas av kvalitet, nytänkande och personligt engagemang.