Projektingenjör till Stockholm med HMS ansvar BESAB AB

Projektingenjör till Stockholm med HMS ansvar BESAB AB

Vi växer och söker nu en Projektingenjör med HMS-ansvar på heltid
Om Tjänsten Som HMS-ansvarig kommer du arbeta nära produktionen och vara ute på BESABs många projekt. Du arbetar tätt ihop med Affärsområdeschefer, Arbetschef och stödjer flera Platschefer inom HMS, som på BESAB står för Hållbarhet Miljö och Säkerhet. I arbetsuppgifterna ingår att stötta platschefer med upprättande av miljö- och arbetsmiljöplaner och tillse att krav inom HMS-området efterlevs.

Du kommer att arbeta med BESAB certifierade ledningssystem och då med fokus på ISO 14001 (miljö) och OHSAS 18001 (arbetsmiljö). Målstyrning, uppföljning och interna revisioner kommer stå på agendan. Som HMS-ansvarig arbetar du med de mallar och rutiner som finns inom området och följer upp det systematiska arbetsmiljöarbetet. Du kommer utveckla och förbättra de arbetssätt som finns idag och sätta din egen prägel.

Du kommer att ingå i Grundavdelningen i Stockholm i de frågor som rör HMS, både externt och internt, samt ingå i Projektstödsgruppen som rapporterar direkt till ledningsgruppen. Projektstödsgruppen ansvarar för uppföljningen av BESABs ledningssystem och stödjer produktionen med kompetens inom Teknik, Kvalité, HMS och vissa personalfrågor.

Rollen som HMS-ansvarig innebär en del resor både inom och utanför Stockholm, vilka du i samråd med produktionen kommer kunna planera själv. Du behöver ha B-körkort.

Se mer på: http://www.besab.se/produkter-tjanster/grund/

Bakgrund
Vi söker dig som har relevant utbildning eller erfarenhet inom HMS, KMA eller liknande. Du har förmodligen arbetat som KMA- eller HMS-samordnare i ett bygg eller anläggningsföretag tidigare och vill ta ett större ansvar och nästa steg i karriären. Du har god vana att arbeta med ISO 14001 och OHSAS 18001, även ISO 9001 är meriterande. För att trivas i HMS-rollen ska du ha ett intresse av miljö och arbetsmiljöfrågor och motiveras av att hjälpa andra att växa i sina roller tillsammans med Dig och företaget. Du kommer att ha många bollar i luften så det är viktigt att du är strukturerad och gillar att vara spindeln i nätet.

Vi ser även att du är glad, utåtriktad och inte rädd att hugga i där det behövs. Du kommer att ha många olika kontakter, både internt och externt, det är därför viktigt att du är duktig på att uttrycka dig i tal och skift på svenska samt har goda kunskaper i engelska. Arbetsspråket är svenska. Du ska ha god IT-vana och hantera Officepaketet samt Windows. Erfarenheter av Byggsamordnaren är mycket meriterande. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet!

Ansökan
Är detta utmaningen för Dig? Intervjuer och urval sker löpande, så skicka din ansökan så snart som möjligt. Har du frågor rörande tjänsten är du välkommen att höra av dig till Personalsamordnare Heli Othbäck, heli.othback@besab.se.
Ansökan, CV och personligt brev skickas direkt till vår personalsamordnare Heli Othbäck på: heli.othback@besab.se

Start: Omgående
Arbetstider: Heltid 07-16 mån-fre. (viss möjlighet till flextid finns)
Tjänstens placering: Upplands Väsby
Anställningsform: Provanställning med ev. möjlighet till tillsvidareanställning.
Mer info
Kontaktperson Heli Othbäck
Email Mejla Heli Othbäck
Område Upplands Väsby
Yrkesroll Organisation & ledning, Projektledare, Bygg & Hantverk, Teknik & Ingenjör, Ingenjör
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.besab.se
Sista ansökningsdag Idag (0 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

BESAB AB är ett koncernoberoende helt personalägt anläggningsföretag grundat 1956. BESAB AB utför entreprenadarbeten inom berg, betong och grund. BESAB AB har kontor i Göteborg, Stockholm, Strängnäs och Sundsvall och ser de nordiska länderna som sin hemmamarknad. BESAB AB omsätter ca ca 500 miljoner kronor och har för närvarande över 150 specialister anställda.

BESAB AB erbjuder stora möjligheter för dig att utvecklas. Som medarbetare erbjuds du fortlöpande utbildning och vidareutveckling för att ge ökat ansvar, personlig utveckling och arbetsglädje.
Hos BESAB AB är företagshälsovård en viktig del. Våra medarbetare har tillgång till bland annat friskvårdskort, naprapat och massör. Det utförs regelbundna hälsoundersökningar för att ge de anställda gott skydd mot ohälsa.

BESAB AB driver via dotterbolaget BESAB Maskin AB en maskinverksamhet med specialutvecklade maskiner och kapacitet att anpassa maskiner efter behov. Maskinparken innehåller specialmaskiner som till exempel injekteringsmaskiner, sprutrobotar, borriggar och pålmaskiner.

Vi samarbetar kontinuerligt med andra företag och har en gedigen kunskapsbank där flertalet medarbetare har lång anställning inom BESAB

AB. Forskning och utveckling inom branschen är väl förankrad i BESAB AB som även driver egen utveckling. BESAB AB är certifierat enligt ISO 9001:2015 (Kvalitet), ISO 14001:2015 (Miljö) och OHSAS 18001:2007 (Arbetsmiljö).