Verkstadschef / Verkmästare till ML Smide i Upplands Väsby

Verkstadschef / Verkmästare till ML Smide i Upplands Väsby

Dina arbetsuppgifter:
I rollen som verkstadschef kommer du att inneha en bred och viktig "spindeln i nätet"- position, med kontaktytor både internt och externt. Som verkstadschef kommer du främst att vara i verkstan och bistå projektledningen med att planera, leda och fördela arbetet gentemot övriga kollegor. Du kommer att vara svetsansvarig på plats och rapportera till projektledningen och vår kvalitets- och miljöchef på koncernnivå. Tjänsten kommer bland annat innefatta kundkontakt samt material- och bemanningsplanering.

Ansvarsområden och arbetsuppgifter:
Produktionsplanering tillsammans med projektledning/VD.
Se till att arbetsorder utförs samt att god ordning hålls i verkstan.
Kontrollera att produktion löper mot utlovade leveranstider.
Leda och fördela arbetet.
Ansvara för att mottagningskontroll utförs.
Styra och utföra tillverkning.
Hantera lager och informera kontoret om behov av beställningar.
Platsbesök för måtta vid mindre projekt.
Svetsansvar.

Din profil:

För att trivas i rollen som verkstadschef hos oss, så tror vi att du känner igen dig i nedanstående punkter och beskrivning:

Kompetenskrav:
Du har minst 3-5 års erfarenhet av liknande arbete, alternativt så har du längre erfarenhet som smed och vill utvecklas i din roll.
Du behärskar svenska flytande i både tal och skrift.

Kunskaper i ritningslära
Mycket goda svetskunskaper

Körkort B

Meriterande:
Dokumenterad arbetsledarutbildning, eller liknande.
Godkända svetsarprövningar.
IWS- utbildning.
Truckkort.

Det är av avgörande betydelse att du är en lösningsorienterad - och initiativrik person som inte är rädd för att ta folk. Du en lyhörd, ansvarsfull och trivs med varierande arbetsuppgifter och miljöer där det kan behöva omprioriteras med korta mellanrum. Vidare är du autoritär och kommunikativ person med god förmåga att dagligen hantera kontakt med kunder, kollegor och leverantörer.

Känner du dig träffad?

Urval sker löpande och befattning kan därmed komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum. Frågor kring tjänsten och processen besvaras av vår HR-chef Diana Eklöf på diana@blixtljuset.se alternativt på 0736 64 35 38.

Varmt välkommen med din ansökan!
Mer info
Område Upplands Väsby
Yrkesroll Organisation & ledning, Chefsbefattningar, Industri & Anläggning, Industri & Produktion
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.mlsmide.se
Sista ansökningsdag 13 okt 2019 (51 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

ML Smide ingår i smideskoncernen Blixtljuset Invest AB som erbjuder helhetslösningar inom byggnadssmide, stålkonstruktioner och reparationer. Projektspecifikt enligt kundens önskemål så tillverkar och monterar vi exempelvis stålstommar, ståltrappor, skärmtak och räcken osv. Koncernen grundades år 1981 och innefattar i dag 6 verkstäder som geografiskt sett är placerade både norr och söder om Stockholm samt i Uppsala. Den geografiska spridningen gör att vi hela tiden finns nära våra kunder samt ökar möjligheter till intern rörlighet. Vi samarbetar både med stora och medelstora byggbolag. Hela koncernen består av ca. 130 anställda varav 16 stycken jobbar på ML Smide.