Vikarierande Personalgeneralist på 12.Motoriserade skyttebataljon

Vikarierande Personalgeneralist på 12.Motoriserade skyttebataljon

Vikarierande Personalgeneralist på 12.Motoriserade skyttebataljon

12.motoriserade skyttebataljonen är Sveriges enda Infanteriförband och strider främst till fots i både skogs-och stadsmiljö. Bataljonen söker nu en personalgeneralist till personalsektionen S1. På personalsektionen arbetar vi bland annat med personalplanering, personalutveckling, rekrytering, lönefrågor och arbetsmiljö. Vi är även en del av bataljonens stab där vi ofta samarbetar med andra sektioner såväl som med regementet och andra delar inom försvarsmakten. Sektionen består av en personalchef, personaladministratör och en personalgeneralist som i sommar går på föräldraledighet.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

I rollen som personalgeneralist arbetar du brett med olika typer av personalfrågor, du driver dina personalprocesser och ärenden. Till vardagsuppgifter ingår bland annat personaladministration, rekrytering och arbetsmiljö. I tjänsten ingår du i bataljonsstaben där du är ett viktigt stöd till våra chefer i personalrelaterade frågor. I tjänsten ingår också deltagande i övningar som bataljonen genomför.

För att lyckas i rollen krävs en förmåga att framgångsrikt kunna leda flera projekt samtidigt. I följd av detta krävs det att du är välorganiserad, och vill arbeta strukturerat samt har förmåga att prioritera de olika arbetsuppgifterna. Vidare krävs det att du är självgående, initiativtagande och kommunikativ.

Du har en god social förmåga och ett konsultativt förhållningssätt. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet och tidigare erfarenheter.

Kvalifikationer
  • Personalvetare eller annan likvärdig utbildning inom personalområdet
  • Dokumenterad flerårig erfarenhet av att driva projekt och stödja rekryteringsprocesser
  • God administrativ förmåga samt kunna utrycka dig väl i tal och skrift på svenska
Meriterande
  • Erfarenhet av att arbeta i HR-system, gärna PRIO (SAP)
  • Erfarenhet inom Försvarsmakten eller annan offentlig myndighet
  • B-körkort
Övrigt

Anställning: Vikariat, heltid tom 22-09-30 med möjlighet till förlägning

Arbetsplats: Kungsängen

Tillträde: snarast/enligt ök

Grundlön: Enligt FM lönestruktur
Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Livgardet är ett av Försvarsmaktens största förband med anor från 1521, vilket innebär att vi firar 500-årsjubileum 2021. Vi utbildar morgondagens soldater, liksom militärpoliser och personal som ska genomföra internationell insats. Vi bevakar de kungliga slotten, vi har säkerhets- och markstridsförband, vi föder upp och tränar hundar till Försvarsmaktens insatsförband. Vi ansvarar också för att bevara och utveckla svensk militärmusiktradition. Vår verksamhet sträcker sig från Sollefteå till Karlskrona, från Göteborg till Stockholm och Uppsala.

Inom Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
Mer info
Område Upplands Väsby
Yrkesroll HR & Personal, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://www.forsvarsmakten.se/sv/
Sista ansökningsdag 18 apr 2021 (7 dagar kvar)