Key account manager till Fortum Waste Solutions

Key account manager till Fortum Waste Solutions

Är du en relationsbyggare B2B-säljare med kunskap och nätverk om läkemedelsindustrin? Har du erfarenhet från avfallsbranschen och känner dig sugen på nya utmaningar? Vi söker nu dig med driv, engagemang samt ett strategiskt affärssinne och som vill vara med och utveckla försäljningen i området Stockholm/Uppsala tillsammans med Fortum Recycling and Waste Sweden. Välkommen med din ansökan!

Om Fortum

Fortum Recycling and Waste erbjuder tjänster inom miljövård och materialeffektivitet i Norden. Vårt mål är att spara på naturresurser och främja en cirkulär ekonomi. Vi förbättrar material- och energieffektiviteten för våra kunder genom att erbjuda lösningar för återanvändning, återvinning, avfallshantering och slutdeponering samt tjänster för marksanering och miljöbyggnation. Fortum Recycling and Waste Solutions har nästan 650 medarbetare i Sverige, Finland, Danmark och Norge.

Om befattningen

Fortum Recycling and Waste söker nu en Key Account Manager (KAM) för affärsområdet Läkemedelsindustrin med placering i Stockholm/Uppsala. I rollen som KAM kommer du att ha det övergripande ansvaret för försäljningen mot läkemedelsföretag i Sverige. Du kommer att ansvara för att ta in nya kunder samt utveckla nuvarande kundrelationer och driva större affärer.

Du kommer att leda och utveckla försäljning inom läkemedelsindustrin i nära samarbete med Fortum Recycling and Waste övriga organisation. Som KAM är ditt främsta fokus att säkerställa värdeskapande lösningar till kunder och stärka bolagets marknadsposition och driva lönsamhet.

Ansvarsområden:
  • Upprätta och genomföra affärsplan för att driva försäljning inom läkemedelsindustrin.
  • Identifiera nya affärsmöjligheter samtidigt som du etablerar och utvecklar långsiktiga kundrelationer samt strategiska partnerskap för att expandera affärer och lönsamhet.
  • Ansvarig för kundrelationshantering av nya och befintliga kunder.
  • Ansvarig för hela säljprocessen inklusive planering, uppföljning och utveckling.
  • Ansvarig för anbud och offerter, förhandling och avtalshantering.
  • Ansvarig för försäljningsbudget.
  • Kontinuerligt samla relevant information från marknaden för att erbjuda marknads- och kundorienterade värdelevererande tjänster.
  • Skapa olika typer av prognoser på begäran när det behövs samt ge input och initiera förslag till förbättring och förändring.
  • Säkra högt ställda kvalitets- och servicestandarder i alla kontakter som ger kundvärde.
Varför Fortum?

Är du redo för ditt livs största utmaning? För att kunna driva på övergången till en renare värld måste vi omforma energisystemet. En öppen kultur är nyckeln till att nå våra mål. Med ömsesidigt förtroende, en tro på människors förmåga och genom att se till att alla mår bra kan vi nå ännu bättre resultat. Flexibilitet är det nya normala och vårt hybrida arbetssätt tillämpas när det är möjligt.

För dig innebär ett arbete på Fortum spännande möjligheter att utveckla din expertis och skapa en meningsfull karriär - och vi kommer stötta dig på den resan. Vi tror att mångfald och inkludering inspirerar oss alla att vara innovativa och växa tillsammans. Därför strävar vi efter att bygga team där alla känner sig inkluderade och behandlas lika.

Vem är du?

Du har erfarenhet från B2B-försäljning inom läkemedelsindustrin, kemi- eller övrig industri (avfallsfrågor, kemi, miljö) och har tidigare arbetat med stora industrikunder. Du har bevisligen bra försäljningsresultat samt erfarenhet av att arbeta med skräddarsydda kundlösningar. Vidare är det starkt meriterande om du har en akademisk utbildning, med fördel inom kemi, miljö eller annan relevant inriktning. Du behöver även kunna kommunicera obehindrat på både svenska och engelska.

Som person är du empatisk och kundorienterad med en hög servicenivå och besitter en förmåga att etablera och upprätthålla långsiktiga relationer. Du är driven, självgående och motiveras av att hitta nya kundlösningar, samtidigt som du förstår vikten av långsiktigt strategiarbete och att driva förändringar över tid. Du förstår grunderna och processerna i KAM- rollen och vad det innebär att utveckla ett affärsområde. För att lyckas i rollen behöver du även ha en mycket god samarbets- och kommunikationsförmåga.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Information och ansökan
I den här rekryteringen samarbetar Fortum Waste Solutions med AxÖ Consulting. Ansökan görs via www.axoconsulting.se senast den 29 maj 2022. Vi jobbar med löpande urval.
Vi svarar gärna på frågor från dig. Ring eller mejla rekryteringskonsult Kajsa Rosén, kajsa.rosen@axoconsulting.se tfn: 072-398 02 67. Alla ansökningar behandlas konfidentiellt.

Varmt välkommen med din ansökan!

AxÖ Consulting AB har lång och gedigen erfarenhet från rekryterings- och konsultbranschen och har arbetat med såväl privat marknad som inom offentlig sektor. För mer information och ansökan besök www.axoconsulting.se. Vi tar tyvärr inte emot ansökningar via brev eller e-post.
Varmt välkommen med din ansökan.
Mer info
Område Upplands Väsby
Yrkesroll Försäljning, Key Account Manager
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av AxÖ Consulting AB
Hemsida https://axoconsulting.se/
Sista ansökningsdag 29 maj 2022 (6 dagar kvar)