Marknadsansvarig

Marknadsansvarig

Motiveras du av att jobba brett inom marknadsföring och att bygga ett starkt varumärke samt vill förbättra den allmänna kunskapen om geoenergi? Är du dessutom en fena på employer branding-aktiviteter och drivs av att skapa försäljningstillväxt som kan maximera lönsamheten?
Rototec erbjuder dig en spännande roll med mycket frihet under ansvar.

Om tjänsten

Som Marknadsansvarig kommer du att tillhöra Rototec Group och ha en viktig och central roll när det gäller företagets marknadsföring. I rollen rapporterar du till Commercial Director och rollen är placerad på det svenska kontoret i Upplands Väsby. Tjänsten har inget personalansvar men budget- och kostnadsansvar.

Tjänstens primära ansvar är att planera, implementera och leda Rototec Groups marknadsföring och varumärke i Sverige, Finland och Norge.

I detta ansvar ingår det exempelvis att:

- Utveckla varumärket och säkerställa en enhetlig varumärkesimage
- Övervaka effekten av marknadsföringsaktiviteter
- Utveckla Rototec Groups koncept för marketing automation
- Genomföra kampanjer (oftast i digitala medier, ibland i analoga)
- Identifiera, analysera och förbereda förändringar inom kommunikation- och marknadssektorn

Såväl som:

- Konceptutveckling
- Samarbete med marknadskommunikationsbyråer och PR-byråer
- Budgetansvar
- Skapa interna och externa kommunikationsplaner och välja lämpliga kanaler

Rollen innebär mycket arbete i HubSpot och Salesforce och ställer krav på goda systemkunskaper i dessa samt liknande verktyg.

Är det här du?

För att vara framgångsrik i denna roll ser vi att du har minst 5 års erfarenhet av en liknande roll. Du har stor erfarenhet av att använda digitala kanaler och sociala medier för att nå relevanta målgrupper. Din presentationsförmåga är god och du redo att vara ”hands-on”. Du är van att arbeta med marketing automation och har ett gott track record av uppnådda resultat. Din erfarenhet av att arbeta i nära samarbete med marknadsföring- och PR-byråer är stor. Din förmåga att producera internt och externt kommunikationsmaterial lämpligt för mediapublicering är god.

Utöver detta uttrycker du dig väl i svenska och engelska i både skrift och tal.

Det är en fördel om du har erfarenhet från energibranschen, kunskap om förnybara resurser, och förståelse för tekniska frågor. Ett brett nätverk inom press, marknadsföringsbyråer och PR-byråer kommer också väl till pass.

Vi fäster stor vikt vid personliga egenskaper. Vi söker efter dig som är kommunikativ med utmärkt interpersonell förmåga, affärskunnande och positiv attityd. Du drivs och motiveras av eget ansvar och är duktig på att prioritera rätt för att uppnå tydliga deadlines. För att vara framgångsrik i rollen är du kreativ och kommer gärna med förslag på hur företaget kan förbättra och effektivisera sin marknadsföring. Utöver detta är du en lagspelare som har förmågan att kommunicera och uttrycka dig på ett professionellt och ödmjukt sätt. Detta är alla egenskaper som vår kund värderar högt. 

Vill du veta mer?

I denna rekrytering samarbetar Rototec med Level Recruitment. Vänligen sök tjänsten genom att klicka på "ansök"-knappen här intill. Vid frågor vänligen kontakta Senior Rekryteringskonsult Lynn Sjöberg Westander på 08-120 50 431. Urvalet av ansökningar sker löpande. Välkommen in med din ansökan!
Mer info
Område Upplands Väsby
Yrkesroll Teknik & Ingenjör
Typ av anställning Heltid
Hemsida https://www.rototec.se/
Sista ansökningsdag 29 nov 2022 (56 dagar kvar)