Area Sales Manager till Habia Cable, Stockholm

Area Sales Manager till Habia Cable, Stockholm

Habia Cable är en av Europas största tillverkare av kundanpassade kablar och kablage. Merparten av dessa används i högteknologiska och applikationer i krävande miljöer och våra kunder finns främst inom telekommunikation, kärnkraftsgenerering, försvar, offshore och industrisektorer. Habia Cable är idag en av Europas ledande lednings- och kabelproducenter med global närvaro och kunder i mer än 50 länder över hela världen. Habia Cable, som ägs av det svenska industriföretaget Beijer Alma, omsatte 2017 omkring 800 MSEK och antalet anställda är cirka 600.

Söker du en starkt affärsutvecklande och säljorienterad tjänst där du får utlopp får din målmedvetenhet och vilja att göra affärer? Vill du arbeta i en internationell koncern med goda utvecklingsmöjligheter? Läs då vidare här!

Vad innebär rollen?
Som Area Sales Manager är du ansvarig för försäljning av Habia Cables erbjudande primärt mot den Norska offshore marknaden där du även kommer tillbringa en del av dina arbetsveckor. Du kommer även få ett Key Account ansvar för ett antal kunder inom industrisektorn mot svenska marknaden som du förväntas förvalta och framgångsrikt utveckla. Du blir en viktig del av och ingår i Northern Europe & Export säljteamet som utgörs av erfarna kollegor som har ansvar för andra geografier och du rapporterar dina projekt- och säljaktiviteter till regionschefen som är stationerad i England. Denna tjänst utgår från fina kontoret i Upplands Väsby och du bor med fördel i omnejd.

En tjänst som Area Sales Manager på Habia Cable skiljer sig från mängden. Vi finns där för varandra och för oss går även personlig utveckling och arbete hand i hand. Som Area Sales Manager på Habia Cable innebär dina arbetsuppgifter i huvudsak:
  • Affärsutveckalnde samarbete med existerande kunder samt bearbetning av nya med primärt fokus Norge och offshoremarknaden.
  • Key Account ansvar för svenska kunder mot industrisektorn
  • Budget - och resultatansvar för din region.
  • Sätta upp planer och aktiviteter för att nå uppsatta mål inklusive mässor, events etc.
  • Säkerställa att vi levererar produkter som uppfyller kundens och marknadens krav
Vem är du?
Du trivs med att jobba självständigt samtidigt som du är en del av ett starkt team. Som person är du driven och arbetar strukturerat, resultatinriktat och ihärdigt för att nå dina högt satta mål. Du har en positiv grundinställning och trivs med att kommunicera både internt och med kunder. Du talar flytande svenska och är även bekväm med engelska i såväl tal som skrift. Som person är du positiv och flexibel och uppskattar mötet med kunden.

Din bakgrund
För oss är det viktigast att vi hittar rätt person. Det innebär inte nödvändigtvis att du har 100% rätt teknisk kompetens även om det givetvis är meriterande om du har jobbat inom vår bransch och/eller har ett stort tekniskt intresse. Däremot är det viktigt för oss att du har en tydlig säljbakgrund inom produkt/projektförsäljning och med goda resultat bakom dig. Självklart kommer du att få produktutbildning så att du har rätt förutsättningar för att lyckas. Innehav av B-körkort är ett krav.

Vad erbjuder vi?
Du erbjuds en tjänst i ett stabilt och växande företag där samarbete och hjälpsamhet står högt på agendan. Kulturen är positiv och öppen och här förväntas även du att bidraga med din personlighet. Du får ett omväxlande arbete med stor frihet under ansvar. Tillsättning kommer att ske så snart rätt kandidat kan börja sin anställning och du erbjuds ett mycket stimulerande och utvecklande arbete på ett ledande, framgångsrikt och lönsamt företag.

Din ansökan

Låter det intressant? Du är välkommen att skicka din ansökan redan idag. I denna rekrytering samarbetar vi med Badenoch & Clark och ansvarig Excecutive Search Consult Tobias Falck. Vid frågor kring tjänsten eller processen är du välkommen att kontakta Tobias Falck, e-post: tobias.falck@badenochandclark.se Vi kan inte ta emot ansökningar via e-post. Ansökan gör du via vår hemsida: www.badenochandclark.se
Mer info
Område Upplands Väsby
Yrkesroll Försäljning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Badenoch & Clark AB
Hemsida http://www.badenochandclark.se/
Sista ansökningsdag 10 apr (14 dagar kvar)