Livgardet söker företagssköterska till Försvarshälsan

Livgardet söker företagssköterska till Försvarshälsan

Om Livgardet

Livgardet är ett av Sveriges största regementen med anor sedan 1521. Mest kända är vi kanske för våra blåklädda soldater som bevakar de kungliga slotten. Vi svarar även för utbildningen av personal som åker på internationella insatser samt militärpolisverksamheten inom Försvarsmakten. Inom Livgardet finns säkerhets- och markstridsförband liksom internationell kursverksamhet och försvarsmusiker.

Om Försvarshälsan

Försvarshälsan är Försvarsmaktens interna företagshälsovård och finns på samtliga garnisonsorter i landet. Försvarshälsan ansvarar för hälso- och sjukvård för rekryter och kadetter samt företagshälsovård för anställd personal inom Försvarsmakten.

Försvarshälsan Livgardet bedriver verksamhet vid våra avdelningar i Kungsängen nordväst om Stockholm, i centrala Stockholm samt vid Militärhögskolan Karlberg i Solna.

Kvalifikationer
Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska med specialistkompetens som företagssköterska. Annan relevant vidareutbildning kan också vara av intresse. Erfarenhet av kliniskt arbete. God förmåga att uttrycka dig i tal och skrift. Körkort lägst B är ett krav för tjänsten.

Meriterande utbildning/kunskap
  • Relevant yrkeserfarenhet som sjuksköterska/företagssköterska
  • Erfarenhet av rehabilitering och förebyggande arbete
  • Erfarenhet av mottagningsarbete
  • Vana av att genomföra vaccinationer
  • Erfarenhet av att hålla utbildning
  • Erfarenhet av att arbeta i ett tvärprofessionellt arbetslag
  • Genomförd värnplikt och/eller tidigare erfarenhet av tjänstgöring i Försvarsmakten
Personliga egenskaper
Du kommer att arbeta i en organisation med omväxlande och självständigt arbete där du många gånger förväntas kunna fatta egna medicinska beslut. Samtidigt är det helt centralt att du har en god samarbetsförmåga.

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Övrigt
Tjänstgöringen är i huvudsak förlagd till vår mottagning vid Försvarshälsan i Kungsängen, på Livgardets regemente nordväst om Stockholm. Tjänstgöring vid våra andra avdelningar kan vid behov förekomma och du är en resurs för hela enheten.

Arbetstid: 40 h/vecka, måndag-fredag på dagtid, med flextidsavtal. Kvälls- och helgtjänst kan förekomma i samband med t ex militära övningar. Personal i Försvarsmakten har enligt avtal möjlighet till fysisk träning på arbetstid upp till tre timmar/vecka.

Tjänsten är tillsvidareanställning med sex månaders inledande provanställning. Tillträde sker så snart som möjligt eller enligt särskild överenskommelse.

Individuell lönesättning tillämpas inom ramen för Försvarsmaktens lönepolicy. Löneanspråk anges i ansökan.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställningen följer nationell och internationell arbetsskyldighet. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Upplysningar om tjänsten och rekryteringsprocessen lämnas gärna av:
Rickard Sellin, tjf enhetschef Försvarshälsan Livgardet, rickard.sellin@mil.se

Cajsa-Stina Janland, företagssköterska
Försvarshälsan Livgardet/Kungsängen
tel: 070-298 52 03, cajsa-stina.janland@mil.se

Fackliga representanter:
Kontaktas via växeln 08-788 75 00
OFR/O Stefan Morin

OFR/S Kenneth Hartikainen

SACO Johan Gillemyr

SEKO Thomas Klasson

Välkommen med din ansökan senast 2022-05-30. Den ska innehålla CV samt ansökningsbrev där det framkommer varför du är lämplig för befattningen.
Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Livgardet är ett av Försvarsmaktens största förband med anor från 1521. Vi utbildar morgondagens soldater, liksom militärpoliser och personal som ska genomföra internationell insats. Vi bevakar de kungliga slotten, vi har säkerhets- och markstridsförband. Vi ansvarar också för att bevara och utveckla svensk militärmusiktradition. Vårt huvudsäte är i Kungsängen utanför Stockholm, men vi finns också i Sollentuna, i centrala Stockholm, Uppsala, Göteborg och Karlskrona.

Inom Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
Mer info
Område Upplands Väsby
Yrkesroll Hälsa & Sjukvård, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://www.forsvarsmakten.se/sv/
Sista ansökningsdag 30 maj 2022 (13 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Arbetsuppgifterna är varierande både i det medicinska perspektivet och utifrån den militära kontext i vilken vi är verksamma. De primära arbetsuppgifterna består i att leverera företagshälsovård gentemot vår anställda personal vid Livgardet. Arbetet sker huvudsakligen i form av mottagningsarbete men vi tjänstgör också ute i fält under olika militära övningar.

Som företagssköterska ingår du i ett tvärprofessionellt arbetslag och du kommer att ha ett nära samarbete med läkare, sjuksköterskor, psykolog, hälsopedagog, fysioterapeut, arbetsmiljöingenjör samt medicinsk sekreterare.