Strategisk inköpare till företag norr om Stockholm

Strategisk inköpare till företag norr om Stockholm

ValueOne är specialister inom supply chain management, inköp och logistik. Vi erbjuder våra kunder tjänster inom tre affärsområden: uthyrning av inköp- och logistikkonsulter, rekrytering av inköpare och logistiker samt utveckling av företags supply chain-verksamheter vad avser strategi, modell, metod, process, organisation och kompetens.

Vi söker för vår kunds räkning en erfaren strategisk inköpare för ett längre konsultuppdrag med placering norr om Stockholm.

Om rollen
I konsultuppdraget som strategisk inköpare blir du en viktig kugge i utarbetandet av företagets framtida inköpsstrategi och kategoriarbete. I ditt uppdrag ligger att utveckla, implementera och förbättra inköpsprocesser och rutiner, liksom att analysera, strukturera och sammanställa inköpsbehov. Du förväntas arbeta aktivt med leverantörsutveckling samt förbereda och leda leverantörsförhandlingar, inklusive upprättande av avtal. För rätt person finns möjlighet att på sikt ta en större roll inom inköpsfunktionen på företaget.

Övriga arbetsuppgifter:
  • Definiera övergripande inköpsstrategi (i samråd med företagsledningen)
  • Säkerställa hela inköpskedjan från behov till leverans
  • Övervaka, identifiera och hantera risker i inköpsprocessen
  • Följa upp resultat och avvikelser
Du rapporterar till VD och ingår i ledningsgruppen.

Din bakgrund
Den vi söker ska ha högskoleexamen inom teknik, ekonomi eller liknande utbildning eller motsvarande kunskaper förvärvade genom arbetslivserfarenhet. För uppdraget krävs minst 6 års kvalificerat inköpsarbete och en dokumenterad erfarenhet från strategiskt- och taktiskt inköp. Du har förmåga att självständigt planera, prioritera och driva inköpsfrågor och lätt för att samarbeta. Din kommersiella förståelse är hög och du har god IT-vana och kunskaper i relevanta affärssystem. För uppdraget är det också nödvändigt med erfarenhet av B2B-inköp. Självklart behärskar du engelska och svenska väl i tal och skrift.

För uppdraget krävs god förhandlingsvana och ett analytiskt och strukturerat arbetssätt. Du är duktig på att bygga relationer både internt och externt. Du är en naturlig ledare med en representativ framtoning i affärssammanhang och förmåga att gå från ord till handling. Du är tydlig i din kommunikation och trivs i en dynamisk arbetsmiljö. Önskvärt är också att du har allmän kännedom om kommersiella leverans- och affärsvillkor.

Ansökan
Hantering av ansökningar sker löpande varför tillsättning kan ske tidigare än sista ansökningsdag. Ansökan och CV skickar du in via vår hemsida på: https://valueone.se/aktuella-jobb/. Sista ansökningsdag är 14 april 2020. För mer information om tjänsten är du varmt välkommen att höra av dig till Olof Widmark, 070-786 80 99.
Mer info
Område Upplands Väsby
Yrkesroll Transport & Logistik, Inköp
Typ av anställning Heltid, Projekt- / Visstidsanställd
Sista ansökningsdag 14 apr 2020 (7 dagar kvar)