Produktchef/ Inköpare Tyskland & Egna Märkesvaror till Rusta

Produktchef/ Inköpare Tyskland & Egna Märkesvaror till Rusta

Vill du arbeta på ett försäljningsdrivet företag som befinner sig i en stark tillväxtperiod? Rusta är inne i en fantastisk expansionsfas och etablerar nya varuhus i Sverige, Norge och på våra nya marknader i Tyskland och Finland. Nu söker vi en kommersiellt driven och handlingskraftig Produktchef/Inköpare till skönhet, rengöring, ätbart och djurmat som tillsammans med oss vill vara med på resan att fortsätta vidareutveckla Rusta till en av de ledande aktörerna på marknaden.

Du välkomnas till vårt huvudkontor i Upplands Väsby och rapporterar direkt till Affärsområdeschefen på Förbrukning/FMCG. Tjänsten är ett vikariat på cirka ett år, men för rätt person finns goda möjligheter till fortsatt utveckling på Rusta.

Vad gör en Produktchef/Inköpare på Förbrukning/FMCG hos oss?
Att få arbeta som Produktchef på Rusta är kanske Sveriges roligaste produkt-/inköpsjobb! Du får i rollen ett totalansvar för dina produktgrupper i Tyskland, vilket innebär att:

  • Ansvara för försäljning, lönsamhet och marknadsföring av produktgrupperna i Tyskland
  • Välja leverantörer och etablera goda samarbeten
  • Inköp inom skönhet, rengöring, ätbart och djurmat för Tyskland
  • Omvärldsbevaka marknaden och genomföra konkurrentanalyser
  • Utveckling och förhandling av egna märkesvaror
Som Produktchef arbetar du i nära samarbete med kvalitetsavdelningen, marknadsavdelningen, försäljningsorganisationen. Rollen är en generalistroll där produktbredden samt utvecklings- och kvalitetsarbetet gör dina arbetsdagar varierande och spännande. Du är tex lika gärna delaktig vid utvecklingen av de långsiktiga strategierna för avdelningen som provar och testar de nya produkterna.

5 viktiga inom Rusta
Livet innanför Rustas väggar är spännande, men också utmanande. För att trivas hos oss och i rollen som Produktchef kommer du behöva trivas med att det är:

  • Högt tempo i en föränderlig miljö, "det går fort på Rusta" är ett myntat uttryck
  • Expansivt med fokus på utveckling och tillväxt
  • Prestigelöst med en öppen och inkluderande kultur
  • Nödvändigt att ha en god prioriteringsförmåga
  • Inställningen och attityden som gör skillnaden!

Våra värderingar
Rusta står för värderingarna Enkelhet, Mod, Engagemang och Tillsammans. Värderingarna stärks genom att alla medarbetare har varit med i arbetet med att identifiera och forma dem. De ska fungera som styrmedel vid sidan av vision och affärsidé samt som kompass och vägledning i det dagliga arbetet. Med hjälp av dessa ska Rusta klara sin fortsatta expansion och tillväxt utan att tappa sitt ursprung, fokus eller flexibilitet.

Vad vi letar efter
Om du blir exalterad och identifierar dig med våra värderingar, vart vi är på väg och vad vi står för är det förmodligen ett gott tecken. För att även trivas i rollen som Produktchef brinner du för affären, volymhandel, produktutveckling och av att följa marknadens utveckling.

Erfarenhetsmässigt ser vi gärna att du har en högskoleutbildning eller motsvarande arbetslivserfarenhet.
Vidare har du åstadkommit goda affärsresultat inom produkt och har du även erfarenhet från detaljhandeln samt Egna Märkesvaror ses detta som meriterande. Som person är du en duktig förhandlare med tidigare erfarenhet av att arbeta i nära samarbete med internationella leverantörer. Då vi är ett internationellt företag krävs det att du behärskar svenska och engelska i såväl tal som skrift.

Din ansökan
Låter detta som en roll för dig? Ansök redan idag, dock senast den 12 maj 2019. Urvalet sker löpande. I din ansökan ber vi dig inkludera CV samt personligt brev. Om du inte har ditt CV och personliga brev tillgängligt just nu kan du även registrera en ansökan via mobilen med din LinkedInprofil. Har du frågor om tjänsten kontakta ansvarig rekryterare Maria Sjöman tele. 0727-47 42 42
Mer info
Kontaktperson Maria Sjöman
Telefon 0727-47 42 42
Område Upplands Väsby
Yrkesroll Organisation & ledning, Produktchef, Transport & Logistik, Inköp
Typ av anställning Heltid, Projekt- / Visstidsanställd, Vikariat
Hemsida https://www.rusta.com/se/
Sista ansökningsdag 12 maj 2019 (23 dagar kvar)