Redovisningsekonom till Norrort

Redovisningsekonom till Norrort

Om jobbet

Vi söker nu en redovisningsekonom som kommer ingå i redovisningsgruppen hos vår kund. Som redovisningsekonom kommer du att arbeta i kundens danska, svenska och norska bolag med löpande redovisning, bokslutsarbete, koncernrapportering, kassaflödesrapportering, koordinering av löner och underlag till externa partner för lönehantering, skatterapportering, sammanställning av revisionsunderlag och skatteberäkning.

I tjänsten ingår också att löpande göra ad hoc-analyser av balansräkningen och säkerställa att rutiner inom bolaget sker i enlighet med koncernens redovisningspolicy.

Du kommer att ingå i ett team med en kollega och rapportera till den skandinaviska ekonomichefen.

Vi söker en person som självständigt kan ta ansvar för kvalité i sitt arbete. Du ska med erfarenhet och driv kunna sätta dig in i komplexa redovisningsfrågor och olika typer av processer och flöden. Som person har du en positiv inställning till arbete och kollegor. Vidare ska du ha god datorvana och aktivt arbeta med att effektivisera ditt arbete.

Eftersom tjänsten har flera olika kontaktytor både internt och externt ska du vara serviceminded och vara duktig på att förklara komplicerade processer på ett enkelt sätt för medarbetare/avdelningar som inte har kunskaper inom redovisning. Eftersom du dagligen kommer att arbete mot huvudkontoret i Tyskland är goda kunskaper i engelska ett krav. God förståelse av norska eller danska är meriterande. Erfarenhet av SAP är meriterande.
  • Mycket goda kunskaper i Office-paketet (särskilt Excel) är ett krav
  • Mycket goda kunskaper i svenska och engelska i både tal och skrift är ett krav
Personliga egenskaper

Vi söker efter en ordningsam och analytisk person som också är ansvarsfull och plikttrogen. Du har förmågan att prioritera och strukturera ditt eget arbetssätt. Du levererar i god tid innan deadline och ditt arbete håller alltid högsta kvalitet. Arbetet ställer krav på goda kommunikativa egenskaper och god samarbetsförmåga. Du är rak och tydlig och tycker om att arbeta självständigt. Som person är du också prestigelös och har hög integritet. Genuint intresse och nyfikenhet runt företagets verksamhet och affär är viktigt.

Mer om tjänsten
  • Tillsättning: under april
  • Omfattning: heltid
  • Placering: Upplands Väsby
Andara ansvarar för hela rekryteringsprocessen. Vid frågor, kontakta vår rekryteringsansvariga Svante Norin på svante.norin@andara.se. Bifoga ditt CV och personligt brev så hör vi av oss så fort vi kan. Urval kommer att ske löpande.

OBS! För att vi på bästa sätt ska kunna matcha din kompetens med våra uppdrag kan vi inte ta emot din ansökan på mejl. Vi ber dig därför registrera ditt CV i vår kandidatbank.
Mer info
Område Upplands Väsby
Yrkesroll Ekonomi, Redovisningsekonom
Typ av anställning Heltid
Sista ansökningsdag 26 apr 2020 (24 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Vi på Andara är specialiserade på konsultuthyrning och rekrytering till stora och medelstora företag i Stockholms Län. Vi är inriktade på personal inom Administration/Service, Ekonomi, HR/Lön, Marknad och IT.