Applikationsingenjör Embedded Software till Öhlins Racing!

Applikationsingenjör Embedded Software till Öhlins Racing!

Vi har i årtionden utvecklat och levererat världsledande fjädringssystem och söker nu ytterligare en utvecklare av embedded software med applikationsfokus som vill vara med oss i detta. Här kombineras din vardag av innovativ embedded-utveckling för våra elektroniskt styrda stötdämpare med att arbeta tillsammans med de främsta mc- och biltillverkarna världen över! Tycker du att det låter som en lika spännande och utvecklande vardag som vi gör?

Dina arbetsuppgifter

Du förstärker vår mekatronikgrupp där din kompetens kommer att värdesättas och bli en viktig del av vår framgång. Inom teamet bidrar ni till skapandet av framtidens mekatroniska fjädringssystem för att hjälpa våra kunder att åka snabbare, säkrare och komfortablare. Teamets framgång bygger mycket på vår vilja att utmana och utveckla varandra, hos oss är kunskapsdelning en naturlig del av vardagen.

Som applikationsingenjör har du ett nära samarbete med våra slutkunder där du ansvarar för att ta fram och utveckla kundspecifika anpassningar av våra mekatroniska fjädringssystem. Du har fokus på kundfunktionalitet och är delaktig i hela utvecklingskedjan, från krav och design till test och implementering. Det innefattar även att vara delaktig i formulering av verifieringstester, delta i fordons- och systemtester på landsväg samt att vara på plats hos kund som ansvarig kalibreringsingenjör under deras prestandatest.

Arbetsuppgifterna kommer bland annat att innehålla:
 • Implementation i hårdvarunära C
 • Kravhantering och kravställning på system- och mjukvarunivå
 • Kundkontakt och projektarbete i nära samarbete med mc och biltillverkare
 • Mjukvarutest och systemtest
 • Arkitekturarbete och mjukvaru-design
 • Integration av fjädringssystem på fordon
 • Delprojektledning
 • Kalibrering av algoritmer för att optimera prestanda
Din profil

Arbetskulturen präglas av en stark teamkänsla där vi välkomnar nyfikenhet, noggrannhet och kvalitetsmedvetenhet. Vi söker dig som är en prestigelös och en genuin lagspelare. Det är viktigt att du är lösningsorienterad, uppskattar att tänka kreativt och har förmågan att förvandla idéer till verklighet.

Vidare söker vi dig som har:
 • Högskole- eller civilingenjörsexamen inom exempelvis Elektroteknik, Mekatronik, Farkostteknik eller Datateknik
 • Minst 5 års erfarenhet av utveckling i C för inbyggda system
Att tala och skriva svenska och engelska flytande är nödvändigt då du kommer att ha såväl interna som externa kontakter dagligen i en internationell miljö.

Har du erfarenhet av något nedan ser vi det som meriterande:
 • Helsystemsfrågor såsom integration av elektronik, mjukvara samt övriga systemkomponenter
 • Automatiserad testning av mjukvara och systemtestning i HIL-miljö
 • Python och C#
 • Modellering i UML
 • Strukturerat arbete med versionshanteringssystem
 • ISO-26262 samt vana av att arbeta i projekt med krav på Automotive SPICE och MISRA
Ansökningsförfarande

Om du känner att detta är en roll för dig, varmt välkommen att skicka in din ansökan! I denna rekrytering samarbetar Öhlins Racing med Skill. Ansökningarna hanteras löpande och tjänsten kan tillsättas innan sista ansökningsdatum, så vänta inte med att skicka in din ansökan.

Vid frågor kontakta gärna ansvarig rekryteringskonsult Kajsa Jonsson på 08- 120 971 71, kajsa.jonsson@skill.se. Alternativt Pehr Gilén 013- 473 20 65 pehr.gilen@skill.se
Mer info
Kontaktperson Kajsa Jonsson
Telefon 08 120 971 71
Område Upplands Väsby
Yrkesroll Data & IT, Teknik & Ingenjör, Ingenjör, Civilingenjör
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Skill
Sista ansökningsdag 4 juli 2021 (11 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Öhlins Racing är ett svenskt företag med global verksamhet. I över 40 år har vi producerat fjädringssystem och under årens lopp har över 300 världsmästartitlar erövrats med god hjälp av vår teknik. Sedan januari 2019 är Öhlins Racing ett dotterbolag till Tenneco, ett amerikanskt bolag som är ett av de ledande företagen inom konstruktion, tillverkning och distribution av prestandaprodukter för fordonsmarknaden.

Öhlins utvecklar och tillverkar stötdämpare och mekatroniska fjädringssystem för motorcyklar, bilar och MTB. Hos oss arbetar personer med olika yrkeskunskaper och olika bakgrund. Det som förenar oss är en passion för innovation och teknologi i världsklass.