Team Lead Content

Team Lead Content

Är du en kommunikativ och driven person med god affärsförståelse som letar efter en spännande roll där du får ta fram dina ledaregenskaper? Har du en "vass penna" och är van att skriva för olika målgrupper? Då är det dig vi letar efter!

Om tjänsten
Rusta befinner sig i en stark tillväxtfas och söker nu efter en Team Lead Content. Som Team Lead Content leder och kravställer du den innehållsskapande processen och tar ansvar för att relevant innehåll skapas, utifrån specifika kanal- och målgruppsbehov. Arbetet utgår från Rustas marknadsplan och tar hänsyn till landspecifika utmaningar och möjligheter. Utifrån brief från inköpsavdelningen skapas innehållsplaner för kampanj-, kategori- och produktsatsningar med hänsyn till behov i egna så väl som köpta kanaler. Team Lead Content har en central roll i beslut avseende vilket skriftligt innehåll, vilka bilder samt vilket rörligt material som ska produceras för varje produkt och satsning, och hur detta ska prioriteras utifrån affärsvärde så väl som kommunikativt värde. En viktig del i arbetet är att skapa synergier och ett enhetligt budskap som resulterar i igenkänning mellan olika kommunikationskanaler. I tjänsten ingår skrivande av copy till olika kommunikationskanaler.

I rollen ingår vidare att:
  • Målsätta innehållsutvecklingen och följa upp resultaten av utvecklat innehåll
  • Utveckla idéer och koncept för Rustas satsningar
  • Säkra att producerat innehåll går i linje med företagets varumärkes- och kommunikationsmål på respektive marknad samt att innehållet kan tas ut i Rustas egna och köpta kanaler, på samtliga marknader
  • Löpande bevakning av Rustas försäljnings- och sortimentsutveckling
Din profil
Vi söker dig som är en naturlig ledare med förmåga att få med dig andra genom att skapa engagemang och samförstånd. Du har viljan och modet att driva ditt teams frågor. För att lyckas i rollen bör du vara kommersiellt driven, prestigelös och ansvarstagande. Givetvis har du en mycket god kunskap och förståelse för vad som är viktigt att kommunicera i olika sammanhang och du brinner för att utveckla kundtillvänt innehåll i olika former.

Vi tror att du har:
  • Minst fem års relevant erfarenhet från liknande roll, meriterande om det är inom detaljhandeln alternativt på reklam/content-byrå
  • Relevant utbildningsbakgrund
  • Starka skribentkvaliteter i både svenska och engelska
Ansökan
Är du den rätta för oss och Rusta rätt arbetsgivare med rätt värderingar för dig? Då rekommenderar vi att skicka in ditt CV så snart som möjligt då urval sker löpande. I och med GDPR tar vi inte emot ansökningar via mejl eller brev.

Om Rusta
Rusta är detaljhandelskedjan som erbjuder ett brett sortiment av hem- och fritidsprodukter till överraskande låga priser. Vi vill att våra kunder ska känna sig välkomna, bli inspirerade och tycka att det är roligt att handla hos oss. På Rusta gör vi det lätt för många människor att köpa produkter av god kvalitet till bästa pris. Det första varuhuset öppnades 1986 i Gävle och idag har Rusta över 160 varuhus i Sverige, Norge, Finland och Tyskland.

Rusta arbetar långsiktigt med att öka medvetenheten kring socialt- och miljömässigt ansvarstagande, för att säkerställa en hög kvalitet på våra produkter och samtidigt medverka till ett mer hållbart samhälle.

Våra värderingar
Rusta står för värderingarna Enkelhet, Mod, Engagemang och Tillsammans. Värderingarna stärks genom att alla medarbetare har varit med i arbetet med att identifiera och forma dem. De ska fungera som styrmedel vid sidan av vision och affärsidé samt som kompass och vägledning i det dagliga arbetet. Med hjälp av dessa ska Rusta klara sin fortsatta expansion och tillväxt utan att tappa sitt ursprung, fokus eller flexibilitet.
Mer info
Område Upplands Väsby
Yrkesroll Organisation & ledning, Marknadsföring
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida https://www.rusta.com/se/sv/
Sista ansökningsdag 21 sept 2020 (3 dagar kvar)