Mekanikkonstruktör MTB - Öhlins Racing

Mekanikkonstruktör MTB - Öhlins Racing

Är du en erfaren konstruktör med stort intresse för MTB eller motorsport? Tveka då inte att söka tjänsten där du får möjlighet att utveckla din tekniska och personliga kompetens i en organisation där utveckling och utmaning står i centrum!

Dina arbetsuppgifter

Du kommer att ingå i ett team med ansvar för produktutveckling av MTB-stötdämpare och framgafflar. Du kommer se konkreta resultat av ditt arbete då ingenjören följer produkten från möjlighetsanalys och planering hela vägen till produktion. Du kommer att ha kontakter internt inom både Tenneco och Öhlins men även externt i kontakten med kunder och leverantörer. Du kommer att ha ett nära samarbete med projektkontor, teståkare, produktion och inköp, såväl som kollegor i Taiwan och andra platser över hela världen.

I gruppen jobbar man med ett agilt förhållningssätt där man arbetar med större projekt parallellt med mindre aktiviteter så som produktförbättringar, förbättringar av arbetsrutiner och metoder, modularisering av produkter och definiera applikationsspecifikationer för OEM-kunder. Gruppmedlemmarnas engagemang och kompetens gör det möjligt att leverera lösningar och produkter i världsklass.

I den här rollen får du möjlighet att vara en del av hela utvecklingsprocessen, från idé till färdiga produkter med högsta prestanda.

Som konstruktör i MTB-gruppen har du arbetsuppgifter så som:
  • driva och genomföra tekniska delar av utvecklingsarbete.
  • ta fram prototyper, testning av prototyper samt skapa fullständiga konstruktions/produktionsunderlag.
  • genomföra konceptstudier, kravställning för design, riskbedömningar, 3D-modellering i CAD (Siemens NX), 2D-Ritningar med fullständig måttsättning, specificera krav för provning av produkter och komponenter, och inte minst projektplanering.
  • du kommer bl.a. att arbeta inom teknikområden som hydraulik, ventildynamik, ytbehandling, tillverkning och hållfasthet.
  • kontinuerligt arbeta med att förbättra produkter och arbetsmetoder.
  • ta fram applikationer i kundprojekt samt interna förutvecklingsprojekt och uppdatering av produktfamiljer i projektform.
Tjänsten är placerad vid huvudkontoret i Upplands Väsby. I den här rollen finns möjlighet att kombinera distansarbete med arbete på kontoret.

Din profil

Till den här tjänsten söker vi dig som är utbildad civil- eller högskoleingenjör med inriktning maskin, fordonsteknik eller motsvarande samt med några års erfarenhet inom konstruktionsarbete. Vi ser gärna att du motiveras av att utveckla produkter i världsklass.

Utöver detta är det meriterande om du har kunskaper inom något av följande:
  • Hydraulik
  • Mekatronik
  • MTB
Arbetet sker mestadels tvärfunktionellt och i en tekniskt driven verksamhet som präglas av innovation och kreativitet. Som person behöver du därför vara kreativ, lösningsorienterad, prestigelös och värdesätta teamwork.

Du behöver ha goda kunskaper i svenska och engelska, i både tal och skrift.

Då vi eftersträvar en jämn könsfördelning ser vi gärna kvinnliga sökande till denna tjänst.

Ansökningsförfarande

Öhlins Racing samarbetar med Skill i denna rekrytering. Har du frågor är du välkommen att ta kontakt med ansvarig rekryterare Martina Arrelid, martina.arrelid@skill.se, 011-19 94 72.

Varmt välkommen med din ansökan!

Om oss

Skill är ett modernt kompetensföretag med ett brett tjänsteutbud inom rekrytering, bemanning, hr-tjänster och kompetensutveckling. Vi har en stark kundbas i teknik- och industriföretag samt inom IT och tech.
Rätt människor, på rätt plats, kan förändra allt - och när människor växer, växer företag.
People change - everything.
Mer info
Kontaktperson Martina Arrelid
Telefon 011-199472
Område Upplands Väsby
Yrkesroll Teknik & Ingenjör, Konstruktör, Civilingenjör
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Skill
Sista ansökningsdag 10 juli 2022 (13 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Öhlins Racing är ett svenskt företag med global verksamhet. I över 45 år har vi producerat fjädringssystem och under årens lopp har över 300 världsmästartitlar erövrats med god hjälp av vår teknik. Sedan januari 2019 är Öhlins Racing ett dotterbolag till Tenneco. Tenneco är ett amerikanskt bolag som är ett av de ledande företagen inom konstruktion, tillverkning och distribution av prestandaprodukter för fordonsmarknaden.

Idag utvecklar och tillverkar Öhlins framgafflar, stötdämpare och styrdämpare för racing och gatubruk till motorcyklar, bilar och MTB. Hos oss arbetar personer med olika yrkeskunskaper och olika bakgrund. Det som förenar oss är en passion för innovation och teknologi i världsklass.